Avatud elektriturg - minu esimene leping

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
võhik
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 14 korda

Re: Avatud elektriturg - minu esimene leping

Lugemata postitus Postitas võhik »

..Vähe sellest, et talvekuudel ei saa "halligi" autodesse, arvestame ka seda, et vahemikus 8-17 ehk ajal kui päike kõige paremini toodab (?) on ettevõtte autod üldiselt kasutusel, mitte ei istu laadija otsas... :wave:
Kui on tegemist lausa transpordiettevõttega , siis küll -(ja siiski ka mitte - paljud veod tehakse ära enne tööpäeva algust.) aga ametiautod, mille aastane läbisõit on ka 30 000 , kulutavad selleks keskmise kiirusega 40 km/h aastas "ainult " 760 tundi. Ülejäänud 8000 + tunni sisse jääb ka üksjagu valget aega veel. Ettevõtte puhul tuleb ilmselt kähku ka tsentraalne vaheaku mängu . Igatahes mu endine tööandja, kes vanasti oli töötajate meelest ametiautodega suht kitsi, võimaldades vaid Corollasid, sundivat täna sõitma ID7-ga ...
Talvel tuleb puudujääv elekter loomulikult võrgust, aga ka see on diislist odavam, pealegi liitumine keskpingel...
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Vko »

Vahet ei ole palju autod päeva jooksul kilomeetreid ära sõidavad- autod enamasti ei istu kontori juures laadija otsas, vaid nendega aetakse asju. Isegi kui auto vahepeal seisab kusagil (näiteks kliendi, koostööpartneri... juures) pikalt kasutuseta, ei saa sel ajal oma toodetud elektriga laadida. Näiteks ma sõitsin eile u. 20-30 km ja tööpäeva ajast oleks olnud võimalik 0 h ettevõttes laadida. :wave:
Viimati muutis Vko, 08 Aug 2025, 11:20, muudetud 1 kord kokku.
võhik
Ehitusspets
Ehitusspets

Vko kirjutas: 08 Aug 2025, 11:17 Vahet ei ole palju autod päeva jooksul kilomeetreid ära sõidavad- autod enamasti ei istu kontori juures laadija otsas, vaid nendega aetakse asju. Isegi kui auto vahepeal seisab kusagil (näiteks kliendi, koostööopartneri... juures) pikalt kasutuseta, ei saa sel ajal oma toodetud elektriga laadida.
See on asjalik tähelepanek ja sellest probleemist ülesaamiseks ongi olemas selline asi nagu elektrivõrk... juba ammu enne päikesepaneelide leiutamist. Edasine on vaid võrgu organiseerimise ja haldamise küsimus...
Iga elektrivõrku ühendatud pistikupesa on võimalus ka omatoodetud elektri tarbimiseks kusiganes võrgu piirides..
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets

Siis võibki odava oma toodetud elektriga laadimisest und näha ja peab reaalselt ikkagi tanklatest kalli vedeliku ostmise asemel kalli võrguelektriga laadima. :doh:
võhik
Ehitusspets
Ehitusspets

Vko kirjutas: 08 Aug 2025, 11:23 Siis võibki odava oma toodetud elektriga laadimisest und näha ja peab reaalselt ikkagi tanklatest kalli vedeliku ostmise asemel kalli võrguelektriga laadima. :doh:
Ka "kallis" võrguelekter on tanklavedelikust odavam... (eriti paistab see seda olevat eeloleval talvel kui trend samamoodi jätkub) ja enamus aastast toetub ringikärutamine omatoodetule...
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets

võhik kirjutas: 08 Aug 2025, 11:35 Ka "kallis" võrguelekter on tanklavedelikust odavam... (eriti paistab see seda olevat eeloleval talvel kui trend samamoodi jätkub) ja enamus aastast toetub ringikärutamine omatoodetule...
Ei pruugi olla odavam kui osatakse kõiki kulusid arvesse võtta.
Ja palju laadimisi ei saa ka kontori juures (või kus need oma paneelid asuvad) oma elektriga teha kui auto ei ole kontori juures parkimiseks ostetud, vaid sellega tehakse tööd ja jõuab sinna tagasi õhtul kui päike hakkab looja minema... Nii et üsna nutune lugu ikkagi selle ellektriauto oma elektriga laadimisega. :scratch:
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Prill »

Vko kirjutas: 08 Aug 2025, 14:15Ja palju laadimisi ei saa ka kontori juures (või kus need oma paneelid asuvad) oma elektriga teha kui auto ei ole kontori juures parkimiseks ostetud, vaid sellega tehakse tööd ja jõuab sinna tagasi õhtul kui päike hakkab looja minema... Nii et üsna nutune lugu ikkagi selle ellektriauto oma elektriga laadimisega. :scratch:
Siin on ettekujutus nagu iga päev sõidetaks aku tühjaks, osad korteri inimestest linnaelanikud jälle räägivad, kuidas korra-paar nädalas poes-kinos-vm käigu ajal laetakse akut ja ei pea sugugi iga päev laadima, sest akut ei sõideta tühjaks.
Need kes kodus laadida saavad pistavad juhtme sappa, sest püüavad suvisel ajal oma päikeseelektrit või pimedal ajal kõige odavamaid börsitunde. Ja ka neil tavakasutuses ei ole koju naastes aku tühi vaid olenevalt laadimisvõimsusest/prioriteedivõimsusest/jms vbl ongi vaja ainult 2-6 tundi laadida, et saaks uut päeva täis akuga alustada, ja see täis aku ei tarvitse ka olla 100%, vaid aku tervise huvides seatud 80-90% vahemikku. 100% laetakse kui pikem sõit ees.
Need kelle vajadus on igapäevaselt sadu kilomeetreid läbida, arvatavalt end akuautoga ei vaeva..
See on kõik jutt mis teised rääkinud ja internetist lugeda saab, ent tundub loogiline endal mul laadimiskogemust ei ole.
Ka nt minu igapäevased sõidud kipuvad olema 50-100km vahemikus, kannataks isegi selle kõige nõrgema kaabliga seinapistikust seda vahemaad laadida :roll:
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 109 korda
On tänatud: 279 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

Prill kirjutas: 08 Aug 2025, 15:05 ....
Ka nt minu igapäevased sõidud kipuvad olema 50-100km vahemikus, kannataks isegi selle kõige nõrgema kaabliga seinapistikust seda vahemaad laadida :roll:
Kui õnnestub pistikule piisavalt lähedale parkida.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Moderaator - kolige see elektriauto möla õigesse teemasse.

Börsielekter on homme päeva ajal jälle nullhinnaga - tarbige terviseks....!
Vasta