Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
optimist88
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 26 korda
On tänatud: 13 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

netmaster kirjutas: 24 Dets 2025, 00:45 et siis kui ma teen omale kausitäie suppi ja söön selle ise ära, siis mul tekib saamata tulu?
Väike täpsustus - potentsiaalne tulu tekib sul supi valmimise hetkeks. Majandusteoreetiliselt (makroönoomika) - see nii on. Siis on valida, kas sööd ise või vahetad mõne teise väärtuse vastu.

Et kontekst oleks ilmekam, oletame hetkeks, et sinu keedetud supi järele on väga suur nõudlus, mingil põhjusel on see maailma parim, teised jäävad kaugele maha. Sel juhul tasub teha mitu kausitäit. Ülejäägi saab vahetada mingi muu hüve vastu. Andekaid jagub igale alale.
netmaster kirjutas: 24 Dets 2025, 00:45 Kui ma puud ära põletan, siis ma saan ju sellest tulu. Mul hakkab soojem.
Samuti täiesti korrektne järeldus.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 111 korda
On tänatud: 149 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

EH.INS. kirjutas: 24 Dets 2025, 00:27Lõpetage analoogsetest asjadest rääkimine hobide juures
Ma ei usu, et näiteks pensionär, kellel on tõesti oma mets, teeks seal oma tarbeks puid hobi korras. Ta teeb seda ikka reaalse rahalise kokkuhoiu nimel. Iga tehtud ruum puid säästab tema pinsist 100 € muudeks kuludeks.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 95 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Küülaline kirjutas: 24 Dets 2025, 14:32
EH.INS. kirjutas: 24 Dets 2025, 00:27Lõpetage analoogsetest asjadest rääkimine hobide juures
Ma ei usu, et näiteks pensionär, kellel on tõesti oma mets, teeks seal oma tarbeks puid hobi korras. Ta teeb seda ikka reaalse rahalise kokkuhoiu nimel. Iga tehtud ruum puid säästab tema pinsist 100 € muudeks kuludeks.
Selge viide ju, et antud juhul "selle asja" väärtus 100 EUR?
Edasi ju suht lihtne tuletada "muu"?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 408 korda
On tänatud: 446 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

EH.INS. kirjutas: 24 Dets 2025, 14:58 Selge viide ju, et antud juhul "selle asja" väärtus 100 EUR?
Kuidas nimetada oma metsast oma vabast ajst tehtud puude reaalsete kulutuste ja turuhinna vahet isetegijale? Tulu? Kasum? Lihtsalt raha, mis jäi rahakotti?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 18 korda

Lugemata postitus Postitas Vko »

tabarabarap kirjutas: 24 Dets 2025, 13:04
Vko kirjutas: 24 Dets 2025, 12:34
Sellest jutust siiski ei selgu miks see elektrimootori efektiivsus asja juures kõige tähtsam on ja kogu protsessi efektiivsust ning kõikvõimalikke mõjusid arvesse ei võta. :scratch:
Sa ei saa aru, et sa ei saa aru :) kui sa suudad om mõtte isoleerida ja võtta kaks süsteemi ja üks on sinu jaoks efektiivsem, siis jätad selle kõrvale ja lähed raskemat teed? Ajalugu näitab, et see ei ole olnud teema.
Tänasel päeval on enamike inimeste jaoks efektiivsema mootoriga ehk elektrimootoriga auto omamine raskemat teed minek. :hello:
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Urmas kirjutas: 24 Dets 2025, 15:59
EH.INS. kirjutas: 24 Dets 2025, 14:58 Selge viide ju, et antud juhul "selle asja" väärtus 100 EUR?
Kuidas nimetada oma metsast oma vabast ajst tehtud puude reaalsete kulutuste ja turuhinna vahet isetegijale? Tulu? Kasum? Lihtsalt raha, mis jäi rahakotti?
Subjektiivne ja sõltub...
Minu puhul nt kahjum...

Analoog nt PV...
Ma ei näe vähimatki võimalust, et see mulle kahjumiga ei lõpeks...
Riio12
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Riio12 »

rst kirjutas: 18 Dets 2025, 09:56 @ EH.INS.
Kas tõesti peab mitu teemat olemas sama jutu ajamiseks? Äkki hoiaks selle teema EV'de jaoks ja "Päästaks Maad" teises, mis on ekstra selleks tehtud. Hetkel jagad mõlemas teemas juba TÄPSELT samasid tsitaate ja enda põhimõtteid.
Kõik ehitusfoorumi kasutajad juba teavad, et sulle ei meeldi Eesti valitsus, Eestis elamine ega ka Euroopa liit. Hetkel kasutad lihtsalt Eestis elamise hüvesid ning esimesel võimalusel kolid siit minema.

Ise haritud mees aga teemas ei oska püsida. :hello:
up
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Järjekordselt küsin: mis põhjusel etteheited / märkused ainult mulle???
Urmas
autodidakt
On tänanud: 408 korda
On tänatud: 446 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

EH.INS. kirjutas: 24 Dets 2025, 16:30
Urmas kirjutas: 24 Dets 2025, 15:59 Kuidas nimetada oma metsast oma vabast ajst tehtud puude reaalsete kulutuste ja turuhinna vahet isetegijale? Tulu? Kasum? Lihtsalt raha, mis jäi rahakotti?
Subjektiivne ja sõltub...
Väga mustlaseidelik vastus. :) A'la rikas sa ei ole, vaene sa ei ole, raha sul tuleb ja raha sul läheb, aga ühte ma sulle ütlen- ükskord sa ära sured. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

EH.INS. kirjutas: 24 Dets 2025, 16:30Minu puhul nt kahjum
Muidugi, kui sa oma tööajast või ka vabast ajast metsas müttad. Aga pensionärile kokkuhoid.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Küülaline kirjutas: 24 Dets 2025, 19:25
Muidugi, kui sa oma tööajast või ka vabast ajast metsas müttad. Aga pensionärile kokkuhoid.
Ma ei oska defineerida seda tööaega ja vaba aega...
Mis mõttes vabast ajast? Kus see vaba aeg on kui metsas müttan?
Saan võrrelda vaid metsas müttamine / erialastele oskuste kasutamine...
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

EH.INS. kirjutas: 24 Dets 2025, 19:44Kus see vaba aeg on ... Saan võrrelda vaid metsas müttamine / erialastele oskuste kasutamine
No on ju olemas ka mingi tööväline aeg, puhkeaeg, uneaeg.
Mul ei ole ka mõtet ja viitsimist ise puid saagida ja lõhkuda, odavam on need osta. Aga täiskohaga pensionärina ehk oleks. Mul ei ole investeeringuid ega püsivaid sissetulekuid, kui peaks ainult pensionist elama.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ikka, muidugi on...
Ainult ma ei saa aru miks ma peaksin sel ajal metsas müttama...
Või noh, oletame, et justkui peaks - siis kehtib ikka sama:
metsas müttamine / erialastele oskuste kasutamine
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 114 korda
On tänatud: 295 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

Küülaline kirjutas: 24 Dets 2025, 19:25
Kui EV pensionär ostab sae:
Pilt
Ja käsikäru:
Pilt
Ning teeb nende abil omale 30 ruumimeetrit puid ning veab need ise käruga suvekuude jooksul metsast koju, siis võiks seda lugeda "pensionäri hobiks".
Omaette teema on, et kui palju maksab pensionäri tervis sellise koormusega ja kas oma tervist tasub sellise siputamise nimel ohverdada.

Aga nii nagu kasutusse tuleb tehnika, mootorsaed, väljaveomasinad, lõhkumismasinad, jne. siis nende kulu tuleb kütuse hinna sisse arvutada ja mitte kuidagi ei saa selle kütuse omahinda nulliga arvestada.
:hello:
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
Vasta