Ripplae küsimus

Isetehtud
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ripplae küsimus

Lugemata postitus Postitas Isetehtud »

Tere,

Sooviks nõu ripplae paigalduse kohta.
Elan 2. kordses ridakas. Bokside vahelised seinad on Fibost. 1.k lagi ja välisseinad puidust.
1.k lakke oli paigaldatud voodrilauast ripplagi, mis oli naeltega otse puidust konstruktsiooni külge kinni lastud.
Probleemiks oli see, et naabrite olmemüra kostis väga hästi mulle 1. korrusele sisse. Kohati kuulsin sõna-sõnalt naabrite juttu, nagu nad seisaks minu kõrval. Kuulsin kui kõrvalboksis keegi midagi maha pillas või tooli lohistas jne. Kuna seda toimub pidevalt, siis muutus see väljakannatamatuks. 1. korrusel ei saanud rahulikult olla. Oli tunne nagu seinu polekski vahel. Kui naabrid koju jõudsid, siis kuulsin seda kohe.
Väikese uurimise tulemusena sai selgeks, et müra ei tule otse läbi seina, vaid naabrite 2. korruse tubadest diagonaalis mulle 1. korrusele. 2. korrusele olmemüra ei kosta.
Müra vähendamiseks mõtlesin maha võtta voodrilauast ripplae ja paigaldada topelt kipsplaadist uue ripplae.
Kohe kui voodrilaua maha võtsin kadus ka enamus sissekostvast olmemürast.
Lakke jäi siis pruun jõupaber, mille peale on paigaldatud vill. Tugevamad helid kostavad veel tuhmilt sisse, aga see ei häiri üldse.
Paigaldasin seintele (mitte bokside vahelistele) UD30 profiili koos amortisatsiooniteibiga.
Laekonstruktsioonide külge paigaldasin akustilised CD profiilide klambrid ja nende külge siis juba CD60 profiilid. Profiide vahelise osa ja profiilid täitsin kivivillaga. Paigaldasin 2 kihti kipsi, millest üks oli heliisolatsiooni kipsplaat ja teine standartne plaat. Loogika oli siis selline, et tahtsin vähendada ripplae kokkupuudet boksi laekonstruktsiooniga ja sellega vähendada läbikostvust.
Tulemus oli risti vastupidine. Hakkas veel rohkem läbi kostma. Hakkasid kostma kõrvalbokside sammud, vetsus solistamised jms. Võtsin lae maha ja saabus jälle vaikus.
Nüüd siis küsimus, kas on mingit ripplae varianti, mida saaks paigaldada selliselt, et see ei puutuks laekonstruktsiooniga kokku? Mul on avatud köök-elutuba. Köögi osa mõõdud on u 2100x 4600mm ja seal on ka korrustevaheline trepp. Elutoa mõõdud on u 4000 x 6550mm. Kööki ja elutoa vahel on kipsiga kaetud laetala.
Vasta