Ventilatsioon pööningule (n-ö mini värvikamber)

Õhu vahetamine, õhu kuivatamine, õhu niisutamine, õhu jahutamine
martinsp
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ventilatsioon pööningule (n-ö mini värvikamber)

Lugemata postitus Postitas martinsp »

Hei,

Tegelen aerograafiga joonistamisega (väike värvipüstol/pliiatspüstol, millega erinevaid joonistusi pihustada saab.) Mingit väga ametlikku stuudiot mul ei ole ja seega on töötoaks loodud üks vanas puumajas asuv pööninguruum. Ventilatsiooniga on seal hetkel nii, et kunagistest aegadest on seal säilinud ventilatsioonikorsten, kust ehk veidi värskemat õhku sisse tuleb. Samuti on põrandas üks väiksemat sorti auk, samuti vast kunagise primitatiivsema ventilatsiooni tarbeks tehtud, tõmmet iseenesest veidi justkui on.

Igastahes tekkis nüüd idee, et peaks ala veidikene paremini ventileerima, kuna tahaks ka vahepeal lahustibaasil olevaid autovärve kasutada mõne asja tarbeks. (Mõistagi kasutan ka korraliku respiraatorit, a kehva ventilatsiooni korral pole ka sellest tolku.) Ventilatsioonist ei tea ma suht tolkugi, aga olen uurinud kuidas teised aerograafimehed on ehitanud endale väiksemat sorti värvikambreid. Põhimõtteliselt karp, ventilaator mis musta õhu ära viib ja ventilaator, mis värsket õhku peale toob, filtrid vahepeal ja muud suurt kunsti näiliselt polegi (kuid eks seal hakkavad ka vast mõned nüansid mängima rolli.)

Üks stiilinäide ka siia:
http://theairbrushforum.com/tips-tricks ... ystem.html

On tekkinud ka mõned küsimused:
Kust kohast on kõige parem ventilaatoreid sebida ning mis nende hinnaklassiks jääksid? (Antud asja puhul on mõned tegelased soovitanud vannitoa ventikaid, kuid samas on mõnelt poolt jällegi vastukaja, et need pole 100% plahvatuskindlad, kuigi väga ebaloomulikud situatsioonid ja kokkulangevused peaksid tekkima. Ühes artikklis -> http://modellingstuff.wordpress.com/200 ... ay-booths/ toodi esile, et "tsentrifugaal ventilaator" ja "bilge fan" peaksid need õiged asjad olema. Kuigi ei tea eestikeelseid vasteid ega saadavustki.)
Kuidas oleks ventilatsioonitoru kõige targem välja viia? Lihtsalt lükkan tuimalt läbi küljeseina augu ja toru naksti välja? Kuidas ma tagaksin kaitset selle eest, et sisse tulev niiskus süsteeme ära rikkuma ei hakkaks? (Ilmselt üsnagi basic küsimus, a olen antud alal ka paras võhik..) Samas olen ka näinud süsteemi, et lihtsalt vajadusel aken lahti ja toru sealt välja, kuigi vähe külmemate ilmadega ei ole nii vist hea teha.

Igasugune abi on igati teretulnud!
Külaline
külaline

Re: Ventilatsioon pööningule (n-ö mini värvikamber)

Lugemata postitus Postitas Külaline »

martinsp kirjutas:...Antud asja puhul on mõned tegelased soovitanud vannitoa ventikaid, kuid samas on mõnelt poolt jällegi vastukaja, et need pole 100% plahvatuskindlad, kuigi väga ebaloomulikud situatsioonid ja kokkulangevused peaksid tekkima...
Kahtlustan, et plahvatuse korral pole sul seda isetehtud kappi kah enam. Kas tahad peale plahvatust võtta vanalt ventika ja teha uue kapi? :)
Vasta