Soovitage head välisust majale

Külaline
külaline

Soovitage head välisust majale

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere,

Meil on majaehitusel kätte jõudnud etapp, kus me peame valime endale välisukse.

Ukseava mõõdud on 1800 x 2100, me ise oleme mõelnud, et uks ise võiks olla 1000 mm ja siis mõlemal pool 400 mm-sed mitteavanevad klaasist osad.

Oleme välistanud metalluksed.
Millist ust valida, millele peaks tähelepanu pöörama? Kilpuks, täispuituks? Spoonitud ukse miinuseks on see, et koer võib kergelt kriime tekitada, mis läbivad spoonikihi? Milline uks on võimalikult ilmastikukindel? Millist tüüpi uks ei muuda kuju aja jooksul? Mis firmat eelistada?

Igasugune info on teretulnud! :wave:
Külaline
külaline

Re: Soovitage head välisust majale

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ma vahetan ka vanad uksed majal välja.
Uurisin erinevaid pakkujaid ja hetkel kaldun ise Nominete firma poole.
Wiking Window tegi pakkumise, kus on kirjas päris ulmeliselt head soojapidavuse näitajad ustel, kuid küsivad ka märgatavalt rohkem raha.
indrekryytel
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 23
Liitunud: 12 Okt 2011, 12:44
Asukoht: Mäo, Järvamaa
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Re: Soovitage head välisust majale

Lugemata postitus Postitas indrekryytel »

Jõudu!

Kommentaariks Vikig Window poolt pakutavate uste soojusjuhtivuse näitajatele:

1) Traditsiooniline välisuks on kas kahekordse klaaspaketiga Ug = 1,1...1,2 W/m2K sõltuvalt konfiguratsioonist või soojustatud tahvliga, millele tootja on deklareerinud Up = 0,7...0,8 W/m2K. Arvutades sealt edasi terviklikule uksele, siis saamegi tulemuse, mis sõltuvalt ukse konstruktsioonist jääb vahemikku U = 1,3...1,6 W/m2K;

2) Energiasäästlik välisuks on kas kolmekordse klaaspaketiga Ug = 0,6...0,7 W/m2K sõltuvalt konfiguratsioonist või soojustatud tahvliga. Ukse soojusjuhtivus on seega vahemikus U = 1,0...1,2 W/m2K (täisklaasiga ukse korral võib olla ka natuke parem);

3) Kilpuks on erinevalt eelnevast kahest tüübist valmistatud terviklikust uksekilbist, milles on soojustus, niiskustõke ja pinnal kihiti liimitud spoon. Ukse soojusjuhtivus U = 1,0 W/m2K tänu kasutatavale soojustusele ja ukselehe avades kasutatavale kolmekordsele klaaspaketile.

Ukse valiku juures oleks oluline teada ka seda, millise väljanägemisega ust soovitakse: traditsioonilisem või moodsam. Tootja-müüja kodulehelt, kataloogist või esindusest saab ikka näidiseid näha, käega katsuda.

Tervitades,
Indrek Rüütel, kvaliteedijuht
Viking Window AS - aknad ja välisuksed
http://www.viking.ee/
k.
külaline

Re: Soovitage head välisust majale

Lugemata postitus Postitas k. »

Soovisin ka mina Nominete'st endale uksed tellida, aga sellise ülbe ja ebaprofessionaalse suhtumise osaliseks pole enam ammu saanud. Jutt käib Tartu Nominete kontorist. Olen kuu aega oma aega raisanud ja oodanud millal mu päringutele vastatakse, lõpuks helistasin ja küsisin, et kas keegi saaks ukseavad tulla ja ära mõõta ja siis öeldi hoopis, et enne tuleb leping teha ja alles siis saadame kellegi mõõtma. Põhimõtteliselt peaksin kirjutama alla lepingule teadmata palju mulle see ukse vahetamise lõbu üldse maksma läheb. Otsi lolli!!! :banghead: Tõeliselt ebaprofessionaalne jätta potensiaalsete klientide hinnapäringutele vastamata ja üldse mitte ühendust võttagi. EI SOOVITA selle firmaga tegemist teha!!! Viin oma raha parem sinna kus see hea meelega ka vastu võetakse.
Vasta