Kaevu rakked paigast ära.

kertu
külaline

Kaevu rakked paigast ära.

Lugemata postitus Postitas kertu »

Tervist,

Mure sellinem, et kaevul on 2 pealmist raket nihkesse läinud ja paigast ära. Kuidas need paika saada?
Labidaga annab kaevu ümbrus lahti kaevata aga kuidas neid rakkeid sealt välja tõsta ja uuesti paika panna.
Samuti et säärane mure ei korduks mis ette võtta? Nagu ma aru olen saanud siis paigast lähevad nad külmaga. Kas peaks siis kuidagi soojustama ja kui nii siis oskab keegi ka rääkida kuidas see käib?

Ettetänades,
Kertu
Külaline
külaline

Re: Kaevu rakked paigast ära.

Lugemata postitus Postitas Külaline »

rõngad tuleb jah välja kaevata ja kolmjala ning vintsiga üles tõsta ning paika panna. seda et nad paigast ei liiguks oleks mõistlik kaevu ümbrus täita kruusaga. tel 53936162
kaevupunn
külaline

Lugemata postitus Postitas kaevupunn »

Külaline kirjutas:rõngad tuleb jah välja kaevata ja kolmjala ning vintsiga üles tõsta ning paika panna. seda et nad paigast ei liiguks oleks mõistlik kaevu ümbrus täita kruusaga. tel 53936162
Kodanik Allar! Palun ära anna abivajajale poolvalet nõu. On väga oluline, et kaevul oleks kaevukork. Kaevukork tehakse savist. Savi ei lase pinnaveel kaevu jõuda. Iga maapind on erinev - seega kaevukorgi parameetrid erinevad. Kertu kuna ja kudas kaev kaevati? Kas rakked on valtsiga? Kolmjalga pole ilmtingimata vaja oskaja paneb nihkes rakke paika sõraga.
Külaline
külaline

kaevupunn kirjutas:
Külaline kirjutas:rõngad tuleb jah välja kaevata ja kolmjala ning vintsiga üles tõsta ning paika panna. seda et nad paigast ei liiguks oleks mõistlik kaevu ümbrus täita kruusaga. tel 53936162
Kodanik Allar! Palun ära anna abivajajale poolvalet nõu. On väga oluline, et kaevul oleks kaevukork. Kaevukork tehakse savist. Savi ei lase pinnaveel kaevu jõuda. Iga maapind on erinev - seega kaevukorgi parameetrid erinevad. Kertu kuna ja kudas kaev kaevati? Kas rakked on valtsiga? Kolmjalga pole ilmtingimata vaja oskaja paneb nihkes rakke paika sõraga.
Sõraga paned rakked paika siis kui sa rõngaid alles paigaldad. ma tahaks seda näha kuidas sa sõraga maapinnast koos rõngastega liigutad. ma arvan et isegi kalevipoeg poleks sellega hakkama saanud
kaevupunn
külaline

Külaline kirjutas:
kaevupunn kirjutas:
Sõraga paned rakked paika siis kui sa rõngaid alles paigaldad. ma tahaks seda näha kuidas sa sõraga maapinnast koos rõngastega liigutad. ma arvan et isegi kalevipoeg poleks sellega hakkama saanud
Vabandan. Väljendasin pisut segaselt. Lahti peab kaevama. Kolmjalga pole vaja. Loe palun uuesti. Ma ei kirjutanud lahti pole vaja kaevata.
Kertu
külaline

Lugemata postitus Postitas Kertu »

Niisiis 2 varianti, mõlema kohta on küsimus?

1) Palun täpsustage mis too kolmjalg on?
Ma eeldan, et mingi konstruktsioon mille panen rakete kohale mille külge vints kinnitub - umbes nagu auto mootori välja tõstmine? Kui ma pealmise rakke ülesse tõstan siis kuidas ma ta kõrvale saan, et järgmine rake välja tõsta?
Ning kuidas üldse rakkeid vintsiga tõstetakse? Pealevaadates lihtsalt betoonrõngas ju millest pole kusagilt kinni võtta?

2) Kui nihkesse on läinud 2-3 raket siis pealmise ehk jõuab sõraga paika kangutada aga kas ka alumist jõuab kui temale toetub veel 2 raket peale?

Suured tänud senistele vastajatele!
Kaevupunn
külaline

Lugemata postitus Postitas Kaevupunn »

Kertu kirjutas:Niisiis 2 varianti, mõlema kohta on küsimus?

1) Palun täpsustage mis too kolmjalg on?
Ma eeldan, et mingi konstruktsioon mille panen rakete kohale mille külge vints kinnitub - umbes nagu auto mootori välja tõstmine? Kui ma pealmise rakke ülesse tõstan siis kuidas ma ta kõrvale saan, et järgmine rake välja tõsta?
Ning kuidas üldse rakkeid vintsiga tõstetakse? Pealevaadates lihtsalt betoonrõngas ju millest pole kusagilt kinni võtta?

2) Kui nihkesse on läinud 2-3 raket siis pealmise ehk jõuab sõraga paika kangutada aga kas ka alumist jõuab kui temale toetub veel 2 raket peale?

Suured tänud senistele vastajatele!
Esimesele küsimusele vastasid ise kuni rakke eemale tõstmiseni. Edasi on asi lihtne rake üles plangud alla lased rakke plankudele ja veeretad eemale. Vintsiga tõstmisel kasutan mina kaevukääre, kuid saab ka trossidega. Teine küsimus - jõuab küll.
kertu
külaline

Lugemata postitus Postitas kertu »

Selge, selge.
Küsiks siis veel sellise küsimuse, et kui sügavalt ja laialt tuleb kruusaga täita, et enam selline asi ei korduks?
Praeguse info põhjal mõtlen siis, et kaevame lahti kaevu ümbruse 3 rakke sügavuselt ja umbes meetri laiuselt igas suunas, et all kohta tegutseda oleks. Siis sõraga rakked paika ja täidame jälle ära. Kas piisab kui kruusaga täita alates kolmandast rakkest ülesse välja või on veel sügavamaks tarvis kaevata? Ning ega terve meetri ulatuses ei hakka kruusaga täitma ju, mingi osa läheb maapinda ka tagasi arvatavasti? Samuti kuidas oleks kõige mõistlikum eraldada kruusaga ja pinnaga täidetav osa? Kas panen püstpidi ümberringi mingid lauad mis eraldaksid kruusaga ja pinnaga täidetava osa ning täitmise ajal tõmban nad tasapisi välja?

Aitäh ka seniste vastuste eest Kaevupunn, oled väga abivalmis olnud! :)
kaevupunn
külaline

Kertu mine tervisekaitse lehele ja vaata mis on kirjutatud kaevukorgi kohta! Võta üks kahemeetrine toru täida kruusaga lase koeral jalgatõsta vala ämber vett peale ja vaata kas alt jookseb välja puhas filtreerunud vesi. Korda katset saviga. Tulemus on erinev. Kui keegi katse ära teeb siis enam kiirlifti võimalikule reostusele ei loo.
külm ei tee kõiki kurja. rakete paigaltnihkumisele on loonud soodsad tingimused nähtavasti ``kaevumeister``.
Külaline
külaline

Leidsin tervisekaitse lehelt otsitud info:
Et kaev oleks täiesti veekindel, peab sellel olema veelukk. Selleks kaevatakse kaevu ümber 2 m sügavune ja 0,7-1 m laiune auk, täidetakse see saviga, ning tambitakse hästi kinni. Maapind kaevu ümber kaetakse liivaga ja sillutatakse kividega, mille üldkalle on kaevust kaugemale. Kaevurakked peavad olema vähemalt 1 m kõrgusel maapinnast.
Aitäh!
Kaevupunn
külaline

Lugemata postitus Postitas Kaevupunn »

Külaline kirjutas:Leidsin tervisekaitse lehelt otsitud info:
Et kaev oleks täiesti veekindel, peab sellel olema veelukk. Selleks kaevatakse kaevu ümber 2 m sügavune ja 0,7-1 m laiune auk, täidetakse see saviga, ning tambitakse hästi kinni. Maapind kaevu ümber kaetakse liivaga ja sillutatakse kividega, mille üldkalle on kaevust kaugemale. Kaevurakked peavad olema vähemalt 1 m kõrgusel maapinnast.
Aitäh!
Tubli! Aga alati peab olema varuks natukene tervet talupojamõistust. Kui kaevata lahti üks meeter laiust ja kaks sügavust tuleb kellegil eemaldada 12 kantmeetrit pinnast ja 12 kuupi savi tagasi tampida!!! Mina olen soovitanud pool meetrit laiust ja pool sügavust. Samuti on Eesti talus läbiaegade kaevukõrgus maapinnast olnud ~ 75 sendimeetrit. Meeter tundub meie kultuuriruumis pisut kõrge.
Vasta