Hoiame betooni kokku

Säästuarendaja
külaline

Hoiame betooni kokku

Lugemata postitus Postitas Säästuarendaja »

Milline oleks viisakas ja põhjendatud vastus (ebaviisakaid tuli palju meelde, aga hoidsin ise aega kokku) inmesele, kes soovib, et ma tõstaksin tema vannitoapõrandat betooniga 40-50 mm, aga soovitab ja isegi nõuab minult, et betooni kokkuhoiu huvides võiksin ma sinna loopida erinevaid kive, keraamilisi plaate ja kivipaska, mis on vannitoa lammutamisel tekkinud. Eesmärgiks, et betooni ei kuluks nii palju. Vaidlesin vastu ja tegin siiski puhta betooniga põranda ära, läks 13 kotti, kuid vastuse jäin võlgu. (Koti hind on ca 3 euri ringis, eks...)
Külaline
külaline

Re: Hoiame betooni kokku

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Säästuarendaja kirjutas: 10 Okt 2018, 09:39 Milline oleks viisakas ja põhjendatud vastus (ebaviisakaid tuli palju meelde, aga hoidsin ise aega kokku) inmesele, kes soovib, et ma tõstaksin tema vannitoapõrandat betooniga 40-50 mm, aga soovitab ja isegi nõuab minult, et betooni kokkuhoiu huvides võiksin ma sinna loopida erinevaid kive, keraamilisi plaate ja kivipaska, mis on vannitoa lammutamisel tekkinud. Eesmärgiks, et betooni ei kuluks nii palju. Vaidlesin vastu ja tegin siiski puhta betooniga põranda ära, läks 13 kotti, kuid vastuse jäin võlgu. (Koti hind on ca 3 euri ringis, eks...)
võid öelda, et jäätmetest ehitamine on 5x kallim, kui betoonist ehitamine ja jäätmete käitlemine ja tegelikult epsi ja põrandakipsiga saaks sama koha veelgi odavamalt, kui betooniga ehitades jne
aero
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1925
Liitunud: 27 Mai 2010, 10:40
On tänanud: 77 korda
On tänatud: 77 korda

Re: Hoiame betooni kokku

Lugemata postitus Postitas aero »

Ütle nagu on ... et tegija tööaeg sedasi nikerdades läheks talle rohkem maksma kui lisakulu betoonile ja jäätmete käitlusele. Ilmselt sa sellele tööle hinnapakkumist tehes ei osanud ette näha, et tellijal selline erandlik soov on.
anryo
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 282
Liitunud: 13 Mai 2016, 10:58
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 8 korda

Re: Hoiame betooni kokku

Lugemata postitus Postitas anryo »

Kas näiteks kivide ja selle muu "pa*a" paisumine ei ole erinev kui betoonil, mistõttu võiks praod tekkida? Ilmselt mingit kütet selles põrandas ei ole (ega tule?), seda sodi ju ei saa sinna kaablite/torude vahele panna?
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1101
Liitunud: 27 Veebr 2017, 10:36
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 63 korda

Re: Hoiame betooni kokku

Lugemata postitus Postitas Prill »

Arvan, et Eestis on kümneid tuhandeid betoonist vundamente-põrandaid, kuhu on betoonisegu kokkuhoiuks põllukive, vanu telliseid ja muud kraami sisse tambitud.
Nõuka aegne eramute betoonitööd on arvatavalt enamuses sarnase kokkuhoidliku talupoja tarkuse järgi ära tehtud.
Ega tavalises betoonis see killustik ei ole ka muud kui täitematerjal, millega betoonimahtu kasvatada. Kui paekillustiku asemel kasutada keraamilise plaadi jäätmeid võib juhtuda, et selline betoon võib tugevuselt isegi paekillustikutäite betooni ületada :) Arvatavalt oleks tehisliku keraamilise killutäitega tööstuslik betoon paekillustikutäite omast oluliselt kallim ja eksklusiivsem :)
Eks see talupojatarkus sealt defitsiidiajast ja vaesematest aegadest pärineb, ning tänasel külluseajastul lihtsalt tundub absurdne. Kindlasti on meil põlvkondade jagu rahvast, kelle betoonitööde rusikareegel ongi kokkuhoiuks käepärast kivijäätmeid tampida - ei tasu selle pärast veel hukka mõista, vaid mõista :)
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 3777
Liitunud: 08 Jaan 2008, 23:08
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 79 korda

Re: Hoiame betooni kokku

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Kui see jama sinna maha loopida ja vedel kivi otsa kallata siis saab tõesti vähema hulgaga hakkama. Kui kogu asi on vaid pinna tõstmine ilma igasugu kütteta siis türi temaga, las olla. See, et see pudi seal ajapikku mureneb, üksteise küljest lahti tuleb või erineva koormuse alla erinvalt murdub pole enam tegija vaid tellija mure. Kütte puhul läheb asi ilmselt palju kiiremini käest ära, sest kui betooni puhul on võimalus see mass kõik ühtlakseks saada siis kivipudi puhul ei saa kindel olla, et see pudi kõik üleüldse omavahel nakkub. Lõpptulemusena võibki olla, et on mingi kiht asja mis ei ole kuidagimoodi ei eelmise ega järgmisega seotud.
Külaline
külaline

Re: Hoiame betooni kokku

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Prill kirjutas: 10 Okt 2018, 14:18 Arvan, et Eestis on kümneid tuhandeid betoonist vundamente-põrandaid, kuhu on betoonisegu kokkuhoiuks põllukive, vanu telliseid ja muud kraami sisse tambitud.
No pane ka põllukivi omal vannituppa 5cm plaadi sisse . Hoolikalt ja väikseid kive paigutades mahub ära kenaste, aga jeblamise peale läheb rohkem aega , kui mängu ilu väärt on. . Betooni kokkuhoiuks võib ju alati osta ka kergkruusa mille fraktsioon on aimatav ...
xil
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 799
Liitunud: 10 Apr 2014, 11:08
On tänatud: 12 korda

Re: Hoiame betooni kokku

Lugemata postitus Postitas xil »

Selle vana prahi likvideerimine (konteineri tellimine või prügilasse viimine) maksab rohkem, kui betoon, st põhiline kokkuhoid tuleb sellest, et prahti poleks vaja ära viia. Aga tõenäoliselt kogu praht sinna põrandasse ei mahu ning seega kokkuhoidu pole.
Vasta