akuriistade laadijad, laadimine

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
optimist88
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 25 korda
On tänatud: 12 korda

akuriistade laadijad, laadimine

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

Aja jooksul on 4 erinevat laadimisüsteemi siginenud. Esimene oli Makita 10,8V, hiljem lisandus veel 10-12V ja 18V. Oleks vaja need kuidagi organiseerida nii, et saaks mugavalt laadida ja ei oleks väga keeruline ka mõni laadija ära võtta kui tegevus kodust kaugemal.
Ideaalis võiks midagi sellist (aga kitsama) teha vineerist.
Pilt
aga ma ilmselt teeks seda mitu päeva, nurgasaega. Äkki on lihtsam lahendus kellelgi? Tööriistade riputamine pole nii tähtis, enamvähem ripuvad juba. Laadijaid on tüütu ükshaaval riiulist koukida ja ühendada.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 403 korda
On tänatud: 439 korda

Re: akuriistade laadijad, laadimine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Joonista kuhugi, millist sa tahad, kirjuta mõõdud külge ja näiteks vineerimaailm lõikab teenustööna vajalikud jupid sellises mõõdus, mida sa neile ette annad ja sulle jään ainult kokkukruvimise vaev.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 109 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

Ma soovitaks 18 V alles jätta ja ülejäänud vastavasse kogumispunkti viia( või kuhugile noorte keskusesse, saavad tehnikat uurida), saad sodist lahti :grin:
optimist88
Ehitusspets
Ehitusspets

kaimagk kirjutas: 08 Okt 2025, 19:11 Ma soovitaks 18 V alles jätta ja ülejäänud vastavasse kogumispunkti viia( või kuhugile noorte keskusesse, saavad tehnikat uurida), saad sodist lahti :grin:
Tundub, et sa pole kunagi Makitast kaugemale vaadanud. Ja ei taipa, et kasutusmustrid võivad erineda.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

….miks peakski, 18 V makital ikka hulgi neid tööriistu ja tuleb kogu aeg juurde. Muidugi võib neid igasugu skille ja bparsaide vmi muretseda, niivisi saadki endale muresi kaela, jõudu unetud…..
optimist88
Ehitusspets
Ehitusspets

Ma kirjutan kasutusmustrid, vastuseks tuleb skil ja parkside :D. Ära rohkem kommenteeri, pole mõtet. Punased fotol ei ole Skil.
rs7
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas rs7 »

Need väiksemad punased on Milwaukee mingi asi mutrikeeraja vms.. 2-3Ah 12v akuga.
Kui endal poleks makita akuga löökmutrikeerajat (dtw300) juba olemas, siis võtaks viimase generatsiooni M12 1/2 “ kinnitusega Milwaukee (ka 12V). Super tööriist. Kompaktne ja võimas. Samale akuplatvormile on neil veel huvitavaid asju. Akunarre nt. Aitab küll selle ühe margi nuumamisest kui teised tulevad parema lahendusega välja.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

optimist88 kirjutas: 09 Okt 2025, 10:43 Ma kirjutan kasutusmustrid, vastuseks tuleb skil ja parkside :D. Ära rohkem kommenteeri, pole mõtet. Punased fotol ei ole Skil.
… nooo kui nii suur ( ja erinev) akutööristade arsenal on, ehk leidub ka aku-ketas-saag. Sellega saab ludinal ju vineerist vastavad tüikd välja lõigata, mõned kruvid ka ja peaks ju hea saama. Ja ei mina usu, et see sul mitu päeva aega võtaks 😁
juhtmepunt
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas juhtmepunt »

Kah seinale kinnitamise variant töökojas/majapidamises püsikasutamiseks. NB! Suure tühja vineerlätaka ala pildi paremale poole lasin telo AI-l joonistada, sest ei tahtnud oma kõike töökojasodi laiale maailmale näidata.
Eriti kusagil objektidel ei kola, sestap kõik seina peal kinni. Kui peaks "välisreisuks" vajadus tekkima, siis kusagil nurgas seisvates originaaltööriistakohvrites on ka eraldiseisvad laadijad selleks erakorraliseks juhuks olemas.
20251011_132554(1).jpg
Tsiteerides klassikuid: "Kui on nurinaid, argumenteeri selgelt".
Enne kui sihitult täristama hakkad, hinga sügavalt sisse ja loe vahelduseks!
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 22 korda
On tänatud: 47 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

Kas ülemine keskmise Makita laadijal akule ette ei jää?
Vent õhu travis oleks ka ise vast tsipa laiema vahe jätnud.
Hetkel ei saa järgi vaadata, kas Makitadel üldse vertikaalselt kinnitamise võimalust on või pidid ise aretama?
juhtmepunt
Korralik postitaja
Korralik postitaja

A23 kirjutas: 13 Okt 2025, 13:14 Kas ülemine keskmise Makita laadijal akule ette ei jää?
Ei jää. Too lahja ventikata vaikne akulaadija (tähisega 3) leiabki kõige rohkme kasutust. Mul on 4tk 6Ah akusid (lisaks veel üksjagu väiksema mahtuvusega 18V akusid muudele tööriistadele) ja muruniitmispäeval (2 akut muruniidukile, 2 akut trimmerile) akunälga, nõnda et peaks kiirlaadima, ei jää. Hiljem maa ja ilm aega neid selles väikesevõimuselises aeglase pressimisega akulaadijas täis sussutada ja sellega ühtlasi akude eluiga pikemana hoida.
Too kahene kiirlaadija ongi pigem juhtudeks, kui nt akukettsaega (vajab kaht akut) rohkem õue peal jutti rühmamist on. No ükskord oli muru ka liiga kõrgeks heinaks lastud ja siis sai kah kiirlaadimist pruugitud.
A23 kirjutas: 13 Okt 2025, 13:14 Vent õhu travis oleks ka ise vast tsipa laiema vahe jätnud.
Ükski ventõhu ava pole blokeeritud.
A23 kirjutas: 13 Okt 2025, 13:14 Hetkel ei saa järgi vaadata, kas Makitadel üldse vertikaalselt kinnitamise võimalust on või pidid ise aretama?
Aretasin ise. Laadija põhja all on plastikruvid, millega laadija mõlemad pooled on tehases kinni tõmmatud. Ei ühtegi lisaauku laadijasse. Kasutasin laadija originaalkruvipesasid, panin vaid pikemad plastikruvid läbi vineeri laadija originaalkruvipesadesse. Vineeri tagaküljel on plastikruvide peade jaoks süvised. Kui peaks olema hüpoteetiline vajadus laadija originaalolek taastada, siis vaid originaalkruvid oma kohtadele tagasi ja valma.
Viimati muutis juhtmepunt, 13 Okt 2025, 15:21, muudetud 2 korda kokku.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 22 korda
On tänatud: 47 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

Mul ka mingi ca kolmekümne Makita 18/36V riista ringis, aga muruniidukit ei ole veel riskinud osta, trimmeriga akude kiire söömise kogemus olemas.
Kuidas ise muruniidukit hindad, kui pikka muru võtab ja kui pikalt saab ühe komplektiga lasta? Soovitad?
juhtmepunt
Korralik postitaja
Korralik postitaja

A23 kirjutas: 13 Okt 2025, 13:42 Kuidas ise muruniidukit hindad, kui pikka muru võtab ja kui pikalt saab ühe komplektiga lasta? Soovitad?
Tavaline õuemuru. Niiduk (Makita DLM431Z, ostetud 2019. a suvel) on kõrgusseatud peaaegu kõige alumisse asendisse sest mulle meeldib golfiväljaku stiilis madal muru. Niitmisvälp on 1-2 nädalat. Praegu teevad lapsed (10-aastane ja 11-aastane tüdruk) niidukiga ringikärutamise töö ise ära. Võtavad akud seinalt ning paigaldavad niidukisse ise ja vajadusel vahetavad neid. Kasutatud akud panevad laadija juurde riiulile laadimisjärjekorda ootama, kust ma need hiljem paari-kolme päeva jooksul aeglasest laadijast "läbi ajan", nii kuis töökotta asja olema juhtub. Lihtne lastele, ning ei mingit tossu ega ülemäärast lärmi. Ühenädala muru korral saab niidukiga ühe akupaariga hakkama, kahenädala muru korral tuleb teine akupaar niidukiga töö lõpetamiseks abiks võtta. Päris kõrge muru korral tuleb akumuruniidukiga läbida too kõrgeks kasvanud koht aeglasemalt, muidu hakkab tera pöörlemiskiirust kinni pooma. Siiski, sellest teisest akupaarist jagub isegi niidukil juba veidi pruugituna kogu ülejäänud vajamineva trimmerdamistöö jaoks, mida teen ise.
Ma ei oska muru kõrguse kohta kommenteerida, pole kunagi mõõtnud. Samuti pole üritanud kunagi niitmisele kuluvat aega summeerida, sest vahepeale tulevad sunnitud pausid a'la niiduki murukoguja tühjendamine, käbide eest korjamine või aiamööbli liigutamine. Puusalt pakun, et alla tunniga võiks pideva niitmise korral asi tehtud olla. Mul on palju selliseid kitsaid nurgataguseid aega võtvaid käike, mitte ainult üks suur lage plats.
Mina olen igatahes väga rahul akuelektri peale üle minemisega. Samas, see mis sobib minule, ei pruugi sobida teiste olude ja kasutusharjumustega.
Vasta