Kuid tüübi väited andsid mulle hiljem mõtteinest selleks, et siis ei saaks ju paneele ka puitmaja katusele kruvida.

Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
Lugemata postitus Postitas Ardi »
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Einoh, idee hea, aga kas sa oma uitmõtte realiseerimiseks vajalikele materjalidele kalkulatsiooni kasvõi pranglinud ka oled?Ardi kirjutas: 09 Mai 2025, 21:43 Mõtlesin, et ajutise/teisaldatava PV aia saaks teha, kui ballasti (kive,kruusa jms) täis IBC korvi külge paneelid kinnitada.
Kuna füüsika valemid on seni ajas kehtivad ja AI teab neid peast, siis kas kõrgkoolidel on enam mõtet panustada inseneride koolitamisele? Ehk oleks seda raha mõtekam kulutada ametnikkonna palgafondidele?
Miks peaks ametnike ja inseneride koolitamise vahel siin pidurit tõmbama, kui sa ise oled siia postitanud ametnike vastuseid, mis on lollimad kui AI vastused? Miks on sellisel juhul vaja koolitada AI-st lollimaid ametnikke?kunn24 kirjutas: 09 Mai 2025, 23:28 See paneb vahel nii korralikult "puusse" (siingi näide olemas) - sa pead oskama talt küsida, vastuse usutavust kontrollida ja andmeid ette anda.
Ametnike palgafondide ja inseneride koolitamise üle arutlemisele pistaks äkki siin teemas pidurid peale?![]()
Mis krdi asi ajab mingit immutatud puitu jms kasutama
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Sul on igav või? Kui immutatud puit võib kesta 20a ja termopuit on vähemalt 3x kallim (Puumarket.ee), siis mitu a peaks termopuit kestma, et sel majanduslik mõte oleks?EH.INS. kirjutas: 10 Mai 2025, 12:05Mis krdi asi ajab mingit immutatud puitu jms kasutama
On ju olemas paremad materjalid - nt termopuit...
Lugemata postitus Postitas ping »
Kui 2,4m x 1,1m (kahepoolsed) paneelid paigutada horisontaalselt ja varjude vältimiseks postid paneelide vahekohtadesse, siis tuleks postide sammuks 2,5m.EH.INS. kirjutas: 10 Mai 2025, 18:29 @ kunn
Ma huvi pärast lasin läbi
Lähteandmed:
- Profiil RHS 40x60x1,3
- Teras S235J2 (J2 on siinkohal löögisitkus ja see on vajalik kuna need postid on ka külmas so miinuskraadidel)
- Postide samm 1,4m
- Aia kõrgus 1,4m
- Post töötab konsoolina
- Post töötab suurema vastupanumomendi suunal
- Normatiivne tuulekoormus 0,5 kN/m2 - Arvutuslik 0,75 kN/m2
JÄRELDUS: EI OLE PIISAV ...
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Suvaliselt eeldades võib lolli olukorda sattuda. 11aastaga ÜKS pesu (polnud vaja pesta, testisin uut pesurit) ja KAKS õlitust. Lauad oleks veel käinud, karkass osaliselt pehme. Enamus materjali lubati taaskasutuseks viia. Tasuvusarvutustega ma abi ei vaja. Lastele töökasvatuse organiseerimisega ka mitte.EH.INS. kirjutas: 10 Mai 2025, 15:30 Kui meeldib üle 2a pesta, nühkida, õlitada jne siis anna tuld...
Mul on targematki teha...
Ja nüüd arvuta ka
Sellest on juba juttu olnud ja see ei sobi (ilma vastavate teadmisteta) tuulekoormuse arvutamiseks konstruktsioonileping kirjutas: 10 Mai 2025, 22:39 Üks tuulekoormuse kalkulaator: https://www.engineeringtoolbox.com/wind ... _1775.html
![]()
Note - in practice wind force acting on a object creates more complex forces due to drag and other effects.
Ehk räägime nati erinevatest asjadest...optimist88 kirjutas: 10 Mai 2025, 22:19Suvaliselt eeldades võib lolli olukorda sattuda. 11aastaga ÜKS pesu (polnud vaja pesta, testisin uut pesurit) ja KAKS õlitust. Lauad oleks veel käinud, karkass osaliselt pehme. Enamus materjali lubati taaskasutuseks viia. Tasuvusarvutustega ma abi ei vaja. Lastele töökasvatuse organiseerimisega ka mitte.EH.INS. kirjutas: 10 Mai 2025, 15:30 Kui meeldib üle 2a pesta, nühkida, õlitada jne siis anna tuld...
Mul on targematki teha...
Ja nüüd arvuta ka
Lugemata postitus Postitas netmaster »
näeb küll.No vot mina ei usu, et peale 11a näeb terrass välja sama nagu nt 1a vanuselt...
Väikse armsa viilkatusega majakese ees olev 4x8m ja 0,6m kõrgusega betoonterrass koos teda ümbritseva mõisa trepistikuga ei ole vist ka osa meie taluarhitektuurist ja võib olla visuaalselt imelik ja tiheasustusalal võib vajada piisavat krundi täisehituse pinda.EH.INS. kirjutas: 11 Mai 2025, 05:48 ... Ehk räägime nati erinevatest asjadest...
Ma ei räägi mitte nö "ära mädanemisest" vaid visuaalist ...
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025