Pesumasin rikkevoolukaitse

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
tanel545
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 3 korda

Pesumasin rikkevoolukaitse

Lugemata postitus Postitas tanel545 »

Mure kortermajas pesumasina rikkekaitsevooluga. Ostsin uue pesumasina ja rikkevoolukaitse lööb välja kui pesumasin on lihtsalt vooluvõrgus aga välja lülitatud. Pesumasinal vannitoas eraldi pistik ja kaitse 16A 30mA, test nupp töötab.

Kaitse ei löö välja pesumasina töötamise ajal, ainult siis kui on välja lülitatud. Olen aega võtnud et ca 10-15 minutit peale kaitsme sisse lülitamist lööb välja. Kaitse ei löö välja kui pistikus pole midagi ühendatud ega ka teiste seadmetega (proovisin kuumaõhufritüür, telefonilaadija jm)

Üks elektrik käis kontrollimas ja ütles et elektrisüsteem on õigesti tehtud ja probleemi ei suutnud tuvastada.
Kasutaja avatar
Maaks
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 14 korda

Re: Pesumasin rikkevoolukaitse

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Kummalin elektik! Isegi mina suudan (distantsilt) probleemi tuvastada - viga on pesumasinas :-) (aga see sind vist ei aita kuidagi). Pesumasina pistikut sisse-välja opereerida kogu aeg oleks muidugi tüütu.
Mis masinaga tegu? Ilmselgelt tänapäeva masinad ei lülita ennast mitte kunagi päris OFF režiimi.
tanel545
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Maaks kirjutas: 15 Mai 2026, 10:09 Kummalin elektik! Isegi mina suudan (distantsilt) probleemi tuvastada - viga on pesumasinas :-) (aga see sind vist ei aita kuidagi). Pesumasina pistikut sisse-välja opereerida kogu aeg oleks muidugi tüütu.
Mis masinaga tegu? Ilmselgelt tänapäeva masinad ei lülita ennast mitte kunagi päris OFF režiimi.
Aitäh! Ma hetkel kipun ka sama arvama, sest ei suuda probleemi korrata ühegi teise seadmega. Pesumasin F2DR508S1W (https://www.lg.com/ee/pesumasinad/lg-f2dr508s1w). Helistasin eile ka LG hooldusesse ja sealt öeldi et ei saa olla pesumasina viga kui tsükli ajal korki välja ei löö. Välismaa foorumitest olen lugenud, et võib olla küll selles probleem, et pesumasin välja lülitatult annab voolu tagasi.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 50 korda
On tänatud: 158 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Pööra pistik 180 kraadi
tanel545
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kunn24 kirjutas: 15 Mai 2026, 10:27 Pööra pistik 180 kraadi
Proovisin juba, lõi ikka välja samamoodi.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Üldiselt ei pea PM-i ees RVK olema- eeldusel, et see ei asu niiske ruumi tsoonis 2 (0 ja 1 on kategooriliselt välistatud). Tagada tuleb vaid, et sinna pessa midagi muud ei topitaks, mis pole kohtkindel seade.
Välistada ei saa, et RVK on tuksis, tuleks mõõta tundlike ampertangidega PE voolu. Üle 15 mA ei tohiks olla.
Viimati muutis kunn24, 15 Mai 2026, 11:40, muudetud 1 kord kokku.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 123 korda
On tänatud: 154 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

tanel545 kirjutas: 15 Mai 2026, 10:23pesumasin välja lülitatult annab voolu tagasi
See ei ole elektriala inimeste jutt, et "annab voolu tagasi". Masinas peab olema ooteasendis ikka lekkevool faasi ja maanduse vahel.
Muidugi need rikkevoolukaitsed ise on ka erinevad, mõni on tuimem ja mõni tundlikum. Kui on käepärast mõni RVK, proovi vahetada.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kunn24 kirjutas: 15 Mai 2026, 11:36Üldiselt ei pea PM-i ees RVK olema
Üldiselt ei pea mingi asja ees RVK olema. RVK peab olema kõigi kuni 63 A pistikupesi sisaldavate liinide ees.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kas "kohtkindel" mööndus pistikupesa liini eest on eemaldatud? Ma ei viitsi hakata kontrollima. Mis puutub võimalikku tuksis RVK-d, siis alles vahetasin Chint'i oma välja, ei seisnud sees. Vahel juhtub.
Masinas peab olema ooteasendis ikka lekkevool faasi ja maanduse vahel.
Osades masinates on kondedega toitefilter, mille 2 konde ühine punkt on ühendatud masina korpusega.
tanel545
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kunn24 kirjutas: 15 Mai 2026, 11:45 Mis puutub võimalikku tuksis RVK-d, siis alles vahetasin Chint'i oma välja, ei seisnud sees. Vahel juhtub.
Kas Chinti omal töötas test nupp ka muidu?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

tanel545 kirjutas: 15 Mai 2026, 12:44Kas Chinti omal töötas test nupp ka
See et testnupp töötab, ei näita veel midagi, mõnel RVK eksemplaril võib lihtsalt rakenduslävi olla mitte 30 mA vaid palju madalam ja sellel konkreetsel pesumasinal on jälle loomulik lekkevool millegipärast suurem.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kunn24 kirjutas: 15 Mai 2026, 11:45Kas "kohtkindel" mööndus pistikupesa liini eest on eemaldatud
Sõna "kohtkindel" pole seal olnudki. Sõnastus on ... mida saavad kasutada tavaisikud ja on ette nähtud üldiseks kasutamiseks ...
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 120 korda
On tänatud: 308 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

Küülaline kirjutas: 15 Mai 2026, 13:21
kunn24 kirjutas: 15 Mai 2026, 11:45Kas "kohtkindel" mööndus pistikupesa liini eest on eemaldatud
Sõna "kohtkindel" pole seal olnudki. Sõnastus on ... mida saavad kasutada tavaisikud ja on ette nähtud üldiseks kasutamiseks ...
Külmiku taga, pliidi taga, pesumasina taga, jne. ühe konkreetse seadme toiteks paigaldatud, eraldi liiniga toidetav pistikupesa ei ole vist "üldiseks kasutamiseks"?
:hello:
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

ping kirjutas: 15 Mai 2026, 15:19ühe konkreetse seadme toiteks paigaldatud, eraldi liiniga toidetav pistikupesa ei ole vist "üldiseks kasutamiseks
Siin ongi standardite mitte konkreetsus ja mitmeti tõlgendatavus. Aga kui näiteks järgmine korteriomanik paneb külmkapi teise seina ja pistab sinna pistikupessa Osta.ee-st ostetud vana metallkorpusega 0-klassi põrandalambi, millel on pistik asendatud?
Antud juhul mina muidugi ühendaks selle pesumasina ilma rikkevoolukaitseta ja kogu lugu.
Vasta