ventilatsiooni küsimus

Õhu vahetamine, õhu kuivatamine, õhu niisutamine, õhu jahutamine
Külaline
külaline

ventilatsiooni küsimus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

tervist, mure selline, et telliskivi majas remonti tehes tulid vana veneaegse kipslaadi mahavõtmise käigus nähtavale ventilatsiooniavad. nüüd plaanis seinad üle krohvida, aga ei tea, mida nende avadega ette võtta? enne oli neile lihtsalt lahtine tellis ette pandud, mis koos kipsiga välja tuli.
jan
-
Postitusi: 964
Liitunud: 08 Mai 2006, 22:27
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Re: ventilatsiooni küsimus

Lugemata postitus Postitas jan »

Anonymous kirjutas:nüüd plaanis seinad üle krohvida, aga ei tea, mida nende avadega ette võtta? enne oli neile lihtsalt lahtine tellis ette pandud, mis koos kipsiga välja tuli.
Kui neid avasid sihtpäraselt kasutama ei soovi hakata, siis müüri lihtsalt kinni? Kui enne oli tellis lahtiselt ees, siis pane aga segu vahele ning tellis uuesti paika.
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 252
Liitunud: 03 Veebr 2007, 18:48
Asukoht: tallinn

Lugemata postitus Postitas zoja uba »

kui ventilatsioon korteris veel lahendamata siis ei maksaks kiirustada nende avade kinnimüürimisega sest õhuväljatõmme peaks ju toimuma just sealtkaudu.Eks neid müüriti kinni sellepärast,et vanad majad ju nii hõredad ja õhk vahetus niigi hästi.
taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Ehk ikka sissetõmme :oops: Siis veel ikka ehitati korralikke ventilatsioonikorstnaid
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

mulle tundub, et nii ta oligi algusest peale, sest kips paigaldati juba maja ehitamise käigus. kas see võis siis olla seinte ventileerimiseks? sisse peaks ju õhku akendest ka tulema. ise ma topiks sinna villa ja siis tellis tagasi ja müüriks kinni, seejärel krohv peale
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1080
Liitunud: 22 Veebr 2007, 09:36
Asukoht: Tartu
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Kui igasse tuppa jagub 1 selline auk, siis mina kasutaks seda nö. FRESH klapina.(Odav,lihtne paigaldada ja reguleerida vastavalt oma soovile) Sund ventilatsiooni paigaldaks kööki ja niisketesse ruumidesse(wc,vannituba). Sund vendi otsa suunakski sinna olemasolevasse "zahti".
Nii on õhu ringlus tagatud. Uued aknad on nii korralikud, et sealt ei toimu sellist "nõuka-aegset" ventilatsiooni. :wink:
taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Külalisele.
Fassaadi ventileerimise avad ei ulatu kunagi nii sügavale seina sisse, et nad saaksid kipsplaadi taguseid ventileerida. Ju need ikka ruumide õhuvõtuavad ole. Nõukaaja alul neid siin-seal ikka nii tehti, siis vast avastati, et avatäited saavad ise selle tuulutamisega hakkama ja neist loobuti (see isiklik versioon asjast)
Minu soovitus on küll neid säilitada. Kui te ikka korraliku soojustamis/tihendamis remonti teete võib neid vaja minna. Sisse ehitatud avasi saab kinni alati toppida, kui neid vaja pole, aga pärast uusi teha on palju tülikam. Need on paljude kogemused vast.
Kasutaja avatar
Priidik
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 17
Liitunud: 23 Sept 2007, 21:07
Asukoht: Tallinn

Lugemata postitus Postitas Priidik »

taastaja kirjutas:Külalisele.
Fassaadi ventileerimise avad ei ulatu kunagi nii sügavale seina sisse, et nad saaksid kipsplaadi taguseid ventileerida. Ju need ikka ruumide õhuvõtuavad ole. .
Aga kust see õhk sealtkaudu tuleb, st kust ta seda võtab?
Plaan korterit remontida...
Vasta