praod lagedes vajumisel

Berta
külaline

praod lagedes vajumisel

Lugemata postitus Postitas Berta »

Ehitame maja. Kuulsin, et hoonete vajumisel tekivad lagedes alati praod.
Kuidas lagede pragunemise vältida? Kui nad pragunevad, kui palju remont maksab?
Kasutaja avatar
saepuruplaat
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 144
Liitunud: 08 Veebr 2006, 14:35
Asukoht: objektil

Lugemata postitus Postitas saepuruplaat »

Enamasti tekkivad praod aastatega, maapinna loomuliku vajumise tõttu.Põhimõtteliselt oleneb ju kõik sellest, kui kõva pinnase peale vundament on valatud, kui on valatud graniidi peale, nagu soomes näiteks, siis vaevalt, et vajumist tekkib maapinna tõttu. Ja kui praod aastatega uuesti tekkivadki, siis ei ole muud teha, kui vuugid puhtaks taguda, uuesti pahtlit, või kui on suuremad praod, siis vahtu täis lasta, pahtel peale ja värv.
Puust ajud, kuldsed käed.
Imre
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 246
Liitunud: 25 Okt 2005, 21:52
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Imre »

Nii lihtsalt nüüd need asjad ka ei käi.Praod tekkivad 80% juhtudel.Eriti veel uuel majal,iga asi nõuab aega ja paika sätitamist,samamoodi vajub su vahelae puit tala,samamoodi betoonist valatud vahelagi,kui ei ole eelpingestatud,võimalusi ja põhjuseid on sadu.Ka praod on erinevad,juuspragu mis tekkib igas betoonpõrandas,kui selline tekkib seina pole hullu miskit,peenpahtel ja mure murtud,kohe ei pea vuuke puhtax kraapima,seina ja laenurkadesse tekkivad niiehk- naa praod,sinna lased hermeetikut ja kogu lugu.
Väga harva saadaval.
muska
külaline

Lugemata postitus Postitas muska »

Olen kuulnud midagi materjalist nagu mikrofiibkangas (võin ka valesti selle kanga nimetust mäletada), mis liimitakse (vist) lakke, siis pidi olema kindlustatud, et juuspeened praod välja ei löö... On see ka nii, teadjamad, kogenenumad-argumenteerige palun
Vasta