Katusekivi

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
Omanikud
külaline

Katusekivi

Lugemata postitus Postitas Omanikud »

Tere,

Palun targemate abi. Öelge mis maksab katusekivi paigaldus. Eeltöö (kile, roov jne) tehtud. Kivid katusele tõstetud. Suht keeruline katus 4 -ja neeluga. Ligi 400 m2.

Päikest,
AHEL
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 14 korda
On tänatud: 15 korda

Re: Katusekivi

Lugemata postitus Postitas AHEL »

Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Küsimuse püstitus tundub veits arusaamatu.... kui on juba osatud eeltöö ära teha( kui õigesti, pole teada), siis kas kivi paigaldust enam ei osata teha ega hinnata? :scratch:
Pigem tahetakse teada mida iganes...

taastaja
Omanukud
külaline

Lugemata postitus Postitas Omanukud »

... Ei , valesti ega halvasti pole midagi. Ehitajad on tublid olnud ja alates hoone mahamärkimisest kõik tööd teostanud. Meil on dii olnud alates I etaopist alates, et vundament valmis kokkuleppelise hinnaga ... siis müürid valmis kokkuleppelise hinnaga jne jne... Siiani on kõik hinnad no ütleme suht normaalsed mulle tundunud... sama ka fermide paigalduse, roovituse ja muuga... Nüüd etapp kus vaja kivi panema hakata aga hinnas ei saa kohe kuidagi kokkuleppele :shock: Küsivad 10 €. m2 ... ja põhjendusega et keeruklne katus ja palju lõikamist jne jne... Mina olen arvestanud 5 €. m2 ..äärmisel juhul 6 €. ... Kas mulle tahetakse kotti pähe tõmmata?
Külaline
külaline

Eks ta nüüd ole...tundub küll, et kõige parem on vundamenti ehitada ...see ei saa kunagi kallis olema :lol:
...400m2 katuse peale u 48 jm neelu tundub ehk juba päris kallis, ehk u2000 raha kallim, kui tundub....aga eks ta ole
Püüdke ikka mõistlikult see pikaajaline suhe ära klattida ja eks aeg parandab kõik haavad...
ei taha ilkuda, aga nii paraku see kõrvalt paistab ( ei tea ju muidugi tegelikku olukorda)

taastaja
Külaline
külaline

Omanukud kirjutas:... Küsivad 10 €. m2 ... ja põhjendusega et keeruklne katus ja palju lõikamist jne jne... Mina olen arvestanud 5 €. m2 ..äärmisel juhul 6 €. ... Kas mulle tahetakse kotti pähe tõmmata?
Eks mul tellijatega ole sama jama- arvavad töö hinna poole madalamaks kui mina selle eest sooviks saada. Ei ole süüdi, et tellijad teevad elarves valearvestusi. Äkki lihtsalt inimlik eksimus? :)

Urmas
AHEL
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 14 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas AHEL »

loomulikult leiad mingid vennad ,kes odavamalt teeks,kuid siis ei saa sa enne kvaliteeti näha kui lõpus.aga olemasolevate meestega juba tead nende kvaliteeti ja oled vist rahul.nüüd siis pead otsustama ,kas soodne hind ja ehku peale minek,või natuke kallim aga kindel.
Loll pea on ikka käte jalgade nuhtlus
Omanikud
külaline

Lugemata postitus Postitas Omanikud »

Hommik,

... Tegime diili ... 8 €. Et siin nagu öeldakse: Hundid söönud ja lambad terved. Aga jah, nii imelik kui see ka pole siis interneti abiga selgub, et ainult kivi pannakse nii 4 €. m2 kui ka 16 €. m2 / :roll: / .. seda viimast hinda ma muidui ei muista!!!! ... Mis nii eriline katus se küll olla võiks!!! .. aga see 8 €. ongi ütleme hetke turu normaalne hind.
Tänud Teile kaasa arutamst ja edu!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 428 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Omanikud kirjutas:... Tegime diili ... 8 €. Et siin nagu öeldakse: Hundid söönud ja lambad terved. Aga jah, nii imelik kui see ka pole siis interneti abiga selgub, et ainult kivi pannakse nii 4 €. m2 kui ka 16 €. m2 ...
Ei ole nii nagu öeldakse, sest hetkel on hundil kõht pooltühi ja lambal üks jalg lännu. :)
Aritmeetiline keskmine annab summaks ju 10€/m2 eest nagu mehed küsisidki! 4+16=20:2=10, aga noh, hea, et niigi läks. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 62 korda
On tänatud: 120 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Omanukud kirjutas:... Ei , valesti ega halvasti pole midagi. Ehitajad on tublid olnud ja alates hoone mahamärkimisest kõik tööd teostanud. Meil on dii olnud alates I etaopist alates, et vundament valmis kokkuleppelise hinnaga ... siis müürid valmis kokkuleppelise hinnaga jne jne... Siiani on kõik hinnad no ütleme suht normaalsed mulle tundunud... sama ka fermide paigalduse, roovituse ja muuga... Nüüd etapp kus vaja kivi panema hakata aga hinnas ei saa kohe kuidagi kokkuleppele :shock: Küsivad 10 €. m2 ... ja põhjendusega et keeruklne katus ja palju lõikamist jne jne... Mina olen arvestanud 5 €. m2 ..äärmisel juhul 6 €. ... Kas mulle tahetakse kotti pähe tõmmata?
Kuna hiljuti sai "asi" omal nahal läbi tehtud, siis võin öelda ettevõtja poolt vaadatuna 10 €/m2 kivi paigalduse eest keerukama katuse puhul on suhteliselt normaalne teenuse hind. Muidugi kui keerukas see keerukas katus on, kui kaugel objekt asub ja missugused kitsendavad tingimused kaasnevad, sellest oleneb, kas sisaldub või lisandub käibemaks.
Samas ma ei välista, et ka 16 €/m2 võib olla normaalne. Näiteks olenevalt asukohast (kesklinn, vanalinn) võivad olla vajalikud eriload, mitmesugused eri-turvameetmed, mis mõjutavad oluliselt ettevõtluskulusid.
Või siis kui töid teostatakse läbi peatöövõtu firma. Eks peatöövõtja tahab ju oma osa saada ja ega all-töövõtja suu kah seinapragu ole.
Külaline
külaline

vuuk kirjutas:... kui kaugel objekt asub ja missugused kitsendavad tingimused kaasnevad, sellest oleneb, kas sisaldub või lisandub käibemaks.
:scratch:
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Püüan täpsustada.
Lisandub või sisaldub, sellega jätan 20% piires "mänguruumi". Soodsas asukohas ja kitsendavate tingimusteta mahuks käibemaks nimetatud hinna raamesse. Vastasel juhul mitte.
Kitsendavate tingimuste olemasolu ja ebasoodne objekti asukoht mõjutavad ehitusettevõtjal otseselt ettevõtluskulusid.
Kitsendavad tingimused tähendavad segavaid asjaolusid, näiteks ligipääsetavus (puud, lillepeenrad, elektriliinid jne)
ebasoodsad ilmaolud, teiste kaastöövõtjatega samaaegne töö, mis segab oluliselt tööprotsessi kulgu jne.
(Mõnikord võib mõne peatöövõtja poolt olla organiseeritud ehitamise protsess selliselt, et ühed all-töövõtjad krohvivad all seinu ja vundamenti, aga teine all-töövõtjate grupp ehitab katust või mis iganes.)
mnjah
külaline

Lugemata postitus Postitas mnjah »

Mina sain eelmisel talvel katusekivid koos roovi, kile, dist.liistuga peale töötasu hinnaga kokku 6,49 eurikut m2. Pinda üle 300 m2, viis kaldharja, üks neel.
Hinda alla ma ei kauplenud üldse. Sh veel üks brigaad alustas ja teine lõpetas.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

mnjah kirjutas:Mina sain eelmisel talvel katusekivid koos roovi, kile, dist.liistuga peale töötasu hinnaga kokku 6,49 eurikut m2. Pinda üle 300 m2, viis kaldharja, üks neel.
Hinda alla ma ei kauplenud üldse. Sh veel üks brigaad alustas ja teine lõpetas.
Mina ostsin naturaalsest lambavillasest lõngast käsitsi kootud sokid (kauplusest) hinnaga 12 eurot paar. Hinda alla ma ei kaubelnud üldse. Teades, milline töö on paari sokkide käsitsi kudumine, kus-juures hind sisaldab ju ka lõnga kulu +müük+ maksud. Leian, et 12 eurot nende eest on ebanormaalselt madal hind, ehkki sünteetilised paksud sokid olid veel 10 korda madalama hinnaga samas saadaval. Samas, jah, kui hind oleks olnud normaalne, siis oleksin neist sokkidest lihtsalt mööda läinud.
Tahan sellega öelda, et hind võib olla normaalne või tegelik, ehk reaalne. Need ei pruugi ühtida.
Ehitusettevõtjad, nagu sokikudujadki teevad oma igapäevatööd reaalse tegeliku hinnaga, või selle hinnaga, mida nad arvavad olevat reaalse küsida.
Normaalseks hinnaks pean kulupõhist ausat hinda, mis võimaldab ettevõttel aastaringselt maksta töötajatele normaalset (mitte tegelikku) palka, millelt ettevõte tasub riigipoolt kehtestatud maksud, millega oleksid kaetud ettevõtluskulud + käibemaks. Ja selle juures oleks ju normaalne, et ettevõte teeniks vähemalt aasta lõikes ka normaalset kasumit.
meistervuuk
külaline

Lugemata postitus Postitas meistervuuk »

aga mina arvan, et herr vuugil polegi tööd. tal pole peale neti aj mõne elu jooksul ehitatud kuuri midagi. ainult copyud tarkused ja paar elu jooksul ehitatud kuuri. aga näe siin on arvamusliider, kes tahab klienti, riiki ja ka kõiki teisi nohhh ütleme ära jokitada ja elada nagu suurettevõtja. kas visiitkaardi peal on ikka uhkesti juhatuse esimees. vaesed kliendid, kes sellise otsa satuvad. vean kihla, et see sendisaagimine on selle venna puhul absurdsuse kõrgeim klass. kui tegelane peaks kogemata ühe naela rohkem lööma või tibakese kaasa mõtlema hakkab taksomeeter kohe tiksuma.
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

Mis sul hakkas?
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

meistervuuk kirjutas:aga mina arvan, et herr vuugil polegi tööd. tal pole peale neti aj mõne elu jooksul ehitatud kuuri midagi. ainult copyud tarkused ja paar elu jooksul ehitatud kuuri. aga näe siin on arvamusliider, kes tahab klienti, riiki ja ka kõiki teisi nohhh ütleme ära jokitada ja elada nagu suurettevõtja. kas visiitkaardi peal on ikka uhkesti juhatuse esimees. vaesed kliendid, kes sellise otsa satuvad. vean kihla, et see sendisaagimine on selle venna puhul absurdsuse kõrgeim klass. kui tegelane peaks kogemata ühe naela rohkem lööma või tibakese kaasa mõtlema hakkab taksomeeter kohe tiksuma.
Paistab, et olen oma liigse "pläägutamisga" kellegi ehitusäri ajamist seganud (kirjutasin midagi mittekasulikku), või on mõnel inimesel lihtsalt depressioon.
Seda niinimetatud "sendisaagimist" ehk eelarvestamist õpetatakse ehitusspetsialistidele vastavates õppeasutustes.
Lihtsalt vahemärkusena et... .Üritan ikka kõike teha pühendumusega. Sama oli ka omal ajal õppimisega. Eelarvestamise õppeaine hinne oli puhas 5.
Eks sealt on mul meeles kaasa arvatud niisugune eraldi eelarve rida, nagu seda on näiteks "kitsendavad tingimused".
Tegelikult praktilises elus kipuvad paljud asjad teooriast lahku minema. Näiteks kui ikka "turg" (eriti veel solgitud turg) teeb hinna, katsu siis arvestada kulupõhiselt ja vastavalt sellele hinda pakkuda. Siis võib kergesti juhtuda, et hinnapakkumine osutub tühipakkumiseks ehk sisuliselt tühjaks tasuta tehtud tööks, mille eest tavaliselt ei öelda aitäh ka mitte.
Rääkides veel hinnast, siis hind saab meie tänases elus olla lisaks eelnimetatutele tavahind, soodushind, sõbrahind, püsikliendihind, reklaamhind, tutvumishind, säästuhind, dumping hind, monopoolne hind, alghind, lõpphind, algne pakkumishind, lõplik pakkumishind.... kes soovib võib veel lisada ja enesele need kõik lahti mõelda.
Konkurentide turult tõrjumiseks kasutavad tugevad ettevõtted tihti meetodit, kus pakutakse tooteid või teenuseid alla omahinna. Tugev ettevõte, millel on olemas reservpuhver, elab selle üle. Nõrgemad aga on sunnitud niisuguses olukorras turult lahkuma, või võtma laenu. Laen aga ei pruugi aidata vaid võib viia pankrotini.
See millest eespool juttu tegin, oli normaalne hind minu subjektiivse arvamuse kohaselt. Muidugi põhines see arvamus mõnedel kirjalikel ülestähendustel, arvutustel ja isiklikul kogemusel. Aga nagu ikka omadustega, kõik on väga suhteline ja vaidlemisel või "kraaklemisel" ei näe mõtet.
herrvuugile
külaline

Lugemata postitus Postitas herrvuugile »

nõuka aegse kutseka -tehnikumi haridusega isehakanud spetsialist. kas sellise sendisaagiimisega saad ikka vorsti leivale ja näiteks oma maja ära remontida. vist mitte. klient pole tänapäeval enam loll :grin:
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

herrvuugile kirjutas:nõuka aegse kutseka -tehnikumi haridusega isehakanud spetsialist. kas sellise sendisaagiimisega saad ikka vorsti leivale ja näiteks oma maja ära remontida. vist mitte. klient pole tänapäeval enam loll :grin:
1. See on valeinfo, mida siin avalikus foorumis minu kohta levitate
2. Teie postitus ei haaku kuidagi katusekivi hinnapäringu teemaga.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Maailm on väike, olen ise näinud Vuugi tegemisi ( näiteks suured korstnad Rae külas) ja midagi viga seal küll ei ole. Inimene teeb tööd hoolikalt ja eeskujulikult! Probleem on pigem selles, et vahel on tema suhtumine väga üleolev ...aga eks igaühel ole ka puuduseid ja kui nendest üle vaadata ja oma asjaga tegeleda, siis pole elul viga midagi.
Vasta