Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas trebla »

sest äkki ma oskasin seda hurraa-kampaania tulevikku näha. Täpselt veel ei tea, kuid see selgub paari aasta pärast.
Jah.. iga aastaga selgub üha rohkem, kuhu areng liigub.. vaata kõrvalteemas, (osa kommentaarist sinisega)mida austraallased arvavad, nemad on per kärss kõige kaugemale jõudnud.

Kui sa oleks autofoorumist sama teemat lugrnud, siis seal juba ligi 10 aastat tagasi keegi juba karjatas, et norrakate elektrivõrk ei tulevat autolaadimistega igal pool toime - ometigi on pärast seda nende EV- de arv ainult kasvanud - järelikult on tehtav.

Mina lülitan homme miinushinna ajal oma tootmise välja, et võrku mitte koormata. Turuhind ongi ju see, mis näitab vajadust. Aga enamusel tundidel mingi raha ikka saab. Päike ise on ju tasuta ... mais oli keskmine müügihind üle 3 sendi.

Sul, kui elektrauto mittekasutajal, on miski müütiline ettekujutus laadimisjaamast mis näeb välja nagu bensujaam..
See on umbes sama, et kui esimeste autode tuleku ajal sai bensiini alul ainult apteegist, siis oli ju ilmselge, et kõik ei saa autot omada, sest nad ei mahu apteegi ette ära?
Ma olen nüüd pea 3 aastat elektriautodega sõitnud ja laadimisnärjekordi pole juhtunud nägema.
Eestis üldse mitte, väljamaal kiirteel max 1 auto . Järgmised lihtsalt ei jää ootama,’sest sõidavad järgmisesse laadimiskohta.
Elektriauto laadimiseks sobib üldiselt iga töökorras pesa kusiganes.
Elektrikuna võin sulle öelda, et kui sul on kodus vähemalt kolmefaasiline vool siis võiksite direktoriga mõlemad oma autosid laadida kasvõi oma voodi kõrvalt kumbki oma pikendusjuhtmega kui pesad eraldi faasidel ja juhtmestik korras. Aga et sa käid iga päev teises Eesti otsas tööl, siis vist jah on üks korralik kolmefaasiline pesa maja seina peal soojuspumba kõrval mõistlik (pumba torud sa ju said läbi seina veetud)- 11 kW- ga saad öise võrgutasuga laetud.

Olen jah mõelnud avaliku laadimisposti panekust oma tootmiskohta - ma peaks selleks u 50 m maakaablit vedama, et avaliku parkimisplatsini jõuda. Just nimelt suvel päikeselise ilmaga on seal palju rahvast. Aga 40 sendiga ei hakkaks keegi laadima, miks peaks autoomanik oma raha peale vihane olema kui ta kodus alla 10 saab?
20- ga läheks ehk kaubaks küll. Tänavu siiski ei tee seda veel - ehk hoopis ostan aku ja müün õhtul tipphinnaga, et sul ikka oleks millega keevitada...

Õige!
Kuskil keegi soovitas.. ärge ostke praegu elektriautot - sõitke oma praegune auto lõpuni ja ostke siis - saate palju parema ja palju odavama... :hello:
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 427 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

trebla kirjutas: 14 Juun 2025, 02:02 Jah.. iga aastaga selgub üha rohkem, kuhu areng liigub.. vaata kõrvalteemas, (osa kommentaarist sinisega)mida austraallased arvavad, nemad on per kärss kõige kaugemale jõudnud.
Millisel laiuskraadil elavad austraallased ja milline on nende suhe ööpäevas päikesevalgusega ja seda koos aastaaegadega? Sul vist ka PV paneelid annavad talvel 0 vatti toodangut. Palju seal annavad talvel paneelid toodangut. Minu jaoks vale võrdlus.
trebla kirjutas: 14 Juun 2025, 02:02 Mina lülitan homme miinushinna ajal oma tootmise välja, et võrku mitte koormata. Turuhind ongi ju see, mis näitab vajadust.
Sa ei pannud ju oma PV paneele üles ega liitunud eelmine aasta, aga millal taipasid sinult energiaostjad keeldusid sinult ostmise? Vist nagu hiljem? Nad vist ei tahtnud peale maksta? Minu mälu järgi enne nagu ei pidanud 0 või miinusmärgi puhul välja lülitama. Võin eksida.
trebla kirjutas: 14 Juun 2025, 02:02 Sul, kui elektrauto mittekasutajal, on miski müütiline ettekujutus laadimisjaamast mis näeb välja nagu bensujaam..
See on umbes sama, et kui esimeste autode tuleku ajal sai bensiini alul ainult apteegist, siis oli ju ilmselge, et kõik ei saa autot omada, sest nad ei mahu apteegi ette ära?
Vaata mu mingis eelmises kommentaari viites olevast videotest või näiteks kui palju võtab ruumi kasvõi 8(16 kohta/püstolit) tankuriga fossiili tankla vs 16 kohaga EV-de laadimispunktid. Ja nüüd arvesta nende 16 püstoli vs 16 pistiku teenindus-/tankimis-/laadimisvõimet ja nende mõlemi tankimiseks vs laadimiseks kuluvat ajakulu.
trebla kirjutas: 14 Juun 2025, 02:02 Elektrikuna võin sulle öelda, et kui sul on kodus vähemalt kolmefaasiline vool siis võiksite direktoriga mõlemad oma autosid laadida kasvõi oma voodi kõrvalt kumbki oma pikendusjuhtmega kui pesad eraldi faasidel ja juhtmestik korras. Aga et sa käid iga päev teises Eesti otsas tööl, siis vist jah on üks korralik kolmefaasiline pesa maja seina peal soojuspumba kõrval mõistlik (pumba torud sa ju said läbi seina veetud)- 11 kW- ga saad öise võrgutasuga laetud.
Trebla, püüa aru saada, et ma ei kavatse osta minu vajadustele vastavat "piruka EV-d", mis oleks andmetelt sarnane mu praegusele Daciale, kuid millele lubatakse läbisõiduks ühe laadimisega KUNI 275km, mis laadib mingis kiirtanklas, mis ei pruugi ette jääda mu sihtkohta jõudmiseks, 20%-80% 15-20 minutit ja seejuures saan sõita selle 60%-ga järgmise kiirtanklani(150km), et jälle laadida ja molutada niisama 20 minutit. Tänan pakkumast, aga ei. Olen selleks liiga mugav ja oskan oma aega paremini hinnata kui EV "tanklas" oma elu mõtetult raisata. Isegi kui see maksab rohkem. Kasutaja tabarabarap poolt AI-le antud ülesande järgi ma väga miinuses ei olegi, sest fossiilide hinnad on vahepeal päris palju kukkunud.
Meil on siiski kortermaja ja me ei saa omavolitseda nii, et me paneme siia nüüd EV laadimiseks kaks pesa ja keegi teine ei või nende kohtadele parkida. Eramajade omanikud ja kodus öösel EV laadimist ülistajad, tulge alla oma mätta otsast ja kasvõi üritagegi ennast panna kortermaja elaniku olukorda! Siiani olen aru saanud, et see on teie hallrakkudele mission impossible. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Selle pika jutu saab jälle kokku võtta selle eelmise lausega.
. Täpselt veel ei tea, kuid see selgub paari aasta pärast
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 56 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Pange on PV-d ja tuulikud püsti ja ostke EV-d
Makske ise need asjad / nendega seotud asjad kinni - viimseni
Ärge suruge teistele seda paska kaela
Ja ongi kõik

Pakutud hektari kohta
Ma peaks raha peale väga vihane olema, et seda PV-sse panna
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Täpselt veel ei tea, kuid see selgub paari aasta pärast...
Paari aasta jooksul ei selgu
EU pole võimeline sellise ajaga kurssi muutma
Aga laev juba keerab - kui lähtutakse majanduslikust aspektist siis rohepoliitika taandub nii või teisiti
Kui jäädakse ideoloogia ja illusioonide juurde siis ei taandu
Aga see ei tähenda, et treblal oleks mingiski punktis õigus - pragmaatiliselt
Euroopa Liit on 2040. aasta kliimaeesmärki ümber kujundamas
Euroopa Liit otsib viise, kuidas teha 2040. aasta kliimaeesmärk liikmesriikide jaoks vastuvõetavaks
Riikide toetus kõrgetele kliimaambitsioonidele on vaibunud
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Üldiselt võiks pilti vaadata laiemalt
Mitte kunagi, mitte kusagil pole ülalt alla regulatsioonid ja sekkumine turule andnud positiivset tulemust

FT:
Banks’ climate goals are falling like dominoes.
HSBC has told investors to expect a rejigged energy strategy and climate targets in the second half of the year, while Royal Bank of Canada has dropped its sustainable financing target altogether and UBS has pushed back a target to cut its greenhouse emissions to net zero by a decade.
Wells Fargo is no longer aiming for net zero by mid-century.
There was an assumption you can move the market purely by stewardship . . . that was perhaps over-optimistic
This is not a vague or future issue . . . Capitalism must now solve this existential threat
Investors pulled a record amount from “sustainable” funds in the first quarter of the year, according to Morningstar, with US investors cutting their exposure to sustainable mutual and exchange traded funds for a 10th straight quarter.
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

Urmas kirjutas: 14 Juun 2025, 03:14
Meil on siiski kortermaja ja me ei saa omavolitseda nii, et me paneme siia nüüd EV laadimiseks kaks pesa ja keegi teine ei või nende kohtadele parkida.
Urmas, sa oled ikka teadlik et pikendusjuhtmed on olemas? :) Väiksemas kortermajas elades oli mul pistikupesa keldriboksis, auto akut sai laetud korduvalt - kapott lahti ja laadija klapikambri kaanel.
Urmas kirjutas: 14 Juun 2025, 03:14 Eramajade omanikud ja kodus öösel EV laadimist ülistajad, tulge alla oma mätta otsast ja kasvõi üritagegi ennast panna kortermaja elaniku olukorda! Siiani olen aru saanud, et see on teie hallrakkudele mission impossible. ;)
Sa räägid praegu "hiina müüri" elanike eest? Su oma majas ju vähe elanikke, laadimise taha ei tohiks jääda minu meelest.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 108 korda
On tänatud: 271 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

optimist88 kirjutas: 14 Juun 2025, 22:49 ...
Sa räägid praegu "hiina müüri" elanike eest?
Su oma majas ju vähe elanikke, laadimise taha ei tohiks jääda minu meelest.
Valdav enamus autoomanikke Eestis elabki "hiina müüris" ja eramuomanikke on leibkondade kodudest protsentuaalselt vähemus.
Ehk, isegi kui 50% eramuomanikest ja eraautodest 30% moodustaksid e-autod, ei suudaks Eesti täita ametnike poolt vastu võetud 2030 eesmärke ja maksumaksjad maksavad solidaarselt EU poolt seatud trahvid.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Vasta