Esita arvutused!
Usuga tegeletakse partei- ja piiblikoolis.
Lugemata postitus Postitas ping »
Esita arvutused!
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
….ja kus on teie arvutused!? Teistelt on kena nõuda aga ise!
Lugemata postitus Postitas Ac457765 »
Mina olen ühele omaendale ehitatud majale saanud A energiamärgise juba üle 10 aasta tagasi ja sellele majale, milles hetkel elan on väljastatud A energiamärgis millele on energiakuluks kirjutatud 0kWh/m2xa ning mind absoluutselt ei huvita, et mida keegi "uskumatu" arvab ja ei kavatse raisata oma aega kellegi "usupööramisele".
Lugemata postitus Postitas trebla »
Jah, see on reaalsete mõõdetud andmete järgi.
Kui oleks olnud ka ahi või puupliit soojamüüriga, kas siis poleks nulli antud?ping kirjutas: ↑19 Nov 2022, 22:30 Jah see on reaalsete mõõdetud andmete järgi.
(Arvestuslikult tuli energiakulu miinusmärgiga aga kuna alla nulli numbreid energiamärgisele ei kirjutata, sest +energiahoone jaotust eraldi pole, siis läks kirja 0.)
Kuna mõõtmata energia allikaid hoones ei ole, siis märgise väljastaja võttis andmelaost tarbitud energia- ja hooneregistri andmed ning tellija (minu) kohus oli teenuse eest raha (ca 120eur) EE`le maksta.
Ei kujuta ette, et mis nipiga omanik saaks tõestada, et ta pole salaja koldes tuld teinud ja sellisel juhul oleks märgise väljastamine, seoses suurema töömahuga vist oluliselt kallim.trebla kirjutas: ↑19 Nov 2022, 22:40Kui oleks olnud ka ahi või puupliit soojamüüriga, kas siis poleks nulli antud?ping kirjutas: ↑19 Nov 2022, 22:30 Jah see on reaalsete mõõdetud andmete järgi.
(Arvestuslikult tuli energiakulu miinusmärgiga aga kuna alla nulli numbreid energiamärgisele ei kirjutata, sest +energiahoone jaotust eraldi pole, siis läks kirja 0.)
Kuna mõõtmata energia allikaid hoones ei ole, siis märgise väljastaja võttis andmelaost tarbitud energia- ja hooneregistri andmed ning tellija (minu) kohus oli teenuse eest raha (ca 120eur) EE`le maksta.
Lugemata postitus Postitas macintosh »
Mis selle hoone reaalne energiatarve (kulu) on? Ma eeldan, et see 0 saavutatakse siiski päikesest elektri tootmisega. Jätaks selle tootmise osa kõrvale, see on pigem bürokraatlik manööver ja ei ütle hoone tegeliku energiatarve kohta vähimatki.
Lugemata postitus Postitas xxx111 »
Küsimus on täiesti õigustatud...trebla kirjutas: ↑20 Nov 2022, 06:00
Äkki mõtleksid oma kirjutatud küsimuse üle ühe korra veel?
Sa küsid, milline on reaalselt mõõdetud andmete alusel väljastatud energiamärgisega hoone reaalne kulu?
..umbes samamoodi võiks nuriseda, et ahjuküttega majas on +20 saavutatud siiski ahju puude ajamise abil ja tahaks teada selle maja reaalset energiakulu ilma ahju arvesse võtmata...
Jah, saan aru, et tõsiselt umbuskliku inimese arvates võivad bürokraadid Päikese ühel päeval lihtsalt välja lülitada, ja siis....
Mõistlik olekski oma huvi olemust konkreetselt väljendada, mitte hämada, et mis on "tähtis" ja mis on "veel tähtsam"?xxx111 kirjutas: ↑20 Nov 2022, 08:16 ... Küsimus on täiesti õigustatud...
Meid huvitab REAALNE energiakulu mitte "täht" mis saadakse vastava arvutusmetoodikaga ja REAALSET energiakulu ei näita - veelgi tähtsam on see, et ei saa mingit ülevaadet kulu EUR
Väga lihtsustatult selgitades ei saa ma "tähe" põhjal nt teha arvutust kas mul oleks odavam osta "A" maja või "C" maja - majad täpselt ühesugused, erinevad vaid energiakandjad ja "C" majal pole PV
Konkreetselt ju väljendusingi...ping kirjutas: ↑20 Nov 2022, 08:50Mõistlik olekski oma huvi olemust konkreetselt väljendada, mitte hämada, et mis on "tähtis" ja mis on "veel tähtsam"?xxx111 kirjutas: ↑20 Nov 2022, 08:16 ... Küsimus on täiesti õigustatud...
Meid huvitab REAALNE energiakulu mitte "täht" mis saadakse vastava arvutusmetoodikaga ja REAALSET energiakulu ei näita - veelgi tähtsam on see, et ei saa mingit ülevaadet kulu EUR
Väga lihtsustatult selgitades ei saa ma "tähe" põhjal nt teha arvutust kas mul oleks odavam osta "A" maja või "C" maja - majad täpselt ühesugused, erinevad vaid energiakandjad ja "C" majal pole PV
Minul oli eesmärk projekteerida ja ehitada omale maja, milles eluväärse elukeskkonna tagamise jooksev kulu oleks elanikule nulli lähedane ja energiamärgise täht on seejuures lisaboonus (mis näitab energiatarbimise suhet teistesse majadesse).
Hetkel olen seatud eesmärgi täitnud ja jooksevkulud "inimväärsele soojale elamisele" on alla 0eur aastas.
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
....inimest huvitab mitte see kuidas/kuskohast energia saadakse, vaid tahtis teada paju kulutab maja energiat (paneelid, hüdrojaamad,tuulegeneraatorid)
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Õige küsimus oleks - kui suur on selle maja soojakadu? Sõltumata enrrgiaallikast on see vaja kompenseerida.
Kõik õige...
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Selleks, et see maja ainult nauding oleks jääb 1000 kuus väheks - vähemalt ühe mehe peaks palgale võtma, et seda süsteemi ja maja üldiselt hooldada, et sina saaks vaid nautida. Muidugi võid selle mehe xx aastate palga ka maja müügihinna sisse kirjutada - sellevõrra tõuseb maja hind muidugi x kordaAc457765 kirjutas: ↑20 Nov 2022, 10:24 Kes soovib, siis võin teile müüa maja, kus jooksvad kulud on -1000 eur/kuu. See tähendab, et mitte millegi eest ei pea maksma, isegi elektri eest mitte ja 1000 eur kuus tuleb puhtalt kätte. Algul tuleb lihtsalt xx milj. välja käia ja siis edasi on puhas nauding.
Ära muretse, xx miljoni sisse mahub see kõik.RaJy kirjutas: ↑20 Nov 2022, 11:14Selleks, et see maja ainult nauding oleks jääb 1000 kuus väheks - vähemalt ühe mehe peaks palgale võtma, et seda süsteemi ja maja üldiselt hooldada, et sina saaks vaid nautida. Muidugi võid selle mehe xx aastate palga ka maja müügihinna sisse kirjutada - sellevõrra tõuseb maja hind muidugi x kordaAc457765 kirjutas: ↑20 Nov 2022, 10:24 Kes soovib, siis võin teile müüa maja, kus jooksvad kulud on -1000 eur/kuu. See tähendab, et mitte millegi eest ei pea maksma, isegi elektri eest mitte ja 1000 eur kuus tuleb puhtalt kätte. Algul tuleb lihtsalt xx milj. välja käia ja siis edasi on puhas nauding.
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Hea küll, aga isand ping võiks ju selle avaldada, see annaks mingi võrdluse teiste majadega. Soojakadu ongi ju see, mille järgi majade küte projekteeritakse.
Miljonit ei lähe vaja. Isegi 100 tuhandet mitte. Vast piisab ka 50 000-st hetkel. Praeguste elektrihindade juures (kasutaja jaaguar3 kõrvalteemas kirjutas, et 24 senti) piisab 50 000 ülearuse kWh müümisest võrku, et aastas seda summat kokku saada. ...Ac457765 kirjutas: ↑20 Nov 2022, 10:24 Kes soovib, siis võin teile müüa maja, kus jooksvad kulud on -1000 eur/kuu. See tähendab, et mitte millegi eest ei pea maksma, isegi elektri eest mitte ja 1000 eur kuus tuleb puhtalt kätte. Algul tuleb lihtsalt xx milj. välja käia ja siis edasi on puhas nauding.
Ehk aitaks korstna kinnipitseerimine vajalikuks referentsiperioodiks ?Ei kujuta ette, et mis nipiga omanik saaks tõestada, et ta pole salaja koldes tuld teinud ja sellisel juhul oleks märgise väljastamine, seoses suurema töömahuga vist oluliselt kallim.
Mina sain oma esitatud küsimusele vastuse. Olen juba aastaid tagasi esitanud küsimuse, et milline" täht " antakse hoonele, mille krundi kommunikatsioonide (torud, kaablid, teed) kaudu lahkub aasta lõikes reaalselt rohkem energiat kui sisse tuleb...Küsimus on täiesti õigustatud...
Meid huvitab REAALNE energiakulu mitte "täht"...
Ei ole niiMina sain oma esitatud küsimusele vastuse. Olen juba aastaid tagasi esitanud küsimuse, et milline" täht " antakse hoonele, mille krundi kommunikatsioonide (torud, kaablid, teed) kaudu lahkub aasta lõikes reaalselt rohkem energiat kui sisse tuleb...
Mäletan, et teoreetikud aastaid tagasi keerutasid ja jätsid vastamata...
Isand ping on tõestanud praktiliselt, et antakse "täht" A.
Nõus - teatud nüanssidegaNendele, kes ikka veel aru ei saa... see PV on kah reaalne ja kuulub märgise juurde...
Lugemata postitus Postitas val »
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2021