Istumisvanniga dussinurk olemasolevasse trappi

saunad, santehnika, boilerid jne
imree
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Istumisvanniga dussinurk olemasolevasse trappi

Lugemata postitus Postitas imree »

Esialgselt oli vannitoas dussinurgana kasutatud ainult liugustega seinasi ning vesi voolas põrandasse valatud trappi. Dussinurga eemaldamisel paigaldati sama koha peale istevanniga dussinurk. Vanni äravoolu ots on lahtiselt pandud trappi. Vannivee ära voolamisel ei suuda trapp korraga aga kõike vett vastu võtta ning üle terve vannitoa põranda tekib ujutus. Lisaks on äärmiselt keeruline puhastada trappi, kuna see asub instevanni all ja ligipääs sinna on piiratud.

Kuidas oleks võimalik lihtsalt lahendada tekkinud olukord?
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 78 korda

Re: Istumisvanniga dussinurk olemasolevasse trappi

Lugemata postitus Postitas madis64 »

imree kirjutas:Vannivee ära voolamisel ei suuda trapp korraga aga kõike vett vastu võtta ning üle terve vannitoa põranda tekib ujutus.
Kui sul istevanni äravool sellisel viisil lekib, siis lisaks uputusele saad sa kindlasti "tasuta õhuvärskenduse" kanalisatsiooniaroomidest - miks mitte see ühendus silikooniga ära tihendada :scratch:
imree kirjutas:Lisaks on äärmiselt keeruline puhastada trappi, kuna see asub instevanni all ja ligipääs sinna on piiratud.
Tasuta lõunaid ei ole olemas - kui sulle meeldib see konkreetne istevanniga dušinurk, siis pumpa/võimle/taidle/torusiiliita/telli torumees :hello:
timburi
külaline

Lugemata postitus Postitas timburi »

Asi pole trapi võimes vett ära voolata, vaid selles vanni äravoolu ja trapi ühenduses. Ma kujutan ette, et see toru on seal kuidagi vastu trapi põhja või seina ja kuidas see vesi seal muliseb. Kui istevann jääb alaliselt, raiuks ise trapi lahti põrandast ja ühendaks põrandas oleva äraovoolu toru vanni äravoolutoruga paari põlve ja üleminekuga, nii nagu peab. Silikooniga ei kujuta hästi ette seda ühendamist-tihendamist. See on sama asi, et ah auk - paneme makrofleksi:)
imree
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Istevannil on omaette haisulukk ja veniv toru, mis on juhitud trappi. Lekkimist iseenesest ei ole.

Ise mõtlesin korra, et lõikaks trapi pealmise osa maha ja ühendaks vanni äravoolutoru muhviga üldisesse äravoolu. Samas ma ei tea, kas selline asi toimib. Lisaks ei tea ma, mis läbimõõduga trapist äravoolutoru läheb edasi.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Võimalus on ka piirata vanni äravoolu nii et trapp suudaks seda vastu võtta. Trapp põrandas on iseenesest hea asi.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

imree kirjutas:Ise mõtlesin korra, et lõikaks trapi pealmise osa maha ja ühendaks vanni äravoolutoru muhviga üldisesse äravoolu.
Ära kohe esimese kiirega trappi lõhkuma hakka - kui isu sellest istevannist täis saab ja jälle tavalisele dušile üle lähed, siis selle taastamine ei ole mitte odav lõbu.

Milline see trapp sul üldse on (millisest ajastust)?
timburi
külaline

Lugemata postitus Postitas timburi »

Minu jaoks tekib ikkagi küsimus, et miks seda trappi ikka hoida, kui sealt vesi nagunii ära voolata ei taha. Ma muidugi võtan oma vaatevinklist seda asja, sest ma mõtlen üldiselt läbi, kui pikaks ajaks ma midagi tahan vannitoas hoida ja mismoodi. Loomulikult on trapi taastamine kunagi jälle kulukas ja aeganõudev töö. Ja üleüldse need trapid mulle ei meeldi, rääkimata veel vanadest. Pesed nagu mingi kanalisatsiooni augu kohal ennast, koguaeg vaatad, et peale ei astuks sinna palja jalaga, tundub nagu räpane või nii...
imree
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ajastut ei oska öelda, aga tööpõhimõte on selline.

http://www.hot.ee/imree//trapp.png
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

imree kirjutas:Ajastut ei oska öelda, aga tööpõhimõte on selline.
Mina üritaks lihtsama vastupanu teed minna ja trapilammutamise asemel lihtsalt istevanni äravoolutoru ja trapiava vahe midagi nii täis toppida, et sealt vett välja ei lekiks - ka olukorras, kus istevannis "veesammas" üleval on
Vasta