kuidas kõige lihtsam lõhkuda kipsseina?

auli18
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 7
Liitunud: 05 Veebr 2007, 15:53

kuidas kõige lihtsam lõhkuda kipsseina?

Lugemata postitus Postitas auli18 »

Kuidas oleks kõige lihtsam lõhkuda kipsseina. Tegu vana puumajaga, kus remont juba kuidagimoodi tehtud - aga seinad ja laed on lausa silmaga nähtavalt kõverad, seega tuleks kõik kips ja karkass maha võtta ja uus panna.

Tänud
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

töökindad, respiraator ja raudkang
isetegin
külaline

Lugemata postitus Postitas isetegin »

kunagi sei üks suur kaupluse kipsvahesein tolmutamata ja lõhkumata nii kätte - kipsi liitekohad olid ligikaudu teada, edasi otsisin pisikese magnetiga (uksesulguri seest) kruvikohad ülesse, puhastasin veidi noaotsaga ja keerasim välja. Nii sain kipsi praktiliselt tervena kätte ja karkassi samuti ja mingit kangiga lõhkumist polnud. Lõppkokkuvõttes päris kasulik.
Kasutaja avatar
numan
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 383
Liitunud: 15 Mai 2006, 16:16
Asukoht: Soome
On tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas numan »

sai nii kangiga vehitud kui kruvikeerajaga kraabitud (kui tubade vahesein lammutati ja allesjäänu pidi omavahel ühendama, siis tahad ikka minimaalse lõhkumisega teha) ja otsus kaalub ikka kangi poole :) kruvileidmiseks viimistletud plaadil peab vist kasutama magnetipuru nagu CSI krimi :) sest kaks sügavamale keeratud kruvi ei lase sul kuidagi lõhkumata teha. ja kangi ja kuvaldaga on palju kiirem ja lõbusam :)
Alati on alternatiivlahendus!
isetegin
külaline

Lugemata postitus Postitas isetegin »

maitseasi - mulle meeldib pigem ehitada kui lammutada ! Kui mõni kruvi jääbki leidmata siis saab ikkagi kipsi võrdlemisi tervena kätte ka karkass- vill jäävad päris terveks. Aega kulub küll pisut rohkem aga kokkuvõttes tasub ära. (kruvikohad otsisid mul poisikesed kommiraha eest :-)
veidrik
külaline

Lugemata postitus Postitas veidrik »

oma kahekihilised (GN + GEK) kipsseinad tegin nii, et lisaks kruvidele on plaadid ka karkassi külge liimitud ning plaatide kihid omavahel samuti. palju õnne sellele, kes seda kunagi lõhkuma peaks hakkama (ise pidin juba proovima korra). mida tahtsin öelda - pole välistatud, et ka keegi teine on nii teinud ning siis pole kruvide otsimisest kasu midagi. samas kui sein / lagi on loodist väljas või lainetab, siis ilmselt pole viitsitud ka mingite liimidega jamada.
jaan59
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 24
Liitunud: 07 Okt 2006, 18:21
Asukoht: Tartu

Lugemata postitus Postitas jaan59 »

kasuta bajonettsaagi
Vasta