hobi-tisleritööks (paar riiulit) paar asja vaja

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
juhtmepunt
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 16 korda

Re: hobi-tisleritööks (paar riiulit) paar asja vaja

Lugemata postitus Postitas juhtmepunt »

optimist88 kirjutas: 01 Jaan 2026, 17:33 Näritud ääred jäävad tüüblite puhul peitu. 12, 14 jne puidule on olemas. 8 ja 10 mm - arvasin, et pole. Nüüd leidsin mingid vanad 300mm pikkused sahtlipõhjast. Kardan, et nürid. Kui ei kõlba, eks ostab uued.
Esimene ettejuhtunud puidupuuride komplekt, peaks päris korralik olema. Ka peenemad puidupuurid leiavad (mul) üllatavalt palju kasutust, sest ma ei taha enam näritud ja üleskistud äärtega auke nähagi.
Tsiteerides klassikuid: "Kui on nurinaid, argumenteeri selgelt".
Enne kui sihitult täristama hakkad, hinga sügavalt sisse ja loe vahelduseks!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 408 korda
On tänatud: 446 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

RaJy kirjutas: 01 Jaan 2026, 18:06 Täpselt selline iseteadlik isetegija kes endas kindel ei ole, aga eriti midagi õppida ka ei suuda kuna erinevatest suundadest tuleb erinevat infot ja endal loogiline mõtlemine puudub! ... Soovid ja reaalne tulemus ei pruugi kokku minna kui oskused ja mõttevõime puuduvad.
Kahtlustan, et kasutaja optimist88-l on rohkem õppimis- ja mõtlemisvõimet kui paljudel siinsetel kommentaatoritel. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt

Ei kahtle, et kasutaja juhtmepunt poolt soovitatud puidupuurid on head, kuid esialgseks katsetamiseks leiab vast ligi 5x soodsama hinna ja saab asjad väga edukalt tehtud. Kasvõi need https://www.temu.com/ee/5tk-3-4--10mm-1 ... m2p3nrasej
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
juhtmepunt
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Urmas kirjutas: 01 Jaan 2026, 19:19 Ei kahtle, et kasutaja juhtmepunt poolt soovitatud puidupuurid on head, kuid esialgseks katsetamiseks leiab vast ligi 5x soodsama hinna ja saab asjad väga edukalt tehtud. Kasvõi need https://www.temu.com/ee/5tk-3-4--10mm-1 ... m2p3nrasej
Loomulikult, selle raha eest võib algaja kasvõi mitu tükki ligi võtta, juhuks kui mõne puuri kivipõrandale pillad ja nurk lännu.
Eesti turult on ilutöö jaoks võimatu leida alla 3mm puidupuure, seetõttu olen pidanud AliExpressi ääretuid võimalusi pruukima.
optimist88
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 26 korda
On tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

RaJy kirjutas: 01 Jaan 2026, 18:06 Kui sa teha oskaksid ja tegija oleksid siis ei küsiks ju siin? Täpselt selline iseteadlik isetegija kes endas kindel ei ole, aga eriti midagi õppida ka ei suuda kuna erinevatest suundadest tuleb erinevat infot ja endal loogiline mõtlemine puudub! Sa võid koormate kaupa odavmööblit ju prügimäele vedanud olla, aga see ei tähenda, et sa oleksid võimeline paremat tegema. Soovid ja reaalne tulemus ei pruugi kokku minna kui oskused ja mõttevõime puuduvad.
Teemaks on HOBItegevus ja -vahendid. Millegi tootmine tehasest parema kvaliteediga või kelleltki teenuse ostmine - need tegevused minu vaatest küll mitte kuidagi hobi olemuse alla ei mahu.

Kui sa mingil põhjusel ei taha oma "käepäraseid" puuri sügavuse piiramise lahendusi laiemalt tutvustada, siis see on täiesti ok. Ma saatsin oma 4€ hiinlastele juba ära sest 8mm puurile mul midagi (asjalikku) käepärast ei ole. Torujupike saagida, padrunite hulgast sobiv otsida, mutter läbi puurida-keermestada - kõik tehtav sentigi kulutamata aga igal oma puudused. Hobi ei pea olema tasuta aga see peab olema mõnus ajaviide! DIY drill depth stop - küllap leiaks veel mõne variandi. Pole nii kiire.

Pisut imestan - millest sa järeldad, et ma tahan "põlve otsas" tehase kvaliteedist paremat mööblit teha. Ma rääkisin materjalist. Minu subjektiivne eelistus on vältida teatud materjale. Kui see kedagi ärritab, siis mina end küll vastutavaks ei pea. Kui sa püüad siin mõne postituse põhjal kaasfoorumlase profiili koostada, tema olemust tabada ... jääb üle vaid edu soovida. Lihtne see ei ole.
optimist88
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 26 korda
On tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

Urmas kirjutas: 01 Jaan 2026, 19:19 Ei kahtle, et kasutaja juhtmepunt poolt soovitatud puidupuurid on head, kuid esialgseks katsetamiseks leiab vast ligi 5x soodsama hinna ja saab asjad väga edukalt tehtud. Kasvõi need https://www.temu.com/ee/5tk-3-4--10mm-1 ... m2p3nrasej
Tnx Urmas aga mu "Temu-vahemälu" on täis :). Ma ei saaks seda 25€ miinimumsummat kokku.
Urmas
autodidakt

optimist88 kirjutas: 01 Jaan 2026, 20:05 Tnx Urmas aga mu "Temu-vahemälu" on täis :). Ma ei saaks seda 25€ miinimumsummat kokku.
Aga sa tutvusta Temu võlusid oma kodusele direktori ja võib juhtuda, et pead ülemise limiidi sättima. :)
Urmas
autodidakt

juhtmepunt kirjutas: 01 Jaan 2026, 19:47 Eesti turult on ilutöö jaoks võimatu leida alla 3mm puidupuure, seetõttu olen pidanud AliExpressi ääretuid võimalusi pruukima.
Jah, ka mul on viimasel ajal 3mm puidupuurile rakendust üpris tihti vaja läinud. Kasvõi ukselukkude vahetamisel lukukatete vanade kruviaukude värskendamiseks. Tüübliks olen kasutanud bambusest sašlõkitikke või potiiluaianduses kasutatavaid taimetugesid. ;)
juhtmepunt
Korralik postitaja
Korralik postitaja

optimist88 kirjutas: 01 Jaan 2026, 19:58 Kui sa mingil põhjusel ei taha oma "käepäraseid" puuri sügavuse piiramise lahendusi laiemalt tutvustada, siis see on täiesti ok. Ma saatsin oma 4€ hiinlastele juba ära sest 8mm puurile mul midagi (asjalikku) käepärast ei ole.
Midagi sellist? Taaskord, ise kasutan, toimivad, soovitan.
Vasta