Õõnespaneeli silde pikkus

checkmate
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 17
Liitunud: 03 Apr 2012, 21:31

Õõnespaneeli silde pikkus

Lugemata postitus Postitas checkmate »

Olen ehituse teemal veel üsna võhik, seega suu pihta palun mitte lüüa.

Nuputan tulevase kodu ruumiplaani ja tekkis küsimus maksimaalse õõnespaneel-vahelae silde pikkuse kohta. Seda eesmärgiga vältida sisemisi kandvaid seinu, et ruumipaigutus oleks alumisel korrusel vabam. Eks silde pikkuses endas polegi vast probleem, kuivõrd mis sinna teisele korrusele tuleb või kui paksud need paneelid siis olema saavad ning siis omakorda kui tugevad peavad olema seinad, millele kogu see raskus toetuma hakkab?

Ütleme, et kui tahaks teisele korrusele samuti vesi-põrandakütet, siis selle valu olekski vast suurim raskus. Muidu 100mm aeroc vaheseinad, krohv, kus parkett kus plaadid, olmejura, eks neid tonne koguneb, siis kas 10m on reaalne ära katta (või isegi 11m?) või võin selle unistamise lõpetada ja alumisel korrusel kandva vaheseina kohta mõtlema hakata? Või teeks 265mm paneel selle töö ära?
Külaline
külaline

Re: Õõnespaneeli silde pikkus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ei löö-ei löö, aga kas sa foorumlaste õlgadele liiga suurt vastutuse koormat ei pane. Ise saan aru nii, et keegi peaks ikkagi sinu maja projektile ohutuse mõttes allkirja ja garantii andma, et kõik tugevusarvutused ja varud on ikka õigesti arvutatud. Foorumlased sellist garantiid anda ei saa ja sinu maja projekteerija peabki saatma pikalt sellised ehku peale soovitused. Viska projekt koos kõigi algandmetega vaatamiseks ja siin mõningaid arvu(s)tajaid vast ikka leidub.
Urmas
checkmate
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 17
Liitunud: 03 Apr 2012, 21:31

Re: Õõnespaneeli silde pikkus

Lugemata postitus Postitas checkmate »

Projekteerija/arhitekti poole pöördun õige pea, enne seda soovin lihtsalt endale nii palju selgeks teha kui võimalik. Et Urmase vastusest loen välja selle, et mingit müstikat 10m sillata pole, mis on hea ja muud tegelikult väga hetkel ei vajagi, aitäh.
Vasta