Mõned rahalised küsimused
siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
-
- külaline
Mõned rahalised küsimused
Lugemata postitus Postitas herry »
Tere,
Olen mõnda aega pidanud plaani müüa korter maha ning osta mingi vana suvila aastaringseks ehitamiseks. Niipalju kui olen mõelnud ja uurinud, siis vana suvila aastaringseks ehitamiseks ning korralikuks elamiseks kohendamine on kallis. Siinkohal aga on tekkinud mõned küsimused:
1. Palju maksab fibodest 2 kordse karbi püstitamine? Karbi suurus võiks olla umbes 10x10m. Või kuidas küsivad töömehed sellise töö eest palka? 1 kivi võrdub x eurot?
Sisetööd ja kõik muu plaanin ise teha , ainuke asi ongi välja mõelda palju maksab karbi püstisaamine koos katusega. Sinna juurde võib mõelda ka kõik muu nagu aknad, vent, kanalisatsioonisüsteemid ja elekter.
terv.
Olen mõnda aega pidanud plaani müüa korter maha ning osta mingi vana suvila aastaringseks ehitamiseks. Niipalju kui olen mõelnud ja uurinud, siis vana suvila aastaringseks ehitamiseks ning korralikuks elamiseks kohendamine on kallis. Siinkohal aga on tekkinud mõned küsimused:
1. Palju maksab fibodest 2 kordse karbi püstitamine? Karbi suurus võiks olla umbes 10x10m. Või kuidas küsivad töömehed sellise töö eest palka? 1 kivi võrdub x eurot?
Sisetööd ja kõik muu plaanin ise teha , ainuke asi ongi välja mõelda palju maksab karbi püstisaamine koos katusega. Sinna juurde võib mõelda ka kõik muu nagu aknad, vent, kanalisatsioonisüsteemid ja elekter.
terv.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 62 korda
- On tänatud: 120 korda
Re: Mõned rahalised küsimused
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Tere
Et klientidel oleks mugavam ja vähem peamurdmist hinnaküsimustes, tegin oma kodulehele hinnakirja: http://www.vuuk.ee/muurihinnad.html
Edaspidi kui selleks aega rohkem, siis püüan seda täiendada.
Ehk leiate sealt endale vajalikku informatsiooni.
Et klientidel oleks mugavam ja vähem peamurdmist hinnaküsimustes, tegin oma kodulehele hinnakirja: http://www.vuuk.ee/muurihinnad.html
Edaspidi kui selleks aega rohkem, siis püüan seda täiendada.
Ehk leiate sealt endale vajalikku informatsiooni.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vee võhik »
tere,
mulle meeldis vuuk ehitus oü kodukalt leitud konkreetsed hinnad, tundub kuidagi aus ja turvaline kui on mingi hinnaalus millest lähtuda. samas, kuna endal on huvi lae paigalduse vastu, siis jäi mul mõistetamatuks mis on siis "väikesed pinnad " või millest algab "suure pinna" mõõde?:)
mulle meeldis vuuk ehitus oü kodukalt leitud konkreetsed hinnad, tundub kuidagi aus ja turvaline kui on mingi hinnaalus millest lähtuda. samas, kuna endal on huvi lae paigalduse vastu, siis jäi mul mõistetamatuks mis on siis "väikesed pinnad " või millest algab "suure pinna" mõõde?:)
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
vuuk,
pole küll minu asi aga tarbijakaitse võib kuri olla, kui kasutad hinnakirjas ametlikust EEK/EUR kursis erinevat kurssi. Lihtsam lahendus loobuda EEK hindadest (nüüd juba võib) ja vajadusel lisada link EUR kalkulaatorile.
Muidu väga meeldiv vaheldus tüüpilisele "Helista, kindlasti saame kokkuleppele!" lähenemisele.
pole küll minu asi aga tarbijakaitse võib kuri olla, kui kasutad hinnakirjas ametlikust EEK/EUR kursis erinevat kurssi. Lihtsam lahendus loobuda EEK hindadest (nüüd juba võib) ja vajadusel lisada link EUR kalkulaatorile.
Muidu väga meeldiv vaheldus tüüpilisele "Helista, kindlasti saame kokkuleppele!" lähenemisele.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 62 korda
- On tänatud: 120 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Tänan nõuandvate märkuste eest!2korda2 kirjutas:vuuk,
Tegin hinnakirjades parandused.
Väikesed pinnad näiteks WC-d, vannitoad, esikud, koridorid... . keskmised pinnad valdavalt eramute toad.vee võhik kirjutas:tere,
Suured pinnad tootmisruumid jne.
Eks hinnakirjades olevad numbrid rohkem suurusjärgud, andaks esialgset ettekujutust. Igal objektil oma iseärasused, lõplik hind selgub enamasti ikka kokkuleppimise käigus pärast objektiga tutvumist.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Teadur »
Majakarbi maksumus on max 10% ehituse hinnast. Esmaehitaja tavaline viga on, et näeb vaid seda kuid jätab muud hoopis suuremad kulud tähelepanuta.herry kirjutas:Tere,
terv.
Fibodest karbi ladumine on majaehituse juures kõige lihtsam töö, mis samas kõige paremini amatööri enesetunnet tõstab sest tulemus on kohe näha. Ja kus palju mõjub see, kui hoolikas viitsib töömees olla. Tee ise! Kusjuures, proffesionaali ja esmakordse ehitaja töö vahe paistab välja kvaliteedivahes amatööri kasuks. Proff teeb kiiresti kivihinnaga, teades et 5 cm kõikumine on lubatud tolerants - küll pärast sirgeks krohvitakse. Teda loomulikult ei huvita, kui palju see krohvimine pärast maksab.
Endale ehitaja laob 15 korda aeglasemalt, millimeetri täpsusega, loodides iga kivi. Rida päevas. Aega kulub palju, kuid sääst on suur kui võrdleb pärast kupalju on kulunud krohvi temal ja naabril, kelle müüri ladus proff tempoga 1 korrus/päev.
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 18 korda
- On tänatud: 24 korda
Lugemata postitus Postitas maik »
Teadur räägid oma kogemustest või lahmid niisama puusalt.
"Proff ja 5 cm. tolerants". Sõna proff tuleks kohe kindlasti asendada sõnaga "amatõõr".
"Päev ja korrus" kuulub samuti sinna ulme valdkonda.
Sinu postituses on veel vasturääkivusi aga krt. nendega.

"Proff ja 5 cm. tolerants". Sõna proff tuleks kohe kindlasti asendada sõnaga "amatõõr".
"Päev ja korrus" kuulub samuti sinna ulme valdkonda.
Sinu postituses on veel vasturääkivusi aga krt. nendega.

-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 428 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kõik tööd on lihtsad kui oskad teha!Teadur kirjutas:...Fibodest karbi ladumine on majaehituse juures kõige lihtsam töö,...

NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Puusalt või mitte aga tundub, et läks märki.
Kuidagi tuttav tundus Teaduri mõttekäik. Kui nüüd midagi lisada, siis peale esimest rida taipad, et igat kivi polegi mõtet loodida (hakkad lõunanaabreid kiruma, sest kivid polegi nii täpselt vormitud). 3-4 real tekib juba teatud vilumus ja tolerants on isegi lubatud (küll järgmise reaga tagasi võtan). Pukkidel hakkab juba lood maha ununema ja peale silluseid on isegi arvestatav tolerants lubatud, avastad, et kõigele sellele tuleb ka võõ peale valada.
Vilunud mees laob esimesest reast nagu isetegija peale aknasilluseid. Jutt käib ikka nn. mustast nüürist, puhta müüri juures on vilunud mehel kindlasti kenake eelis.
Max
Puutööd
Kuidagi tuttav tundus Teaduri mõttekäik. Kui nüüd midagi lisada, siis peale esimest rida taipad, et igat kivi polegi mõtet loodida (hakkad lõunanaabreid kiruma, sest kivid polegi nii täpselt vormitud). 3-4 real tekib juba teatud vilumus ja tolerants on isegi lubatud (küll järgmise reaga tagasi võtan). Pukkidel hakkab juba lood maha ununema ja peale silluseid on isegi arvestatav tolerants lubatud, avastad, et kõigele sellele tuleb ka võõ peale valada.
Vilunud mees laob esimesest reast nagu isetegija peale aknasilluseid. Jutt käib ikka nn. mustast nüürist, puhta müüri juures on vilunud mehel kindlasti kenake eelis.
Max
Puutööd
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed