Ebaõnnestunud fliistapeedi paigaldus.

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
karlut
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ebaõnnestunud fliistapeedi paigaldus.

Lugemata postitus Postitas karlut »

Tere.
Minu selline küsimus siis. Paigaldasin kodus fliistapeeti aga peale kuivamist on jäänud tapeedipaneelidevahele kohati vahed sisse. Küsimus kuidas seda parandada? Kas on võimalik tapeet seinast eemaldada ja siis seinale uuesti paigaldada?
Külaline
külaline

Re: Ebaõnnestunud fliistapeedi paigaldus.

Lugemata postitus Postitas Külaline »

karlut kirjutas:... Kas on võimalik tapeet seinast eemaldada ja siis seinale uuesti paigaldada?
Jah, sa võid unistada, aga selle tegevuse kasutegur on 0 lähedane. Sa võid ju niisutada ja leotada ja saad ka tapeedi paanidena kätte, aga olen 100% kindel, et paane lahti tõmmates sa venitad nii või naa kuskilt servast ja paan ongi sealsamuses. Lisaks kuivab paan peale eemaldamist kõrveraks ja kui on mustriga tapeet, ei aja sa hiljem enam kokku.
Kuidas sa üldse suutsid fliistapeedi nii ära venitada, et vahed sisse kuivasid. Üldiselt käib fliistapeetidel liim seinas, paigaldatakse kuivalt seina serv servaga ja raske on tekitada paanidele vahesid sisse.

Urmas
karlut
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ei ma paningi liimi seinale aga see oli selline õhem fliistapeet ja oma aruga sättisin ikka servad kohe kokku aga nüüd on kohati praod sees. :(
Panin teise tuppa natuke paksema fliistapeedi ja seal sättisin samuti servad kokku ja vahesid pole aga selle õhema olen kuidagi venitanud nii,et ise ka ei tea kuidas

Tänud vastamast :)
antonsi
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas antonsi »

karlut kirjutas:Ei ma paningi liimi seinale aga see oli selline õhem fliistapeet ja oma aruga sättisin ikka servad kohe kokku aga nüüd on kohati praod sees. :(
Panin teise tuppa natuke paksema fliistapeedi ja seal sättisin samuti servad kokku ja vahesid pole aga selle õhema olen kuidagi venitanud nii,et ise ka ei tea kuidas

Tänud vastamast :)
aurutada ja venitada on võimalus , aga materjal ei pruugi kaasa mängida ja ennem peaks mingi jäägi peal katsetama. Kui muu ei aita, siis on võimalus tekkinud vahed samade toonidega värvida.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 428 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kas sul vuugikohad olid eelnevalt värvitud tapeedi põhitooniga sama värvi? Kahtlustan, et ei olnud. See oleks sind palju päästnud tapeedi paigaldamisel tekkinud apsakates, vahet pole, kas sitt tapeedi iseloom või natuke nihu paigaldamine.
Ma küll ei tea, milline näeb välja sinu tapeet, aga järgnev vuukide "nähtamatuks" muutmise idee "tasu" ei piirdu enam aitähhiga. :jooma
Kõige lihtsam on disainida tapeeti! :) Selleks on vaja ainult 3-5mm laiust hõbedast või kuldset värvi vildikat ja sellega joonid ilusti, sirge vabakäe joonega kõik tapeedi vuugid üle.Joonlauda kasutada ei tohi! Natuke loomingulisem on pika ja pehme karvaga pintsel+ sobivat tooni värviga need vuugid üle võõbata. Jutt, mis katab vuuke peaks jääma ikkagi enam-vähem ühtlane.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Külaline kirjutas:...Kuidas sa üldse suutsid fliistapeedi nii ära venitada, et vahed sisse kuivasid.....
Urmas
karlut kirjutas:...see oli selline õhem fliistapeet ja oma aruga sättisin ikka servad kohe kokku aga nüüd on kohati praod sees. :(
Teepikkus punktist A punkti B ei pruugi alati olla ühesugune ;)
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 78 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Imelik kirjutas:Teepikkus punktist A punkti B ei pruugi alati olla ühesugune ;)
Õige, kui roolis magama ei taha jääda, tasub TallinnastTartusse mööda Piibe maanteed sõita. :wave:

Ning tapeedi koha pealt - kas tekkinud vahekohti ei anna täpselt lõigatud siiludega paigata?
Külaline
külaline

Re:

Mis fliisi alla jäi?
Külaline
külaline

Re: Re:

Külaline kirjutas:Mis fliisi alla jäi?
Küsimuse mõte, et kui uus panna paksu vana mitmekihilise aluse peale, siis liim seinas leotab seda ja pärast kuivamisel võivad ilmuda mitte just siiluga parandatavad aga mõned silmaga nähtavad kriipsud jah.
Kui alt oli siiski puhtaks tehtud, polnud mul midagi öelda.
karlut
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tänud Kõigile vastajatele aga mure sai lahenduse.
Riskisin ja leotasin tapeedi seina peal lahti, eemaldasin ettevaatlikult, et ei venitaks liigselt tapeeti ja paigaldasin samad paanid kohe ja vahed ei tulnud peale kuivamist tagasi. :wave:
See siiski õnnestus :yahoo:
Vasta