Põrandakütte torude ühendus, mis jubalaks sinna ette panna?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Põrandakütte torude ühendus, mis jubalaks sinna ette panna?

Lugemata postitus Postitas teen_ise »

Pilt

Tere

Aidake "isetegijat" väheke. Olen sirvinud erinevaid voldikuid ja hunnikus lugenud misiganes Oma Maja aastakäike jms. aga ei ole veel kohale jõudnud põrandakütte ülesehitus.

Nüüd plaan panna vannitoale siis torustik juba ette ära, mujale tuleb mul radikaküte (põrandad valmis aastaid ja üles kiskuma ei hakka.)

Katlale tuleb järgi 3 ringi, sinna ette pump. Ühe ringi esmaseks tarbijaks on siis vannitoa põrandakütte torustik, sealt peaks edasi minema ka 2 väiksesse tuppa.

Et nagu võtan panen torule vahel, siis misasja nagu tava radikatele jublaka, mis reguleeriks vee pealevoolu. Kas see on siis ka kõik? Kas see siis reguleerib et liiga kuumaks asi ei kisuks.

Tänud ...

P.S. Vabandan üsna EHITUS-BLONDILIK küsimus :lol:

[/img]
Viimati muutis teen_ise, 13 Juul 2007, 11:28, muudetud 1 kord kokku.
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ints »

Põrandakütet ei tohi otse radikate liini pealt võtta.Põrandaküttesse läheb madalama temperatuuriga küttevesi,mis tehakse segamis sõlmes.
Paljas termostaat siin ei aita.Sa pead tegema põrandakütte jaoks küttevee segamissõlme.
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Ints kirjutas:Põrandakütet ei tohi otse radikate liini pealt võtta.Põrandaküttesse läheb madalama temperatuuriga küttevesi,mis tehakse segamis sõlmes.
Paljas termostaat siin ei aita.Sa pead tegema põrandakütte jaoks küttevee segamissõlme.
Ahaa, seda ma karstin, seega pean siis katlamajast vedama vannitoa põranda jaoks eraldi nö.trassi mille ees on veel omakorda segamissõlm. Aga vabandage väga, kas siis see nö. akupaagiga seotud ssõlm, et võtab sealt jahedamat jms . Aga kui seal ka vesi soojaks läheb (mul isal selline x sõlmedega süsteem) siis kust ta seda jahedamat saab seega ei ole ju vahet kas on mingi x segamissõlm katlamjas või tavaline termostaat, mis laseb vett väheke ette nii et soojus jõuab ära salvestuda.

Vabandan, teen endale neid asju veel selgeks ...
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets

Aga vabandage väga, kas siis see nö. akupaagiga seotud ssõlm, et võtab sealt jahedamat jms . Aga kui seal ka vesi soojaks läheb (mul isal selline x sõlmedega süsteem) siis kust ta seda jahedamat saab seega ei ole ju vahet kas on mingi x segamissõlm katlamjas või tavaline termostaat, mis laseb vett väheke ette nii et soojus jõuab ära salvestuda.
Segamissõlm ei võta jahedamat vett akupaagist.Segamissõlm paneb vajaliku temperatuuri saavutamisel osaliseltkinni peale tuleva küttevee ja samal ajal ajab ringi põrandakütte kontuuris olevat vett.Aja jooksul selles nn."väikses ringis" olev vesi jahtub (läbi põranda) ja siis avatakse jällegi peale tulev küttevesi.Segamissõlmes on termostaat kui selline küll kasutuses,aga kogu sõlm on natuke keerulisem,kui lihtsalt üks radika termostaat.
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Ints kirjutas:
Aga vabandage väga, kas siis see nö. akupaagiga seotud ssõlm, et võtab sealt jahedamat jms . Aga kui seal ka vesi soojaks läheb (mul isal selline x sõlmedega süsteem) siis kust ta seda jahedamat saab seega ei ole ju vahet kas on mingi x segamissõlm katlamjas või tavaline termostaat, mis laseb vett väheke ette nii et soojus jõuab ära salvestuda.
Segamissõlm ei võta jahedamat vett akupaagist.Segamissõlm paneb vajaliku temperatuuri saavutamisel osaliseltkinni peale tuleva küttevee ja samal ajal ajab ringi põrandakütte kontuuris olevat vett.Aja jooksul selles nn."väikses ringis" olev vesi jahtub (läbi põranda) ja siis avatakse jällegi peale tulev küttevesi.Segamissõlmes on termostaat kui selline küll kasutuses,aga kogu sõlm on natuke keerulisem,kui lihtsalt üks radika termostaat.
Tänan ints nüüd võttis pildi ette. See siis tähendab ju põhimõtteliselt peaaegu eraldi süsteemi. Aga nadi on vannitoa põranda jaoks osta lisapump, mis seal ringi ajab seda. Elamisele 2 ringi saab 1 pumbaga hakkama. Ma nüüd tean mis see segamissõlm on, mu isa keldris katlaruumis saam asi reguleerib terve maja süsteemi asja ja see vist on akumulatsiooni paagi ees.

Nüd talupoja loogika ütleb siis ka seda, et kui reguleerida tavaline termostaat maksimum soojuse peale ära ja see on poolsuletuna seal, siis asi töötab ka ainult algus ja lõpp on jahedam. Samas süsteem läheb üsna kiireks soojaks ja kui katel veel akupaagi vee ka üles soojendab siis ei tohiks nö. probleemi olla. Probleem oleks siis kui katel on nii radika süsteemi ja akupaagi süsteemiga avatud et küta tunde ja tunde asi soojaks ning siis kui akupaaki ei ole, kütad soojaks aga just põrand saab öösel kõige kiiremini jahtuma.

Kas sain valesti aru?
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets

See siis tähendab ju põhimõtteliselt peaaegu eraldi süsteemi. Aga nadi on vannitoa põranda jaoks osta lisapump, mis seal ringi ajab seda.
Põhimõtteliselt on jah kaks erinevat küttevee pealevoolu kontuuri.Segamissõlmes on eraldi tsirkulatsioonipump,sellest sa ei pääse.
Segamissõlme põhiline ülesanne seisneb selles,et põradaküttesse ei läheks kõrgema temperatuuriga vesi,kui 30...35*C.Radikate küttevee temperatuur on oluliselt suurem.Kui sul mingil põhjusel kütmine katkeb,siis radikad jahtuvad sul esimese asjana maha.Põrandal on küllalt suur inerts,mis annab välja mingi aeg endasse salvestatud soojust,kui sul küttevett peale ei tule.
Kasutaja avatar
tubasoojaks
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tubasoojaks »

ei ole vaja väikese pinna- kuni 10 m2 - jaoks nagu vannituba jne ehitada eraldi segusõlme :wink:
piisab tõesti termostaadiga lahendusest näiteks firma Oventrop Unibox
see kujutab endast radikate kütteveeliinist toituvast omatoimelise termoventiiliga seadet ,mis monteeritakse sobivasse kohta vannitoa seina sisse
on ka väljaulatuva termostaatpeaga mudel-see siis reguleerib juba ruumi temperatuuri
tuleb oluliselt odavam kui omaette segusõlm , aga asi toimib
Elagu kodumaine energia:):):)
Allan
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Allan »

tubasoojaks kirjutas:ei ole vaja väikese pinna- kuni 10 m2 - jaoks nagu vannituba jne ehitada eraldi segusõlme :wink:
see kujutab endast radikate kütteveeliinist toituvast omatoimelise termoventiiliga seadet ,mis monteeritakse sobivasse kohta vannitoa seina sisse
on ka väljaulatuva termostaatpeaga mudel-see siis reguleerib juba ruumi temperatuuri
Mingid netimaterjalid räägivad midagi maksimaalsest 55C sisendist. Mulle see iseenesest sobib, aga teemaalgataja kohta ei tea.
Kas Eestis ka keegi seda Oventrop Unibox-i müüb? Mis hinnad on?
Endal tuleb kaks väikest kõrvutiasetsevat esikut (mõlemad ~4m2, nendevaheline uks on enamasti suletud, ühes esikus on põrand ainsaks kütteallikaks, teine on muudele eluruumidele avatud ja saab sealt sooja) põrandaküttele teha (jämedalt 2x25m kontuurid 16 toruga 150mm sammuga), sellisel juhul tuleks ilmselt 2 eraldi seadet kasutada?
Alternatiiv on mul praegu Wirsbo Push 12, kuhu paneks 2 kontuuri paralleelselt, aga selle eest küsitakse üle 5K (või keegi müüb odavamalt?).
totu
külaline

Lugemata postitus Postitas totu »

Allan kirjutas:
tubasoojaks kirjutas:ei ole vaja väikese pinna- kuni 10 m2 - jaoks nagu vannituba jne ehitada eraldi segusõlme :wink:
Mingid netimaterjalid räägivad midagi maksimaalsest 55C sisendist. Mulle see iseenesest sobib, aga teemaalgataja kohta ei tea.
Kas Eestis ka keegi seda Oventrop Unibox-i müüb? Mis hinnad on?
Endal tuleb kaks väikest kõrvutiasetsevat esikut (mõlemad ~4m2, nendevaheline uks on enamasti suletud, ühes esikus on põrand ainsaks kütteallikaks, teine on muudele eluruumidele avatud ja saab sealt sooja) põrandaküttele teha (jämedalt 2x25m kontuurid 16 toruga 150mm sammuga), sellisel juhul tuleks ilmselt 2 eraldi seadet kasutada?
Alternatiiv on mul praegu Wirsbo Push 12, kuhu paneks 2 kontuuri paralleelselt, aga selle eest küsitakse üle 5K (või keegi müüb odavamalt?).
Tõstaks teemat. Kuidas sa lahendasid oma esikute kütmise. Endale tahaks ka esikutesse vesi-põrandakütet.
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

Unibox eesti keelne kirjeldus PDF kujul on siin
Allan
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Polegi veel päris lahendanud... selles mõttes, et katlamaja on ühendamata. Aga ostsin 2 Uniboxi, ühe RTL ja ühe Plus-i. Mõlemas on põrandasse lastava vee termostaat olemas, niiet sissetuleva vee temperatuuri piirangut pole.
Midagi Uniboxi sarnast nägin hiljuti ka Teploimpordi letis, vist oli veidi odavam, aga täpsemalt ei uurinud.
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

Allan kirjutas:. ..Aga ostsin 2 Uniboxi, ühe RTL ja ühe Plus-i. Mõlemas on põrandasse lastava vee termostaat olemas, niiet sissetuleva vee temperatuuri piirangut pole.
....
Kuidas hinnad olid ?
Huvitab, kas ebay-s on hinnad odavamad, kui eestis ?
Allan
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Tupsik kirjutas:
Allan kirjutas:. ..Aga ostsin 2 Uniboxi, ühe RTL ja ühe Plus-i. Mõlemas on põrandasse lastava vee termostaat olemas, niiet sissetuleva vee temperatuuri piirangut pole.
....
Kuidas hinnad olid ?
Huvitab, kas ebay-s on hinnad odavamad, kui eestis ?
Hind oli konkurentsivõimeline :) Arvet pole käepärast, aga umbes ~2800 kaks jubinat kokku.
totu
külaline

Lugemata postitus Postitas totu »

Elan Kuressaares. Uurisin kohalikke poode. Oventropi kauba sissetoojat meil kahjuks ei ole. Oleks hea kui keegi kirjutaks siia mõne firma aadressi,kust oleks võimalik osta Oventropi toodangut. Konkreetne huvi on Unibox plus'i vastu.
Allan
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Vaatasin järgi, kokku maksid 3K (koos väikese soodukaga), ehk siis umbes sama hind mis ebay-st tellides koos transaga. Ise ostsin Sanistalist, aga nagu ma ütlesin, siis mingi teise tootja analoogne vidin oli ka Teploimpordi letis olemas. Vist olen kusagil veel Oventropi toodangut näinud, aga ei meenu hetkel.
Vasta