Paraku sa ei saa aru, aga selgitan. Võrdlen sinu sõnade ja tegude omavahelist vastavust (kooskõla). Kõik me otsime kooskõla välismaailmast saadava info ja sisemise maailmapildi vahel ehk kinnitust oma usule maailmast aru saamise ja selle toimimise kohta. Vahe tuleb sisse indiviidi reaktsioonis ja käitumises, kui midagi välise ja sisemise minapildi vahel ei klapi (usk mõraneb), mis on ajule energeetiliselt väga koormav protsess, kuna nõuab uute teadmise salvestamist (ümberõppimist). Seepärast ei taha täiskasvanud ja välja kujunenud maailmapildiga (usuga) inimene seda teha ning võitleb sellele vastu. Samas on evolutsioon arendanud inimeses võime õppida, mis toimib paremini noorena, aga ka täiskasvanu on võimeline ümber õppima. Kuidas need protsessid eri tasanditel (indiviid, suur inimgrupp jne) peal töötavad on väga huvitav. Miks ühed muutuvad diktaatoriks, kes hakkavad paganaid oma usule allutama (keelama, käskima, kahjureid hävitama..) ja teised sallivad erinevusi jne?
Füüsika teema
siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 19 korda
- On tänatud: 22 korda
Re: Füüsika teema
Lugemata postitus Postitas val »
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
Ikka saan aru...
Ja ei näe mingit seost füüsikal ja "kliimapäästmisel"
Esimest neist saab koos matemaatikaga numbrite / valemitega jne "kasutada"
Teine aga on ideoloogia millel puudub seos reaalsusega (nt energiatõhusus) ja selles mõttes, et nende küsitavate järeldustega pole essugi peale hakata (matemaatika ja sealt tulenev majandusloogika) - isegi siis kui KÕIK on objektiivselt tõsi
https://arvamus.postimees.ee/8280871/bj ... 0#cxrecs_s
Ja ei näe mingit seost füüsikal ja "kliimapäästmisel"
Esimest neist saab koos matemaatikaga numbrite / valemitega jne "kasutada"
Teine aga on ideoloogia millel puudub seos reaalsusega (nt energiatõhusus) ja selles mõttes, et nende küsitavate järeldustega pole essugi peale hakata (matemaatika ja sealt tulenev majandusloogika) - isegi siis kui KÕIK on objektiivselt tõsi
https://arvamus.postimees.ee/8280871/bj ... 0#cxrecs_s
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 108 korda
- On tänatud: 273 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Ainuüksi ühe absoluutsuse uskumine näitab maailmapildi piiratust.val kirjutas: 06 Juul 2025, 13:05 .... Kõik me otsime kooskõla välismaailmast saadava info ja sisemise maailmapildi vahel ehk kinnitust oma usule maailmast aru saamise ja selle toimimise kohta. ...
Võin sulle kinnitada, et kõik inimesed ei otsi kinnitust oma usule vaid püüavad protsesse jälgides nende toimimises selgust saada.

Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 19 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas val »
Sõnastus ei ole kõige parem. Ma ei pea silmas aktiivset otsimist vaid alateadlikku automaatselt toimuvat protsessi. Teadlik protsesside jälgimine, et nende toimimises selgust saada on teaduslik meetod, mida võiks ka T25-le soovitada ja mille viljelejaid võiks nimetada teaduse usku tegelasteks.ping kirjutas: 06 Juul 2025, 13:53 Ainuüksi ühe absoluutsuse uskumine näitab maailmapildi piiratust.
Võin sulle kinnitada, et kõik inimesed ei otsi kinnitust oma usule vaid püüavad protsesse jälgides nende toimimises selgust saada.
EH.INS., kliimat ja selle muutust kirjeldatakse just füüsika, matemaatika, numbrite ja valemitega. Kui sa seda ei tea, siis oled usupime või oma usust ära pööranud

Ei vaidle, et "kliimamuutusi" kirjeldatakse mh füüsikaga
Aga ega Sa ometi väida, et ainult füüsikaga???
Ja just hetk tagasi mainisin - isegi siis kui objektiivselt on kõik õige pole sellega essugi peale hakata
Objektiivne reaalsus on midagi muud
Väga tubli, et füüsika kirjeldab "kliimamuutusi" - edasi???
PS
Jätkaks seda jauramist teises teemas...
Aga ega Sa ometi väida, et ainult füüsikaga???
Ja just hetk tagasi mainisin - isegi siis kui objektiivselt on kõik õige pole sellega essugi peale hakata
Objektiivne reaalsus on midagi muud
Väga tubli, et füüsika kirjeldab "kliimamuutusi" - edasi???
PS
Jätkaks seda jauramist teises teemas...
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 16 korda
Lugemata postitus Postitas T25 »
Keda huvitab, siis Louis Esseni artikkel aastast 1978.
https://www.worldradiohistory.com/UK/Wi ... 978-10.pdf
Tsitaat:
Essen kirjutab, et aastal 1955 teda juba ähvardati:
Mina ei tegele teadusega, vaid loen lihtsalt füüsika kohta ja tahan arutleda siin teiste tavainimestega füüsika teemadel. Ma näen, et mida rohkem ma loen, seda rohkem saan aru, kui vähe ma tean. Mitmed laialt tuntud ja tituleeritud katsed , mida on esitletud kui Einsteini teooria kinnitusi, on osutunud lihtsalt propagandaks.
https://www.worldradiohistory.com/UK/Wi ... 978-10.pdf
Tsitaat:
Essen möödaminnes mõõtis ka konstandi C ära ja parandas seda omal ajal 17km/s võrra:Students are told that the theory must be accepted although they cannot expect to understand it. Theyare encouraged right at the beginning of their careers to forsake science in favour of dogma. The general public are misled into believing that science is a mysterious subject which can be understood by only a few exceptionally gifted mathematicians. Since the time of Einstein and of one of his most ardent
supporters Eddington there has been a great increase in anti -rational thought and mysticism. The theory is so rigidly held that young scientists who have any regard for their careers dare not openly express their doubts.
He built the first caesium clock in 1955, later used with the US Naval Observatory to define the atomic second. One of his early sidelines was a determination of the velocity of light by cavity resonator which showed Michelson's value to be 17 km /s too low.
Essen kirjutab, et aastal 1955 teda juba ähvardati:
Näitab kuidas teaduses käib summutamine. Val-i soovitus, et teadusega tuleb tegeleda teadlaste seltskonnas, ei päde kuskilt otsast. Kui lähed vastu peavooluga, siis sind tühistatakse, muud midagi.No one has attempted to refute my arguments," Dr Essen told us, "but I was warned that if I persisted I was likely to spoil my career prospects.
Mina ei tegele teadusega, vaid loen lihtsalt füüsika kohta ja tahan arutleda siin teiste tavainimestega füüsika teemadel. Ma näen, et mida rohkem ma loen, seda rohkem saan aru, kui vähe ma tean. Mitmed laialt tuntud ja tituleeritud katsed , mida on esitletud kui Einsteini teooria kinnitusi, on osutunud lihtsalt propagandaks.
Näita kah...Mitmed laialt tuntud ja tituleeritud katsed , mida on esitletud kui Einsteini teooria kinnitusi, on osutunud lihtsalt propagandaks.
Ja näita selle juures viidet propagandale so alternatiivseid teooriaid ja nende tõestusi
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 16 korda
Lugemata postitus Postitas T25 »
MM katse. Ei näidanud, et valguse kiirus on igas taustsüsteemis konstantne.EH.INS. kirjutas: 06 Juul 2025, 20:02Näita kah...Mitmed laialt tuntud ja tituleeritud katsed , mida on esitletud kui Einsteini teooria kinnitusi, on osutunud lihtsalt propagandaks.
Ja näita selle juures viidet propagandale so alternatiivseid teooriaid ja nende tõestusi
Harley-Keating . Ei näidanud , et on ajanihe. Kellad käisid nii lampi, et mingit tulemust seal ei saanud.
Mõlemaid on esitletud , kui Einsteini teooriate kinnitusi.
No kuule, tule maa peale...
Ega ma Sinu arvamust ei küsi
Ma ei küsi ka mingi konkreetse teadlase arvamust mingist katsest
Palun viita kellelegi tõsiseltvõetavale kes on esitanud alternatiivsed teooriad ja nende tõestused
Ega ma Sinu arvamust ei küsi
Ma ei küsi ka mingi konkreetse teadlase arvamust mingist katsest
Palun viita kellelegi tõsiseltvõetavale kes on esitanud alternatiivsed teooriad ja nende tõestused
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu