Puumaja vannitoa põrand

saunad, santehnika, boilerid jne
Külaline
külaline

Puumaja vannitoa põrand

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Vanasse talumajja planeerin vannitoa ehitust. Ruum ise ca 2x2m. Maja palkidest, maakivi vundamendil. Plaan oli teha vannito põrand puidu peale kuna betooni tööd talvel raskendatud ning materiali hankimine sinna suht kulukas(kaugel linnast), lisaks betooniga võtab väga kaua aega vannitoa ehitus. Ise plaanisin järgmiselt teha-Muld välja , täita kruusaga, tihendada jne. Järgmisena yhtepidi fibost laagid(2tk). Nend epeale siis 5x15 prussida põranda laagidena(immutatud). Sellise lahendusega jääks alt tuulduv põrand. Laagide vahed soojustaks benoga ja samas veaks ka kanalli ja vee systeemi, mis vaja. Peale keeraks vineeri(veekindla) Vineeri valaks yle 10-20mm Vetonit 3300 seguga ja selle sisse tuleks mingine elektri põrandakyte. Oootaks nyyd vastu argumente, miks mitte nii teha. Betooni miinused siis objekti asukoht, kivistub liiga kaua, maakivi vundament, mis ulatub suht palju tuppa.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 317 korda

Re: Puumaja vannitoa põrand

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kõik betooni vastased argumendid on sul pastakast välja mõeldud.
Puitlaagidega põrand on just selliste vannitoa tüüpi lahendustele üks raskemini teostatavad.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Samad sõnad...
vanaema on sul veteran...
Külaline
külaline

Et, mis seal siis nii rasket on? Ja nö need väljamõeldud põhjused, paluks selgitust siis? Tahate öelda , et uuele betoonile võid nädalaga juba plaadiga peale lennata? Betoon kuivab ideaal tingimustes 1cm nädal ca. Aga ma ikkagi ootaks tglt teemat just selle puidu lahenduse kohta.
lahendus
külaline

Lugemata postitus Postitas lahendus »

Külaline kirjutas: Tahate öelda , et uuele betoonile võid nädalaga juba plaadiga peale lennata? Betoon kuivab ideaal tingimustes 1cm nädal ca.
:scratch: järelikult tuleb valada täpselt nii paks kiht kuivõrd on aega kuivamist oodata :grin:
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 428 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kui sinna betooni külge põrandale ei hakata just mingid imeasju kinni kruvima (kruvid tõesti nii värske betooni sees ei seisa), siis naesterahvas võib vabalt paari päeva pärast seal kõpskingadega kasatšokki vihtuda.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 317 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

On plaaditud tõesti nädala pärast ja on isegi ettevaatlikult kõnnitud järgmisel päeval betooni peal.
Külaline
külaline

Kuidas betoonimehed lahendaksid siis selle sõlme...maakivi vundament, mis ulatub suht palju tuppa.

taastaja
Urmas
autodidakt

Külaline kirjutas:Kuidas betoonimehed lahendaksid siis selle sõlme...maakivi vundament, mis ulatub suht palju tuppa.

taastaja
Kas dekoratiivseks elemendiks ei kannata jätta?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Külaline kirjutas:Kuidas betoonimehed lahendaksid siis selle sõlme...maakivi vundament, mis ulatub suht palju tuppa.

taastaja
Valaks betooni maakiviga tasa, paneks kuni seina vastu peno (tõstaks põrandat..), valaks koos küttega põranda. Seina eraldaks korralikult muidugi betoonist.
vanaema on sul veteran...
Külaline
külaline

Ilmselt siis tõstmise ruumi jagub, kui juba plaanitava põranda kõrgus ideaalis tuleks nii 20...25 cm.

Valu koos viimistlusplaadiga 30..50
Vineer 20...
Pruss 150
Väike õhuvahe soklikiviga 30..

Me muidugi ei tea valitsevat olukorda ja isegi seda kus see 2X2 asub. Kas maja keskel või nagu enamasti väljaehitusena põhihoone küljes (endine sahver) millel siis kolm külge on välisseinad ja soklikivid sigakülmad.

taastaja
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Külaline kirjutas:Et, mis seal siis nii rasket on? Ja nö need väljamõeldud põhjused, paluks selgitust siis? Tahate öelda , et uuele betoonile võid nädalaga juba plaadiga peale lennata? Betoon kuivab ideaal tingimustes 1cm nädal ca. Aga ma ikkagi ootaks tglt teemat just selle puidu lahenduse kohta.
Terminitest siis nii palju, et betoon ei kuiva vaid hoopis kivistub.
Ma ei mäleta peast täpseid numbreid aga laias-laastus oli asi nii, et esimese 72h saavutab ideaal temp.juures mingi 40-50% oma tugevusest. 30 päevaga oli vist 70% ja 100%alles 10 aasta mõõdudes.
Pead ei anna aga umbes nii ta oli.
väide 1cm. nädalas on eksitav. Uuele betoonile saab 72h mõõdudes vabalt hüdrot paigaldada.
Juhul kui sa puidust lahenduse kasuks otsustad siis arvesta sellega, et inimtegevusega kaasneb resonants mis kulmineerub tühjade vuukide ja ajapikku lahtiste plaatidega.
:jooma
Külaline
külaline

Unustasin asukoha kirjutada aga taastaja asukoht jne pm õige. Vana sahver, kus 2 kylge on välis seinad. Põranda kõrgus ulatub vb 5cm vms yle maakivide. Pole laseriga veel vaadanud, seega ei tea. Aga betooni yks probleeme on jh see, et vundament ulatub päris palju ruumi sisse, 20 cm + - , oleneb kohast. Lisaks kivi peale enivei ei tee valu, mängib. Prussi lahendusega saaks prussile lõigata hambad kui laagi kohale peaks mingil määral jääma kivi vms. Teised ruumid on nii lahendatud ja PLP.ga sai isegi yle prussi vähe venitatud kui pruss ise kivi kohal ei olnud. Tõsta kannatab põrandat päris palju, kaevamise ruumi, allapoole, on. Täpne mõte oleks siis alt tyhjaks kaevata, täita kruusaga, tihendada. Sinna fibost liinid maha, ilma segu ja muuta. peale tõrvapapp vms ja lappi 5x10pruss(kruvidega fibo kylge. Risti fibo liine siis 5x15 materjal, serbi. Kruvidega ja nurkadega siis lappi oleva 5x10 kylge. Laagide vahele beno, torud ja muu. Laagid sätiks ideaalis nii, et asuksid vundamendi kõige vähem sisseulatuvate kohtade peal. Laagidele vineer/OSB. Peale võrk ja Vetoniti 3300 põrandasegu. Kihi paksus siis vastavalt elektri põrandakytte vajadusele. Prussi materjal võiks olla immutatud ja fibona kasutaks 100mm (lappi maha, et tuulutus vahe oleks ca 10cm).
Need , kes räägivad siin betooni kuivamise kontrollimisest kontsa kingaga jne siis lugegeg ja uurige seda teeemat vähe, miks peab betoon kuivama. Põhjanaabrite juures on ehituses see väga range kontrolli all, põranda niiskuse mõõtmised jne., Kahjuks eestis ei teaenamus ehitajaid sellest midagi.
Urmas
autodidakt

Külaline kirjutas:.... Need , kes räägivad siin betooni kuivamise kontrollimisest kontsa kingaga jne siis lugegeg ja uurige seda teeemat vähe, miks peab betoon kuivama. Põhjanaabrite juures on ehituses see väga range kontrolli all, põranda niiskuse mõõtmised jne., Kahjuks eestis ei teaenamus ehitajaid sellest midagi.
Kõik on ilus paberite peal ja Põhjanaabrite juures, aga aastaid tagasi kui firmas töötasin, siis hakkasime sügisel kortermaja siseviimistlust (betoonseinte tasandus)tegema kui osadel korteritel polnud veel aknaidki ees, põrandamehed tulid alles nädala pärast, peale lõunat valati põrand ära, läbi akna mööda tellingud koju ja järgmine päev uuesti siseviimistlust tegema, vahepeal lasi suure vihmaga katus läbi ja kogu töö voolas seintelt maha jne. Ja seda kõike suure tuntud peatööettevõtja projektijuhtimisel. Minu :) pooleks soovitust kõpskingaga kontrollimist võiks võrreldes eelkirjeldatuga võtta lausa standardiks.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Need , kes räägivad siin betooni kuivamise kontrollimisest kontsa kingaga jne siis lugegeg ja uurige seda teeemat vähe, miks peab betoon kuivama. Põhjanaabrite juures on ehituses see väga range kontrolli all, põranda niiskuse mõõtmised jne., Kahjuks eestis ei teaenamus ehitajaid sellest midagi.

Betoon vajab kivistumiseks niiskust ja + kraade, intensiivse kuivamise tagajärjed on mõrad betoonis ja kvaliteedi langus.
Põhjanaaber saaks shokki kui kuuleks sellest, et üks virokas tahab märg-ruumi põranda prussidele ehitada.

Põranda kõrgus ulatub vb 5cm vms yle maakivide. Pole laseriga veel vaadanud, seega ei tea. Aga betooni yks probleeme on jh see, et vundament ulatub päris palju ruumi sisse, 20 cm + - , oleneb kohast. Lisaks kivi peale enivei ei tee valu, mängib.

2*2 ruum ja sul on vaja laserit???
Ja mida see betoon seal erinevalt puidust siis mängib?
viiulit äkki?
Ma saan aru, et oled buratino ja meeldib puiduga mässata aga märg-ruum ei ole testimiseks, tühjad vuugid ja lahtised plaadid on garanteeritud.
Külaline
külaline

[quote="maik"]

Põhjanaaber saaks shokki kui kuuleks sellest, et üks virokas tahab märg-ruumi põranda prussidele ehitada.

Ei saa see põder mingit vapustust, kui kuuleb, et märgade ruumide põrand on puitalusele ehitatud. Praktiseerivad ka nemad sellist lahendust väga palju. Neil on aga oidu sellise lahendusega põrandale rullmaterjalist nn kaus ehitada ja asi toimid normaalselt.

taastaja
Külaline
külaline

Laser laseriks, oleks öelnud , et vaadriga siis oleks sobinud paremini? Lause mõte oli, et pole veel kontrollind vundamendi kõrguseid. Ma olen suht kindel, et kui maakvi peale betoon valada on see paari aastaga yles tõusnud. Mõtlen just vundamendi serva.Kindlasti ei lihvi te betoonilt liimi kihtigi maha, ennem kui plaatima hakate? Aga tundb, et enamikel on ikka vene aja ehitus võtted ja tavad. Yldiselt pole mind mõtet veenda betooniha tegemises vaid lootsin, et äkki keegi suudab ikkagist mõne vastulause minu varjandile tuua. Ise olen omajagu teinud neid puidule märgasi ruume jne. Lihtsalt ma ei ehita põhja ,vaid vineerile tasandan/pumpan kiirsegusid ja paigaldan PVC-d ja linoleumi. Ennast just huvitabki vineerist allapoole jääv lahendus, et mida saaks paremini v peax teisiti tegema.

Ja Maik, põhjanaabrid saaksid shoki kui sina oma teadmistega neile põrandaid tegema läheksid. Ei räägi eramajadest vaid onjektidest kus on ka Järelvalve.

Cartman
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Cartman,mis asi see sul seal tõuseb ja vajub?
Mis liimi kihist sa mees üldse jahud?
Fakt on see, et kui vähegi võimalik (sinu puhul see on) siis tuleks märg-ruumid teha vähe stabiilsemale ja niiskusele mitte alluvast materjalist.
Olen 19 aastat ehitusel sitta verd ja lilli näinud ja võin julgelt väita, et sinu poolt välja-käidud lahendus ei ole parim ja ma ei viitsi enam sellel teemal seletada nagunii oleks tulemus 0.
ps. juhtumisi olen olnud latti-mees nii, et tean betoonist rohkem kui keskmine ehitaja.
Külaline
külaline

Vundamendi, maakivid mängivad kylmaga. Vundament ju soojustamata. Betoonile jääb liimikiht , mis tuleb maha lihvida(kui on ainult lati mitte kopteri pind). Maik, kõva lattija mees, äkki seletad , mis moodustega betooni niiskust mõõdetakse ja miks kui piisab kontsa kingast või mis iganes sellisest moodusest? Igatahes ei suuda sa mulle ikkagi miinuseid välja tuua, miks puit ei ole ok, vaid väidad , et betoon parem.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru

Kui sul onni vundament on põõrdvõrdelises sõltuvuses väljas oleva külmaga siis palun väga tee kas või saepurust oma vannitoa põrand.
Kindlasti ei ole sina pädev hindama minu teadmisi betoonist ja ei ole mina veel näinud liim-betooni, lihtsalt puudub selline asi betooni koostises.
See millest räägid on nimelt ohutu elfrosents(sool) mis on lihtsalt maha pestav.
Mul näiteks on puu-kuuril plaat-vundament ja ei mängi külmaga nagu mõne mehe vannituba, eks see juba näitab inimeste prioriteete.
Sinu postitused tõestavad üha-enam võhiklikust ja ma ei viitsi laskuda sinu tasemele, et jätkata seda niigi ummikusse jooksnud teemat.
Erki L
külaline

Lugemata postitus Postitas Erki L »

Et midagi tarka siit ei tule siis. Peale selle, et Maik ei ole lihtsalt selle lahenduse poolt.
Teinud igat sorti põrandaid
külaline

Lugemata postitus Postitas Teinud igat sorti põrandaid »

No nii.Betooni kivistumise aeg on ca 30 päeva.KUIVAMISE aeg on ca 1cm nädalas kui kraadid on 20 c.Ma ei saanudki aru miks siin oldi hirmsasti puitpõranda vastu?minu meelest kõige lihtsam ja odavam(selle üle saab vaielda)pane puulaagid sammuga 400 mm,neile peale 20mm vineer-ei pea olema niiskuskindel,edasi kile,20 mm peno,ja valad selle min.30mm üle Knauf-i põrandakipsiga-kuivab nädalaga ja saad teha niiskustõkked ja plaadid jm.jutud!Edu!
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

Teinud igat sorti põrandaid kirjutas:No nii. ...
Tere!
Ma ei tea :scratch:, aga ei usu sellist "igat sorti" :banghead: juttu!
Andres
d
külaline

Lugemata postitus Postitas d »

Teinud igat sorti põrandaid kirjutas:No nii.Betooni kivistumise aeg on ca 30 päeva.KUIVAMISE aeg on ca 1cm nädalas kui kraadid on 20 c.Ma ei saanudki aru miks siin oldi hirmsasti puitpõranda vastu?minu meelest kõige lihtsam ja odavam(selle üle saab vaielda)pane puulaagid sammuga 400 mm,neile peale 20mm vineer-ei pea olema niiskuskindel,edasi kile,20 mm peno,ja valad selle min.30mm üle Knauf-i põrandakipsiga-kuivab nädalaga ja saad teha niiskustõkked ja plaadid jm.jutud!Edu!
Ükski terve mõistusega ehitaja küll sellist lahendust ette ei võtaks.

Mõttetu vaidlemine, mõlemad variandid on teostatavad, samuti lähevad mõlemad variandid ka piix kui sitasti teha.
Järjekordne näide, olen kuulnud kusagilt midagi, et betooniliim tuleb maha lihvida, tegelikult oli see vist hoopis piim, aga liim kõlab loogilisemalt ehituses. Tehke selgeks ehituse algtõed kasvõi mõne masso raamatu vms järgi ja käkerdage edasi või loobuge üldse sellest ametist .
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

d kirjutas: Ükski terve mõistusega ehitaja küll sellist lahendust ette ei võtaks.
Palun põhjenda miks.
Vasta