Instruktaaž

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1732
Liitunud: 25 Juul 2006, 19:13
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Instruktaaž

Lugemata postitus Postitas vtl »

Militaarfoorumist copy-pastetud lugu selle kohta, millega võib lõppeda liiga agar ohtutustehnika alane instruktaaž:

Ljohha määrati õhulaeva komandöriks. Koos ametiga sai Ljohha omandiks ka kapteni auaste, 75-tonnine raketikandja ja kaheksaliikmeline meeskond lendamiseks ja masina tehniliseks teenendamiseks. Ning mis kõige tähtsam- omaette korter. Kõik see rõõmustas, elu keeras Ljohha poole oma päiksepaistelise palge. Ljohha tutvus lennuki ja meeskonnaga, naine nägi vaeva uue korteri kallal
Kord õhtul, kui Ljohha saabus „väsinuna, kuid rahulolevana” oma värskesse korterisse, nägi ta naist seismas, lühter käes. Ja õige ka, otsustas Ljohha, aeg on hakata komandöri kombel elama, muidu ole siin nagu teine piloot ja põleta kogu aeg ajalehest kupliga „Ilitši lambikest”. Hinnanud töö mahtu, sooritas peremees vajalikud ettevalmistused, s.t. tiris laua keset tuba, asetas lauale tabureti, haaras näpitsad ja isoleerlindi ning saatis lapsed tänavale mängima. Et taskulambi otsinguid ei krooninud edu, otsustati läbi ajada küünlaga. Protsessi alustamiseks oli kõik valmis. Andnud naisele käsu küünla süütamiseks, lühistas Ljohha pistikupesas olevad kontaktid, s.t. lülitas välja koridoris paiknevad automaatkorgid. Ljohha teadis, mida teeb, sest erialalt oli ta ju ikkagi lendur-insener (lugeda tuleb lendur miinus insener) ning teadis hästi, kust vool pistikutesse tuleb. Roninud ägisedes lauale ja seejärel taburetile, riputas Ljohha lühtri konksu otsa ning asus juhtmetes urgitsema. Et mitte ilmaasjata aega raisata, otsustas noor õhulaeva komandör lihvida samas meisterlikust elektritööde läbiviimise instruktaaži osas ning asus naisele kirjeldama esimesi elektrilöögi tunnuseid (värin ja kisa) ja õpetas esmaseid tegevusi nende tunnuste ilmnemise puhuks (katkestada kontakt juhtmetega, puudutamata sealjuures voolu all olevat inimest). Sellega ühele poole saanud, süvenes ta rahulolevalt lühtri elektriskeemi ühendamise üksikasjadesse. Palunud naisel valgustada juhtmepuntra keskpaika, röögatas Ljohha korraga ning hakkas kätt raputama. Naine, see kohusetundlik olevus, meenutades hoobilt alles kuuldud instruktaaži, lõi kohe Ljohha alt tabureti minema (katkestas voolu alla sattunud inimese kontakti juhtmetega teda puudutamata). Ljohha tegi õieti, et lapsed välja mängima saatis, sest muidu oleksid nad võinud kuulda ja ära õppida kõik need sõnad, mida isa lennul tarvitas. Peale teadvusele tulekut ja kohanenud rääkima ilma nelja puuduva hambata tundis Ljohha puhtinimlikku uudishimu, miks naine tegi seda mida tegi. Kuuldes elektrivoolu mõju alla sattumise tunnustest ning instruktsioonile vastavast tegevusest seletas elektrik lihtsas ja rahvapäraselt mõistetavates väljendites naisele, et korteris polnud vooluraasukestki ning karjus ta vaid seepärast, et üks ebanormaalne naisterahvas pani küünlaleegi talle küünarnuki alla, aga see oli väga valus.
Lühtrist jäid järele vaid killud , raudhambad paigaldati kaitseministeeriumi kulul, aga vaat uuele tehnikale Ljohhat enam ei võetud. Sest ei osatud arvata, kuidas peavad end üleval väga tundlikud mõõteriistad sellise ülemäärase metallikogusega kabiinis.


Allikas: url=http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 605#171605
Vasta