Uus pliit/ahi/korsten vanasse talumajja

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Uus pliit/ahi/korsten vanasse talumajja

Lugemata postitus Postitas cartman »

Tere. See aasta plaanis vanasse talumajja uus kyttekolle ehitada. Kuna pool maja on välja ehitamatta siis vana ahju ei hakkaks veel lammutama vaid teeks hoopis päris uue, uude kohta. Maja on ca 100-110m2 kas on mõeldav kyttekolle või peaks jagama maja peale 2 tk?
Yldiselt tahaks teada, mis sarnase systeemi ehitus maksma võiks minna, suurusjärk. (5000-6000 euri oleks summa , mille sisse korralik asi mahuks)

Pilt

Kõik uus, korsten, pliit, ahi. Pliit jääks kööki, ahi peaks ylejäänud ruume kytma(kuni 100m2). Korsten on 1x, viilkatsuega, majale. Kui suur vundament peaks selle jaoks olema? Ja yldse kuulaks soovitusi/nõu mida kuidas miks jne.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
raga
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 22 korda

Re: Uus pliit/ahi/korsten vanasse talumajja

Lugemata postitus Postitas raga »

Ma tahaks teada, kus objekt üldse asub? Isegi kui sul on pilt ja jutt postitatud läheks see raamatu kirjutamine siin ikkagi pikaks. Koha peal selgub tõde. Selle raha eest saab maja ilusad küttekehad küll. Kui pildil on sinu vana süsteem, siis korsten tundub kobe, kuigi uue sileduse vastu ei saa. Nii ja naa. Vanasse talumajja istuvad krohvitud paremini või mingi visoon olemas? :)
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Tervitus!

Mina soovitaks panna pliitale puhastusluugi praeahju alla...kas ette või paremale :) . Soovitaks kindlasti ka mitte panna seda punast kivi sinna ukse peale.See seal kaua ei seisa nagunii. Väga kasulik on soojamüürile ka alaühendus teha.
Võimalusel kasutada ära vanu telliseid väliskestas...aga see juba maitseasi...nagu ka krohvimine.
Väga tore on vaadata, et ahju uksel olevad kivid on otsapidi müüris, mitte ei toetu üksik kivi lihtsalt latile.Selline lahendus toimiks veel paremini kui kasutatakse aukudega kive.Augud seovad mega hästi kive omavahel ja kogu rakendus saab tugevam.
raga
Ehitusspets
Ehitusspets

ei piisa seal aukudest ka, ikka topelt traat ja karestatud küljed+min 3mm vill. Või valu ja krohv/looduskivi. Tahmatops jäi tööpinna jõnksu taha peitu:D
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ma ise pooldan ka traati igatahes ja vill ...aga Sinu mõttest ikkagi lõpuni aru ei saanud...? Kuidas see 3 mm vill kivi hoiab? Kindlasti oleks huvitav teada kuidas Sa uksepealseid teed täpsemalt, sest enamus ahjusid hakkavad just ukse pealt lagunema. Ma olen ise usaldanud kiilukive ka sisevoodril. Pannes mõlemale poole kaldu kolm shamotti ja keskele poolikud kolde kiilukivid ( alla ühe ja peale kaks) või lõigand vahele 2 lappi tellist otsad kiilu. Kiilude pealt kohe traadiga kokku hoolikalt, et kiilud ahju suruda ei saaks pealt tuleva raskusega.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Pean täpsustam, et se epilt on ainult ettekujus kompotist, mida umbes tahan. Pigem on see hinna pärast(saaks umbkaudse teada).
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Võimalikke vigu võid ikkagi vältida...
gamla
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas gamla »

Tere,
sooviks teada objekti asukohta, ja suhelda sel teemal pikemalt,aadressil gamla.restaurering@gmail.com.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru

Peaksin vist ära mainima, et hekel pole see veel konkreetne tööpakkumine. Pyyan omale asja selgeks teha, mida tahan, palju maksab jne. Kui keegi aga soovib siiski pakkumsi vms teha siis mail on erki.lehtla@mail.ee (viljanid)
raga
Ehitusspets
Ehitusspets

Uksepealseid teen erinevalt, aga kui uks on ülevalt sile ja puhasvuuk, siis enamasti metal latiga (mis kaitseb punast ka) mingi 5-8cm laiune ning 4-10 mm paks, olenevalt sellest, mida majas leidub. Tükid eelnevalt valmis, nurgad muidugi eelnevalt laotud. 3 mm villa oleks miinimum, mis metalli ja kivi vahele. Natuke eluruumi rauale. Palju pole ka hea, siis kehva paigaldada, samas see latt seal ei tea, kui palju suuremaks ei muutu, pikusesse muidugi rohkem, sinna läheb alati vähemalt cm vill otsa. Kui trehvab tööpäeva lõpp, siis olen sillanud kähku ära loodi ja traadid selga ja raskus peale ning kähku ülekohendada/tihendada. Kivid leotatud parajalt. Sillusega seotud kivide otsad sügavaid relakalõikeid täis (X se), vahest ka pikisuunas jooned. Miks nii, siis endal tundub orginaalseotis uksekohal kõige nägusam. Nagu pildilgi, siis on seal mingi pudin, mitte norm samm. See kaminahi sai ümar ukse ja kiilkivisilluse, üks tõsine kütteaeg on möödas aga mõra ei tulnud. Olenevalt uksest ning materjalist ja viimistlusest lähtun. Ma olen hädas sooladega käsivormidel, kindel on see, et kõige kuumemates kohtades. Üks räägib, et liiga kiire sissekütmine, samas peaks need ju olema mineraalid, mis vees või ka kivis...õnneks klient ei saanud alguses arugi, millest ma rääkisin. :D aga pildilt ju selgelt näha. Terasharjaga sai asja juba ühtlustatud, nüüd vist peaks mõtlema mingi mögina peale, soovitavalt tulekindel ja mittehaisev...linaõli, värnits vms saunalava õli vms? Julgeb keegi soovitada..haisemine peaks peale kuivamist kaduma onju? :scratch: Oi kevad juba paitab!
Manused
DSC_5603.jpg
DSC_5603.jpg (123.08 KiB) Vaadatud 3491 korda
raga
Ehitusspets
Ehitusspets

külgedel on südamekujuline termopilt.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Linaõli hakkab haisema igatahes. Olen kuulnud, et see saunaõli oleks parim lahendus, aga ise pole veel proovind.
Nüüd sain aru küll, mis kahest traadist rääkisid... Ma panen ise ka ühe traadi otse ukse peale ja tõmban ahju kokku ja teise silluse peale ja konksutan kivise. Ukse peal olev traat ei tohiks mingil juhul kuuma saada, vaid katsuda ukse villa vahele jätta.
Vasta