Vannitoa põrand puitmaja 3. korrusel

saunad, santehnika, boilerid jne
sparkplug
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: 10 Nov 2011, 23:02

Vannitoa põrand puitmaja 3. korrusel

Lugemata postitus Postitas sparkplug »

Tere!

Kuidas lahendada korrektselt põranda ehitus? Puudub eelnev kogemus puitvahelaele märja ruumi ehitusega ja sooviks kuulda targemate kogemustestning lahenduste kestvusest.

Hetkel vanad põrandad üles võetud, talade vahed tühjendatud ehitusprahi ja liiva segust. Talade samm ca 1m, talade vahel laudis, sellepealse vaba ruumi kõrgus varieerub 150 ja 200mm piirides. Vannitoa põrandapind ca 5m2, selle kõrval 1,2 m2 põrandapinnaga wc ning mõlema ruumi ees asub koridor, mille põrandast "jooksevad läbi" samad põrandatalad.

Soov plaatida põrand nii vannitoas, wc-s kui ka koridoris ning paigaldada vesipõrandaküte.

Kuna vaheseinad pole kandvad, siis kas oleks hea mõte valada 3 ruumi põrandad "seinte alt" kokku monoliitseks või mitte? Seega kas suurem valatud pind jääks tugevam või vastupidi hakkaks taladel "mängima"?

Kas loodida põrand tiheda sammuga laagidega, ehitada sellele niiskuskindlast ehitusplaadist põrand ja teha armeeritud valu? Või oleks mõistlikum jätta põrand talade külge jäigalt fikseerimata ja soojustada talade vahed ning teostada valu üle talade ulatuvale kergkruusakihile?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10684
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 289 korda

Re: Vannitoa põrand puitmaja 3. korrusel

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kõigepealt on vaja aluspind teha jäigaks. Tüüpne puitpõrand vetrub ja tüüplahendus on plaaditava põrandale 5 cm betooni valamine armatuuriga (ja põrandaküttega). Aga võid kasutada muid jäike plaate nagu tsementkiudplaat ja isegi OSB. Edasi vinge hüdrotõke - on fiibergum koos kangaga või teiste firmade analoogne toode. Seejuures seinte alumine äär samuti. Ja siis plaadid
Kasutaja avatar
PLAATIJA.EE
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 85
Liitunud: 28 Veebr 2013, 21:53
On tänatud: 1 kord

Re: Vannitoa põrand puitmaja 3. korrusel

Lugemata postitus Postitas PLAATIJA.EE »

Kindlasti armeeritud betoon talade peale. Vahe heliisoleerida. Mittekandvate vaheseinte all võiks olla põrand ühe plaadina.
Vasta