Tuletõrje veevõtukoht

ehituslubadega jms seonduv
võhik
külaline

Tuletõrje veevõtukoht

Lugemata postitus Postitas võhik »

Tere,

Äkki on keegi hiljuti sellise asjaga kokku puutunud:
nimelt on detailplaneeringuga ette nähtud ehitada eramaale tuletõrje veevõtukoht. Täpsustatud on ainult platsi suurus 12x12 m. Hoidla enda suuruse kohta pole midagi. Sooviks teada, millistel alustel vald saab peale panna selliseid kohustusi ja kui ta siiski saabki, siis mis alustel seda veehoidlat ehitada? Et vald dikteerib mis ja kuidas? Ja finantseerima pean ka muidugi mina ise? Kas see on väga imelik teadmine, et päästetööde vajalike rajatisi rajab ikka riik mitte eraisik? Loodan, et keegi oskab seda mulle lahti seletada.
Valda pöördun niikuinii, aga eelinfot oleks väga hea omada.

Aitäh,
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 317 korda

Re: Tuletõrje veevõtukoht

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kunagi sai lähedases küsimuses vallaga jõudu katsetatud. Tollal jäime võitjaks, kuid vallad on tänaseks kavalamaks läinud. Saatsime valla nõudele lihtlabase juristi koostatud vastuse, et tuletõrje veevõtukoha ehitus on valla kohustus ja kõik (juristi vastust oli vaja rohkem muudele asjadele, sest vald süüdistas sajas muus surmapatus samuti). Rohkem vald tollal enam ei tülitanud.
Kui eraisikuna ei ole vallas kätt alla pannud, et kohustud kuupäevaks x kindlasti oma kulu ja kirjadega välja ehitama siis vald sundida ei saagi. Simple.
Isegi kui oled nõus olnud, kuid kohustisel on kuupäev puudu isegi siis ei pea ehitama. Ja kehtib vaid notariaalne leping, mitte lihtkirjalik allkiri.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Veidi OT, kuid detailplaneeringus ette nähtud torustikud / trassid ning samuti t-tõrje hüdrant. Kui kuna detailis ei ole ühtegi kuupäeva, mis ajaks peavad asjad olema, siis arvatavasti ka ei saa neid asju olema. Kaudselt sama teema - kui ikka konkreetselt paika ei ole pandud, siis kõigil savi.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Mul on sama küsimus meelel olnud. Kui käisin kevadel päästeametist projektile allkirja võtmas, enne kui projekt läks valda ehitusloa järele, siis päästeameti inimene küsis, et kus on lähim tuletõrjeveevõtu koht. Mul polnud sellest aimugi. Päästeametist öeldi,et tuletõrjeveevõtu koht peab olema 1km raadiuses.... Neile sobis, et lisasin projekti käsitsi lause,et tuletõrje vesi lahendatatakse vastavalt normidele ja panid oma heakskiidu projektile. Kõik. Nüüd mõtlen, et ei tea,kas sain mingi lollusega hakkama ja võtsin endale kohustuse.....
Valla poolt ei ole mingeid nõudmisi tuletõrje veevõtu koha pealt olnud. 100-200m raadiuses on veel mitu maja...Projekti tegemiseks olid vallast ainult projekteerimistingimused.
võhik
külaline

Tänud vastajaile. Siit koorus aga veel üks küss: tulevase ehitusloa peab ju ka vald heaks kiitma. Teoreetiliselt on tal võimalus ju seda ehituspl. mitte aktseptida kui veevõtukohta ei ole või kui valla antud ettekirjutused saavad olema üle mõistuse ja me veevõtukoha ehitamisega selliselt nõus ei ole.
Sai maa müüja käest üle küsitud ka, mismoodi detailpl. seletuskirjas on asi kirja pandud: seal oli lisatud, et asi võib olla tiigina ja miskid kuupmeetrid olid ka isegi. Niiet ses suhtes tundub täitsa ok. Ja kuupäeva pole ka tõesti mitte kuskil sees. Aga jah, ma mõtlen ikkagi selle ehitusloa peale, mille kinnitamiseks võivad nad ju hakata nõudma kuupäevi jajumalteabmidaveel.
jörm
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas jörm »

võhik kirjutas:Tänud vastajaile. Siit koorus aga veel üks küss: tulevase ehitusloa peab ju ka vald heaks kiitma. Teoreetiliselt on tal võimalus ju seda ehituspl. mitte aktseptida kui veevõtukohta ei ole või kui valla antud ettekirjutused saavad olema üle mõistuse ja me veevõtukoha ehitamisega selliselt nõus ei ole.
Sai maa müüja käest üle küsitud ka, mismoodi detailpl. seletuskirjas on asi kirja pandud: seal oli lisatud, et asi võib olla tiigina ja miskid kuupmeetrid olid ka isegi. Niiet ses suhtes tundub täitsa ok. Ja kuupäeva pole ka tõesti mitte kuskil sees. Aga jah, ma mõtlen ikkagi selle ehitusloa peale, mille kinnitamiseks võivad nad ju hakata nõudma kuupäevi jajumalteabmidaveel.
mul näiteks projektis kirjas, et pean min 8m3 tünni maasse kaevama, mille sees siis tuletõrje vett võiks hoida. seda oli siis vaja,et tuletõrje tüüpidelt allkiri kätte saada. Valda ei tohiks see teema kottida kui päästeametiga kooskõlastus olemas.
reaalselt sinu veevõtu kohta tullakse kontrollima siis kui hakkad maja vastu võtma (kui hakkad).

no ja loomulikult juhul , kui ühel hetkel on tuletõrje autol vaja sealt vett võtta... (tore oleks kui seda ei juhtu)
võhik
külaline

Sai kirjutatud samal teemal ka päästeametisse. Jah, siuke rajatis peab igal ehitisel olema ja rajatud vastavalt EVS-ile. See nõue on loomulikult arusaadav oma maja tarbeks.
Aga, vald on rääkinud siiamaani ikka KA ümbruskonna majade teenindamiseks mõeldud veevõtukohaga, niiet olen omadega suht alguses tagasi. Ei jää muud üle kui loota, et väga keeruliseks ja kalliks selle rajatise ehitamine ei lähe.
Vasta