Paest fassaad-kas seotud voi ennastkandev?

Siia ei postita tööpakkumisi ega otsimisi!
roger d.
külaline

Paest fassaad-kas seotud voi ennastkandev?

Lugemata postitus Postitas roger d. »

Tsaariaegne maja pea meetripaksuste tellisseintega...tahaks sellele laduda paest fassaadi. :?: Kuidas aga: kas piisavalt paks (kui paks täpsemalt?)ja iseend kandev või kuidagi siduda alloleva seinaga?Mõtlesin algul esimese variandi kasuks sest soojustust pole vaja:maja on tõesti soe :shock: !seega soojustus ülearune...seotud vooder tuleks õhem vist...aga kuidas siduda?mismoodi vanaaegsetel see tehti :?: ,sageli euroopas näha seliseid tellisseinu kivivoodriga.
Kasutaja avatar
Jaan
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 440
Liitunud: 01 Veebr 2005, 22:15
Asukoht: Tartu
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Jaan »

Puhasta ja vuugi parem sama tellissein ära, ning ära lao seda paasi sinna ette, kui seda seal olnud ei ole
roger d.
külaline

miks?

Lugemata postitus Postitas roger d. »

Alguses oligi see variant... :? ei tahaks nagu-sein all suht kole,eri suuruses ja osalt praaktellised(sõjas vigastatud,veneajal parandatud) ja vuugivahed ebaühtlased,krohvi ka ei tahaks,samas paasi sitax palju(kolhoosiaegsed kivihunnikud!) oma krundil olemas,ja veidi ka kogemust paeseina alal.
paas
külaline

Lugemata postitus Postitas paas »

Seotult ikka ehkk siis kuna niiehknii on sein vigane siis voiks ju raiuda sinna sisse mingi 12-15 cm süvendid horisontaalsuunas kui ka vertikaalsuunas 0,6-1 m vahedega ja laduda paesein sinna ette.Suueremad kivid müürid otseti süvendeisse ja need siis seovadki.seinu omavahel.Vähemalt nii tehakse kui ehitatakse kogu sein koos voodriga korraga.
Muidugi võiks ka metallankrutega aga kui need ei pea... :?
Igal juhul peaks sein end kandma,sisemine osa hoiab seda siis lihtsalt tugevamini püsti.JA EGA SA BETOONVÖÖD SINNA ALLA TEHA EI UNUSTA???Muidu se sein ei seisa...
külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas külaline »

Mina jätaks tellisseina, maja ajalugu peegeldub vigastest kohtadest ja kui fassaad liivapritsiga puhastada, on tulemus vägagi efektne. Liivapritsitööd tel. 5076909
Vasta