Nippe "säästuremondiks"...

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Külaline
külaline

Nippe "säästuremondiks"...

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere spetsialistid ja asjaarmastajad!
Ootaks teilt häid soovitusi järgmise olukorra lahendamiseks...

On 50ndatel ehitatud eramaja. Püstpalk, seest ja väljast krohvitud. Seintes ca 5 kihti tapeeti, osades kohtades krohvi ära pudenenud, mõned praod siin ja seal. Põrandad suhteliselt sirged laudpõrandad, ka värvitud mitmeid kordi. Lagedes krohv lihtsalt üle värvitud, kusjuures lagede ja seinte vahel pole 90 kraadiline nurk, vaid on sellised "vanaaegsed kaarjad". Ahjud töökorras, kuid näevad viletsad välja (värv koorunud, osades kohtades pottide vuugid suureks paisunud jne).

Ülesanne: Ca kuu ajaga teha 2 sellist tuba+ esik + koridor võimalikult ilusaks, kasutades seejuures võimalikult vähe raha ja võimalikult vähe vaeva :)
Plaanis pole vana tapeeti eemaldada ega põrandalaudu lihvida, vaid need millegagi "üle lüüa". Tulemus ei pea olema väga maitsekas ja filigraanne, peaasi, et silmale oleks ilus vaadata.

Ja siit küsimus: Milliseid materjale/töövõtteid soovitaksite antud olukorra lahendamiseks?

Põrandatele tunduks vist kõige odavam lahendus laminaatparkett, kuid kõige suurem mure on seintega. Kas on olemas mingit hästi paksu tapeeti vms, mille saaks vanade kihtide peale kleepida nii, et tulemus jääks võimalikult talutav? Mis alternatiive oleks veel seinte jaoks?

Kõik nõuanded, kriitika jms on teretulnud. Aitäh ette!

Maarja
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10926
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 312 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Nippe "säästuremondiks"...

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kui ilu ja kvaliteet ei hakka mõjuma halvasti sinu elukvaliteedile, siis seinte jaoks mine osta poest hästi suure struktuuri/mustriga Seinex-t, kleebi seina ja värvi üle. Praod ja krohviparandust vajavad kohad tee nakkedispersiooniga üle, täida kipskrohviga ja kuna sul raha vähe, siis võid kruntida sellesama Seinex-le mõeldud liimiga, kui ikka lähevad need kohad ka Seinex alla. Seinex-i paigaldamiseks võid kasutada Eskaro Seinaliimi. Ahjud kratsi nii puhtaks kui saad, nakkedispersiooniga üle ja pahtelda, kui valge ei meeldi, värvi üle. Ühe leiliruumi seina (miks mitte ka ahju) tegemise näidise ja tegemise õpetuse leiad siit viewtopic.php?f=23&t=29364. Kui aru ei saanud, kirjuta uuesti!
Külaline
külaline

Re: Nippe "säästuremondiks"...

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Suur-suur aitäh vastuse eest, urmasr!

Kas selle Seinexi võin siis liimida vanade tapeedikihtide peale, sest nagu esimeses postituses mainisin, ei ole plaanis vana tapeeti eemaldada. Üritasin seda teha, kuid igaltpoolt hakkas tapeet koos krohviga ära tulema ja loobusin :(
Võibolla rumal küsimus, aga miks Seinex jääb ilusam seinas, kui tavaline tapeet? Kas tavalisega paistavad allolevad ebatasasused rohkem silma vms?

Nendesse tubadesse tuleb septembrist elama tudengipaar, sellepärast ei kavatsegi väga tõsist remonti kohe teha, lihtsalt enam-vähem ilusaks :) Ise kolin sinna 2-3 aasta pärast, eks siis tuleb asi tõsisemalt ette võtta.

Maarja
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10926
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 312 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Nippe "säästuremondiks"...

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Ei saa soovitada vana tapeedi peale panekut, aga võid teha, sest sa nagunii ei hakka ju kapitaalsemat tegema. :) Paistavad ikka igasugu konarused ka nii tapeedi kui ka Seinex-i alt välja, aga Seinex-t on lihtsam panna- paned servad 3-5cm ülekattega ja lõikad tervava kipsinoaga ülekatte läbi, võtad läbilõigatud (mõlemad!) osad ära ja ongi serv-servaga vuuk olemas. Reeglina uued tapeedid paigaldatakse serv-servaga, aga sellise aluspinna puhul, nagu kirjeldasid, vaevalt, et sealt midagi korralikku välja tuleb. Enne kleepimist võiksid pinnad eelmine päev kas metallikrundi või vähemalt paari kihi niiskustõkkega (lahjendamata) üle käia, sest muidu võib liim aluspinnaks olevad tapeedikihid lahti leotada.
tauri
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 22
Liitunud: 27 Nov 2008, 09:49

Re: Nippe "säästuremondiks"...

Lugemata postitus Postitas tauri »

sellise "kiire" remondi aitaksid ka isotex plaadid lahendada aga see läheb natuke kallimaks- samas lihtsam!
Vasta