tere
mul on nimelt selline mure, et hakkasin välja ehitama sauna pesemis ruumi. majas vett sees pole, tassin ämbritega ja selliseks ta jääbki. millistest materjalidest hakata ehitama pesemis ruumi põrandat, põrandat vaja tõsta umbes 40cm, trapi koht olemas, selle koha võiks muidugi täis valada ja olekski probleem lahendatud, kuid seda varjanti ma ei taha. milliseid lahendusi oleks puitkarkassist põrandale, ruum ise on umbes 2x2m.millist plaati kasutada põranda talade peal, kuidas teha kallak, kuidas kogu asi muuta veekindlaks ja kuidas ehitada sinna puitkarkass vahesein saunaga. praegu lihtsalt suur ruum koos leiliruumiga.leiliruumi põrand valatud, kuid tahaks pesemisruumi põranda tõsta samale tasapinnale.
Ette tänades.
sauna pesemisruumi ehitus
saunad, santehnika, boilerid jne
Re: sauna pesemisruumi ehitus
Lugemata postitus Postitas keemik »
On silma jäänud ja ise tahaks ka kunagi kasutada pesuruumi põranda ehituseks vanemat savitellist (mitte seda nõukogudeagset, mis laguneb). Et alumiseks kihiks äkki liiv ja kergkruus (hoiab natukene sooja) ja telliste vuugid täidad tavalise seguga. Liivaga oleks hea kallet teha. Kui kasutad liiva ja kergkruusa, siis vist tuleb geotekstiil näiteks vahele panna, et kaks eri terasuurusega komponenti ei seguneks.
Kui tahad teha puitkarkassiga, peaksid tegema alguses musta põranda näiteks OSB plaadiga. Selle katad põrandakipsiga, selle peale saad juba paigaldada tasandussegu, millega on võimalik anda kalle trapi poole. Tasandussegu katad hüdroisolatsiooniga. Mina kaldun eelistama esimest varianti. Hakkan ehk sel suvel ka ise väikest saunamajakest ehitama maale, siis saan selle järgi proovida. Neid telliseid peaks ehk vanadest küttekolletest/korstendest/vundamentidest saama.
Mina küsiks sult nii palju, et kas pesuvee immutad lihtsalt pinnasesse?
Minu nõu ära puhta kullana võta. Õpin keemiat ja olen hobiehitaja iseendale.
Kui tahad teha puitkarkassiga, peaksid tegema alguses musta põranda näiteks OSB plaadiga. Selle katad põrandakipsiga, selle peale saad juba paigaldada tasandussegu, millega on võimalik anda kalle trapi poole. Tasandussegu katad hüdroisolatsiooniga. Mina kaldun eelistama esimest varianti. Hakkan ehk sel suvel ka ise väikest saunamajakest ehitama maale, siis saan selle järgi proovida. Neid telliseid peaks ehk vanadest küttekolletest/korstendest/vundamentidest saama.
Mina küsiks sult nii palju, et kas pesuvee immutad lihtsalt pinnasesse?
Minu nõu ära puhta kullana võta. Õpin keemiat ja olen hobiehitaja iseendale.
Lugemata postitus Postitas haug »
to keemik.
Tänud, sain vähe mõtteainet. Pesuvee immutan läbi imbväljaku pinnasesse. Saunas tahan säilitada kausi sees pesemist, kuna dussi all saan ka kodus käia. See , see sauna mõnu ongi.
Tänud, sain vähe mõtteainet. Pesuvee immutan läbi imbväljaku pinnasesse. Saunas tahan säilitada kausi sees pesemist, kuna dussi all saan ka kodus käia. See , see sauna mõnu ongi.
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
haug,
miks valatud põrandat ei taha? Valu on lollikindel ja odav lahendus.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Lugemata postitus Postitas haug »
2korda2 kirjutas:haug,
Kui ma isegi teaks miks ma valu ei taha.
Ega vist midagi muud üle ei jää, vanu telliskive on, tõstan 30cm kõrgemaks ja valu peale, siis saab kallaku ka kohe ära teha. Aga kas liivapadja ja telliste vahele peaks kile ka panema? Valu alla peab peaks vist küll kile panema, muidu jookseb vesi ära, kuivab liiga kiiresti ja ei jää nii tugev.
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Sinna on 17 aastat tagasi, kui ma isale maakodu saunapõranda tegin. Me lähenesime õige lihtsalt: liiv alla, korralikult tihendatud. Otse selle peale valu, ei mingit kilet ega muud jama. 2,5x2,5m pesuruum on. Ruumi keskel on trapp, sealt jookseb toru otse imbväljakule (peene nimetus väiksele lohule võsa all). Siiani "töötab" probleemideta. Ei ole seal saunapõrandal ju erilist tugevust vaja?! Maakoju suviseks saunatamiseks väga hää.
Kui ikka päriskodu ja plaanis külmemal ajal ka saunatada, siis soovitaks peno alla, küttekaabel sisse.
Kui ikka päriskodu ja plaanis külmemal ajal ka saunatada, siis soovitaks peno alla, küttekaabel sisse.
-------
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad