Boilerist niriseb ainult sooja vett

saunad, santehnika, boilerid jne
1994
külaline

Boilerist niriseb ainult sooja vett

Lugemata postitus Postitas 1994 »

Tere,

Probleem on soojavee surves. Kahtlustan, et asi on boileris, kuna soojavee toru võtsin küljest ära, nii sealt ainult nirises sooja vett. See näitab et asi ei ole torustikus. Arvan, et soojavee toru väljund boileris on umbes. Äsja puhastsin boileri katlakivist ja vahetasin ära küttekeha, termo ja aniooni. (ka enne puhastamist oli sama probleem) Kahjuks ma ei kujuta ette milline see soojaveeväljundi (toru) ots välja näeb? Kas seal on klapp või mingit sorti filter? Püütsin kaabliga toru läbistada kuid see ei olnud võimalik. Valasin ka äädikat sisse kuid seegi ei andnud paranemise märki. Kuidas saaks selle toru puhtaks või siis korda? Või käib see toru sealt seest välja ? Oleksin tänulik kõikidele asjalikele nõuannetele.

Tegemist on verikaalse 80 liitrise boileriga.

Aitäh,
Külaline
külaline

Re: Boilerist niriseb ainult sooja vett

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mul sama probleem horisontaalse Ariston SG 80 Hr-iga. Ei oska kuskilt torkima kah hakata? Ideid paluks?????
1994
külaline

Lugemata postitus Postitas 1994 »

Mul VANA Ariston se5r80 .
Külaline
külaline

Kunagi-kellegil boileri pealevoolu- ja soojaveetorusid vahetades kukkus see soojavee oma mul igatahes boilerist välja. :) Lühidalt- keera soojavee toru otsast ära ja sorgi pika oraga läbi. Kui see ei aita, siis keera põhi lahti ja kiika sinna sisse, et mis-kuidas-kuhu-jne...
Urmas
Külaline
külaline

Mulle tundub, et minu soojaveetoruväljund on kinni keevitatud.
Külaline
külaline

Kas keegi oskaks öelda kas seal on filter ees või mingi klapp ?

Aitäh
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:Kas keegi oskaks öelda kas seal on filter ees või mingi klapp ?
Aitäh
Külm vesi kinni, lase boiler tühjaks, kruvi tennide auk lahti, võta taskulamp ja kiika sinna sisse.
urmas
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 99 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Ega sealt kiigates suurt midagi näha ei ole. Soe vesi võetakse ikka ülevalt, soojavee tutsist läheb toru bolieri ülaossa, aga minuteada ei ole seal küll mingit klappi ega filtrit otsas.
Külaline
külaline

Mul selline jama, et boiler on pandud niimoodi, et torud lähevad ülevalt lae all täpselt st boiler on tagurpidi pandud:((( Aga selle ülevoolukaitse leidsin kuumavee toru küljest üles. Homme võtan selle juraka seina pealt maha täispaagiga, loodan, et õnnestub ilma põrandat purustamata :)
erkiva
külaline

Lugemata postitus Postitas erkiva »

Minul oli pr4obleem klapis, mis oli kuuma otsas ja lisaks muidugi, et horisontaalset boilerit tagurpidi paigaldades vahetage külm ja kuum ots omavahel ära. Ei saanud 2 aastat aru, miks kuuma vett ei tule- nüüd boileri alla võtsin, siis selgus, et väljuv vesi tuleb põhjast, kohe siseneva vee kõrvalt. Loll on loll olla, aga mul nüüd vist kah santehniku haridus omandatud :))))
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 317 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Suht lihtne teema vea lokaliseerimiseks. Tavaliselt on see klapp külmavee sisendis ja nii soojal kui külmal veel on tühjenduskraanid, kusjuures külmal mõlemal pool klappi (eks sõltub kas on veel olemas kuskil madalam koht). Sel juhul on vea leidmine lihtne enne klappi on surve madal on viga hoopis veevärgis, kui kõrge siis boileri pool. Kui sooja vee tühjenduskraanis surve suur siis on viga hoopis soojaveevärgis. Kuid profülaktilise boileri puhastus oleks nagunii kasulik
Vasta