Polükarbonaadi otsade sulgemine

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
insippo
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 5 korda

Polükarbonaadi otsade sulgemine

Lugemata postitus Postitas insippo »

Kas on veel variante peale selle kalli teibi ? Mul tuleb paigaldus nii,et sooned jäävad horisontaalselt. Teisipidi mitte kuidagi ei saa.
fgh
külaline

Re: Polükarbonaadi otsade sulgemine

Lugemata postitus Postitas fgh »

Mingi plastliist on ka selleks tööks. Olen teinud ja näinud, et ka kasvuhoone silikoon on päris efektiivne vahend. Kuigi juhend käsib ühe otsa üldse lahti jätta kui mälu ei peta. Alles oli selle teema kohta arutelu, kasuta otsingut.
insippo
Ehitusguru
Ehitusguru

Otsisin aga ei leidnud. Seda liistu mida pakutakse...... See läheb siis mul poole polükarbonaadi hinnast. Sobib ka puu reika, immutatud
Alexy
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 39 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Alexy »

Terassil käivad mul talveks, s.o. umbes pool aastat siis , ette ülevalt ja alt lahtiste otstega paneelid(suurus äkki 100x140cm, paksus 1cm). Viimased aastad on kuuest paneelist 4 aastaringselt paigas ja sulgemisvajadust ei näe(augustis ronivad küll kõrvahargid sinna aga see ajutine nähtus ja õietolm ei ole ka sinna pugenud).Pealegi võtab kompressoriga "läbipuhumine" loetud minutid kui mingi ämblik sinna pesa tahaks ehitada. Katusel oli ka ots esimesed aastad lahti, aga sinna hakkas vihm sisse valguma ja otsad läksid roheliseks. Väheke tööd pudeliharjaga(jube nõme töö) ja otstele sai plastikliist mille hind oli suht olematu.Palju aega ei läinud kui liist vedeles peale väikest tuuleiili maas. Tagasi läks ta juba silikooniga aga see raip on nüüd aastatega mingi sodi külge korjanud ja ega väga ilus ei ole kui aus olla. Teine ots jääb maja räästa alla ja on lahtine, kuid kondents tekib ikkagi paneelidesse aga mingi ajaga tuuldub õnneks ära.Puureikat saab ilmsel esteetilisemalt sinna sättida kui seda plastjura aga eks kõik sõltub konkreetsest kohast.
insippo
Ehitusguru
Ehitusguru

Mul tuleb see kasvuhoonele mis on kuppel ja kõik katte osad on risti soontega. Silikooniga panna jääb üldse kinnine ja umbne. Kui osta teipi siit eestist siis umbes 240€ läheks. 340 jm-i on külgi. Ise mõtlesin seda kipsi karkassi teipi.Hall riba ,ühelt poolt liimiga, selline pehme. Äkki on kellegil veel variante pakkuda.
Olaf
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Olaf »

Mul on ka suhteliselt väike kasvuhoone ja praegu on ta kile all. Selline kaarjas, ka ise tehtud 16 mm alumiiniumtorudest. Pidid olema suusakepitorud. Ostsin need ühe käest. kes oli need oma ajal saanud Metsakombinaadist, kes suusakeppe valmistas. Praegu on kile vastu pidanud 5 a, ehk peab veel paar aastat. Paigaldasin sisse ka automaatika, mis reguleerib temperatuuri kasvuhoone sees ja plaanis on ka võib-olla teha kastmisautomaatika.Kasvuhoone ehitamiseks kulunud materjalide maksumus on olnud väga väike ( võrreldes poes müüdavate kasvuhoonete hindu ), kuskil 300 - 350 EEK i, ma arvan vist tuleb ca 30 € + oma töö. Osa asju olid mul ennem olemas.

Nüüd teemasse. Kui kile läbi läheb, on üks mõte ka teha see ka polükarbonaadist ja mina kasutaks küll otste sulgemiseks silikooni, vist oli kuskil 2,5 € tuub. Võin eksida, aga üle ühe tuubi ei tohiks eriti minna.

Kuna olen ka iseehitaja, siis loen huviga ka Sinu kirjutisi ja kogemusi kasvuhoone ehitamise ja automatiseerimise kohta ühes teises foorumis. Mul ga tekkis aga mõte, miks ta peab olema kuppelehitis? On palju liitekohti, tööd ehitamisel palju rohkem, tihendamise probleemid... ja maksumus... Isegi sellist nurgelist tüüpilist klassikalist kasvuhoonet ei poolda, ma vaatan naabrimehel lõi sellisel m. a. 29 okt. torm Al kasvuhoonel plastplaadid välja (maksumus poes vist oli 300 - 400 € ). Jamab ka nüüd selle kasvuhoone tugevdamise ja plaatide tagasipanekuga. See oli selline uitmõte minu kui ka iseehitaja pilgu läbi.
Olaf
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Olaf »

Mul on ka suhteliselt väike kasvuhoone ja praegu on ta kile all. Selline kaarjas, ka ise tehtud 16 mm alumiiniumtorudest. Pidid olema suusakepitorud. Ostsin need ühe käest. kes oli need oma ajal saanud Metsakombinaadist, kes suusakeppe valmistas. Praegu on kile vastu pidanud 5 a, ehk peab veel paar aastat. Paigaldasin sisse ka automaatika, mis reguleerib temperatuuri kasvuhoone sees ja plaanis on ka võib-olla teha kastmisautomaatika.Kasvuhoone ehitamiseks kulunud materjalide maksumus on olnud väga väike ( võrreldes poes müüdavate kasvuhoonete hindu ), kuskil 300 - 350 EEK i, ma arvan vist tuleb ca 30 € + oma töö. Osa asju olid mul ennem olemas.

Nüüd teemasse. Kui kile läbi läheb, on üks mõte ka teha see ka polükarbonaadist ja mina kasutaks küll otste sulgemiseks silikooni, vist oli kuskil 2,5 € tuub. Võin eksida, aga üle ühe tuubi ei tohiks eriti minna.

Kuna olen ka iseehitaja, siis loen huviga ka Sinu kirjutisi ja kogemusi kasvuhoone ehitamise ja automatiseerimise kohta ühes teises foorumis. Mul ga tekkis aga mõte, miks ta peab olema kuppelehitis? On palju liitekohti, tööd ehitamisel palju rohkem, tihendamise probleemid... ja maksumus... Isegi sellist nurgelist tüüpilist klassikalist kasvuhoonet ei poolda, ma vaatan naabrimehel lõi sellisel m. a. 29 okt. torm Al kasvuhoonel plastplaadid välja (maksumus poes vist oli 300 - 400 € ). Jamab ka nüüd selle kasvuhoone tugevdamise ja plaatide tagasipanekuga. See oli selline uitmõte minu kui ka iseehitaja pilgu läbi.
insippo
Ehitusguru
Ehitusguru

Mul oli kuppel ennem ja nüüd teen uue, 50x75 materjalist. Arvuti avab luuke ja kastab.http://aiamaa.wordpress.com/2013/09/22/ ... e-avamine/
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Olaf kirjutas:Mul on ka suhteliselt väike kasvuhoone ja praegu on ta kile all. Selline kaarjas, ka ise tehtud 16 mm alumiiniumtorudest. Pidid olema suusakepitorud. Ostsin need ühe käest. kes oli need oma ajal saanud Metsakombinaadist, kes suusakeppe valmistas. Praegu on kile vastu pidanud 5 a, ehk peab veel paar aastat. Paigaldasin sisse ka automaatika, mis reguleerib temperatuuri kasvuhoone sees ja plaanis on ka võib-olla teha kastmisautomaatika.Kasvuhoone ehitamiseks kulunud materjalide maksumus on olnud väga väike ( võrreldes poes müüdavate kasvuhoonete hindu ), kuskil 300 - 350 EEK i, ma arvan vist tuleb ca 30 € + oma töö. Osa asju olid mul ennem olemas.

Mul on ümargume ja pealt selline kupli laadne 17m2. Et miks selline, eks ikka aiakujundus ja disain :) nii nõuti. Eks kupli osa ole jama teha võtab aega on nikerdamist ja polegi veel läbi mõelnud kuidas polükarbonaati kinnitada.
Alexy
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Alexy »

Kui selline nagu lingil, kolmnurksete tahvlitega, siis mina ei vaevaks oma pead otsade sulgemisega. Liitekohad kataks liistudega(metall või puit)mille alla õhuke kiht silikooni tihenduseks ja sellega lahendaks kaks muret: otsad ja tahvlite kinnitus.Teibid(eriti kipsi alused) on vaevalt UV kindlad ja see peaks kõik ütlema. Lihtsalt mõttekatke ja soovin igatahes edu! :)
insippo
Ehitusguru
Ehitusguru

Liitekohtadele tuleb puidust liist peale, sügavimmutatud 22x50. Kasvuhoone tuleb 50x75 puidust. Vahepeal tuli mõte, et kui ma selle plastiku panen ülekattega ja siis saen kettaga, ketta lõike laiuse vahe sisse ning silikoni vahesse ja liist peale. Bauhofis mingi silikon alla 2 €.
Sellised kolmnurgad tulevad jah.
Vasta