pööningu käigutee
-
- külaline
pööningu käigutee
Lugemata postitus Postitas lagi »
Tere!
Pööningu soojustamine puistevillaga. Vaja teha käigutee aga see natuke keeruline kuna pööning madal ja seal enne juba mingi soojustus alla ja paber. Kas selline variant oleks võimalik et käigutee teha mingist rull või plaatvillast. Selline et aastas korra pööningul käia ja vill väga palju oma omadusi ei kaotaks.
Pööningu soojustamine puistevillaga. Vaja teha käigutee aga see natuke keeruline kuna pööning madal ja seal enne juba mingi soojustus alla ja paber. Kas selline variant oleks võimalik et käigutee teha mingist rull või plaatvillast. Selline et aastas korra pööningul käia ja vill väga palju oma omadusi ei kaotaks.
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Re: pööningu käigutee
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Teatud juhtudel võib EPS tiba riskantne lahendus olla. Nimelt võib vesi selle alla kondenseeruma hakata kui kogu käigutee sellest tehtud ja lagi "auruhõre".
55678786
ehitusremont@gmail.com
ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
Ma ise arvan ka et Eps vist kõige mõtekam. Tselluvilla ja Epsi alla jääb niikui nii 20cm saepuru ja kui eps 60 cm laiuselt teha siis peaks see niiskus kõrvalt ka välja minema. Mis eelmine vastaja sellest arvab?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas fgh »
Kraapige see 20 cm saepuru minema ja sellevõrra saate oma teekese alla lasta. Mis moodi peaks välja nägema see vahtplastist sild. Mõtlete lihtsalt plaadid laotada ja vahed villa täis pudistada. Põhimõtteliselt võiks ju isegi kesta, aga ega see laua juppidest aretamine ka mingi probleem pole. Hind tuleb lauast tehes kindlasti odavam ja tulemus kindlam. Olen pea kindel, et pärast selle vahtplastiga soojalekked laes.
-
- külaline
Iseenesest ma saan aru jah et laudadest parem teha. Saepuru all on paber ja täslaudis. Kuidas sinna seda puitu siis kinnitada?Ei tahaks väga seda paberit lõhkuma hakata ja lisa tööd tegema. Ise mõtlesin et panen põrandale mõeldud epsi 3x 100mm saepuru peale ja külgede äärde tuleb puistevill. Kas sealt hakkab siis palju sooja kaduma? Sellise tee peale läheks kaks pakki Epsi ehk siis 70 euri. Puit ka maksab oma jagu ja tegemine keerulisem. Selline variant oleks mulle kõige lihtsam kui see oma ülesannet täidaks.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas fgh »
Tegu siis sileda põhjaga, st ferme, laage vms ees pole ?
Mul lõi esimesena silme ette fermide rägastiku. Ehk tõesti eps pole paha mõte.
Aga muidu võib käigutee ka sarikate küljes rippuda. Liimi need epsid siis vahuga kokku, et vuugid oleks ülekattes. Saate igavesti vinge paadisilla
Mingit niiskuse ohtu seal ei tohiks küll olla kui mingit konkreetset õhuleket all pole ja see külgi pidi välja ei tuhise vms.
Mul lõi esimesena silme ette fermide rägastiku. Ehk tõesti eps pole paha mõte.
Aga muidu võib käigutee ka sarikate küljes rippuda. Liimi need epsid siis vahuga kokku, et vuugid oleks ülekattes. Saate igavesti vinge paadisilla

Lugemata postitus Postitas keemik »
Hmm, saepuru on "kandev". Tee paadisild otse saepuru peale lahtiselt (nagu laudteed rabas). Et iga 2 meetri tagant lisatava villa korguselt pakk/prussijupp saepuru peale lahtiselt ja siis paku peale lased kruvidega prussid/lauad kinni.
Ma lappasin 2/3 pööningule EPS-i maha (rohkem ei jagunud). Eelmine omanik oli plaaninud kogu maja sellega väljast soojustada (ohekrohv såsteem), mis mulle aga ei meeldinud (teen puidvoodri). Tema poolt jäi EPS lihtsalt seisma ja oli mul jalus. EPS läks otse liiva peale (20 cm liiva pööningu porandal, saepuru ei olnud), kolmes kihis, vuugid nihkes. Korstna åmbert tegin kivivillaga ca 1 meetri ulatuses. Tulevikus läheb veel 20 cm rullvilla vms lisaks.
Ma lappasin 2/3 pööningule EPS-i maha (rohkem ei jagunud). Eelmine omanik oli plaaninud kogu maja sellega väljast soojustada (ohekrohv såsteem), mis mulle aga ei meeldinud (teen puidvoodri). Tema poolt jäi EPS lihtsalt seisma ja oli mul jalus. EPS läks otse liiva peale (20 cm liiva pööningu porandal, saepuru ei olnud), kolmes kihis, vuugid nihkes. Korstna åmbert tegin kivivillaga ca 1 meetri ulatuses. Tulevikus läheb veel 20 cm rullvilla vms lisaks.
-
- külaline
Keemik. See prussidest saepuru peale tehtav käigutee päris hea mõte. Aitäh. Arvatavasti selle kasuks otsustangi. Katsun selle valmis meisterdada ja kui nii ei peaks saama siis puidu materjal kulub pärast kuskil mujal ka ära.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu