Uponor Smatrix automaatne tasakaalustamine

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Smatrix
külaline

Uponor Smatrix automaatne tasakaalustamine

Lugemata postitus Postitas Smatrix »

Äkki teadjamad oskavad seletada... saan aru, kuidas see süsteem töötab, kui iga kütteringi taga on oma termostaat. Aga mis saab siis kui ühe termostaadi taga on näiteks 3 kütteringi? Kuna kontroller juhib kolme ajamit paralleelselt, siis ma vist pean ikkagi ise need kolm eri pikkusega kütteringi enne käsitsi tasakaalu panema? Kui ma seda ei tee, siis on ju põrand seal ruumi osas soojem, kus on lühemad ringid.
uponor
külaline

Re: Uponor Smatrix automaatne tasakaalustamine

Lugemata postitus Postitas uponor »

Tere !
Kuna Uponor Smatrixi kütteringide automaatne tasakaalustamine põhineb termostaadi, kontrolleri ja ajamite omavahelisel suhtlusel, käsitleb süsteem ühe termostaadiga ühendatud kütteringe ühiselt. Termostaat jälgib ruumi õhutemperatuuri ning avab /sulgeb ringe korraga. Tavaliselt see kasutajale erilisi kannatusi ei põhjusta v.a. juhud kui ringid on oluliselt erinevate pikkustega v. soojuskadudega ruumides.
Sel juhul on mõistlik kasutada tavapärast ringide käsitsi tasakaalustamist.
FlowRate
külaline

Lugemata postitus Postitas FlowRate »

Mina seevastu ei ole täiesti aru saanud kuidas see automaatne tasakaalustamine toimib. Kui automaatne tasakaalustamine toimib samuti ajamite avamise/sulgemise põhimõttel, siis mis vahe on tavalise on/off süsteemiga?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

FlowRate kirjutas:Mina seevastu ei ole täiesti aru saanud kuidas see automaatne tasakaalustamine toimib. Kui automaatne tasakaalustamine toimib samuti ajamite avamise/sulgemise põhimõttel, siis mis vahe on tavalise on/off süsteemiga?
viewtopic.php?f=9&t=57544&p=328210#p328210
uponor
külaline

Lugemata postitus Postitas uponor »

FlowRate kirjutas:Mina seevastu ei ole täiesti aru saanud kuidas see automaatne tasakaalustamine toimib. Kui automaatne tasakaalustamine toimib samuti ajamite avamise/sulgemise põhimõttel, siis mis vahe on tavalise on/off süsteemiga?
Smatrix optimeerib igasse ringi minevat energiahulka läbi kütteringide avatud oleku aja.
Kuidas täpselt see toimub saab aimu siit :
https://www.uponor.ee/~/media/countrysp ... ?version=3
Smatrix
külaline

Lugemata postitus Postitas Smatrix »

uponor kirjutas:Tere !
Kuna Uponor Smatrixi kütteringide automaatne tasakaalustamine põhineb termostaadi, kontrolleri ja ajamite omavahelisel suhtlusel, käsitleb süsteem ühe termostaadiga ühendatud kütteringe ühiselt. Termostaat jälgib ruumi õhutemperatuuri ning avab /sulgeb ringe korraga. Tavaliselt see kasutajale erilisi kannatusi ei põhjusta v.a. juhud kui ringid on oluliselt erinevate pikkustega v. soojuskadudega ruumides.
Sel juhul on mõistlik kasutada tavapärast ringide käsitsi tasakaalustamist.
Tänan. Lõpetasin just Smatrix seadmete installi. Eks näis kui hästi toimib... :)

Natuke muret tekitab tsirkulatsioonipump, nimelt kui ringid on suletud või üks avatud, siis ta teeb veidike harjumatut häält. Nagu püüaks vett ikka edasi suruda. Mul on Grundfos Alpha 2L pump, tiksub madalaima konstantse rõhkude vahe režiimis (CP1). Peaks olema nö tark pump ja aru saama kui vett pole kuhugi edasi suruda. Samas kuna mul varem pole ka automaatikat olnud, siis võimalik et mõtlen üle ja kõik ongi ok. Mingit bypassi mul ei ole.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Alpha 2L on säästuvariant Alpha 2-st ehk siis natuke lollim pump. :mrgreen:
Vasta