"kuumakindel" sein kerise taga
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 24 korda
"kuumakindel" sein kerise taga
Lugemata postitus Postitas netmaster »
Saun on puitsõrestik, ainult kerise nurka on laotud fibost sein.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Re: "kuumakindel" sein kerise taga
Lugemata postitus Postitas Ufonaut22 »
Aastakümnetega on kerise tagune väheke pruunimaks tõmmanud, aga üldiselt on veel hea küll. Plaan ka nüüd sein üle teha. Huvitaks mind ka millega oleks õige viimistleda. Kas näiteks lubikrohv kannatab kuumust?
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 39 korda
Lugemata postitus Postitas Andresto »
netmaster kirjutas:leiliruumis on läbi seina köetav keris. See läbi seina ulatuv osa on tal 18cm pikk. Sein ise on 10cm fibo. Panin sellele leiliruumi poole katteks 9mm Minerit, või mis ta on (sellise halli kuumakindla) plaadi. Plaat on kerisest ~7cm kaugusel. Kütsin ilma kivideta ahju korra soojaks, et torude värv ära küpseks. Juba esimese korraga tõmbas plaat kergelt pruunikaks. Ka selle koha juurest, mis on umbes 11cm kaugusel seinast, kus suitsutoru ahju küljest korstnasse läheb. Siit küsimus - kuna kerise läbi seina ulatuv osa on nii lühike, siis kerist seinast kaugemale panna ei saa. Misasi seal seinapeal olema peaks, mis selle kuumuse vastu peaks? Plekist lisaekraan? Krohvida eriti ei tahaks ja kas krohvki koos viimistlusega vastu peaks ... Ainuke asi, mida teha saaks, oleks fibo sisse, kütmise luugi poole õnaruse teha, et saaks ahju leiliruumi poolt seinast kaugemale lükata. Ma ei saa aru, kuidas sellist ahju paigaldama peaks. Kellel on 2-5cm paksune leiliruumi sein?
Saun on puitsõrestik, ainult kerise nurka on laotud fibost sein.
Minerit LW ei peaks küll kuumusega värvi muutma/pruunistuma. Ehk oli see värv,
mis oma tossu ajas! Võimalus oleks see avaümbrus, mis nüüd teise ruumi jääb ja
kerise läbi seina ulatuv osa teha metallist - nagu krae. Veidi vaeva ja viisakas asi.
Lubikrohv ei sobi! Sobib kindlalt näit: Weber TT ja on ka teisi.Ufonaut22 kirjutas:Mul on krohvitud tellissein ja keris umbes 5cm seinast nagu nõutud on.
Aastakümnetega on kerise tagune väheke pruunimaks tõmmanud, aga üldiselt on veel hea küll. Plaan ka nüüd sein üle teha. Huvitaks mind ka millega oleks õige viimistleda. Kas näiteks lubikrohv kannatab kuumust?
TT ei sobi aga seina, mis krohvitud lubikrohviga. TT kihipaksus, kuni 10mm!!!
Viisakalt paigaldatuna, ei vaja TT leiliruumis mingit lisaviimistlust.
Andres
-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 428 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »

-
- Korralik postitaja
misasi on "valge VH"? Plaat tundub selline kõva ja libe, kas sinna üldse mingi värv normaalselt külge hakkab?Olen kerisetaguse Minerit plaadi viimistlusel kasutanud valget VH-d ja toonitud Supiga dekoratiivselt värvinud.
Teine idee, mis vahepeal tuli, kas oleks tolku, kui seina ja kerise vahele, umbes poolelel teele panna näiteks roostevabast plekist ekraan? Või panna ta jah üldse vastu seina, et kui sein seal taga värvi muudab, siis vähemalt ei paista välja. Kuigi ma arvan, et see Minerit võib pikemal küpsetamisel ka lihtsalt kõveraks tõmmata.
Ilmselt suits seda ei tenud. Pruun laik on küll vaevumärgatav, aga täpselt ahju ja suitsutoru kujuga. Oleks värvi kärssamine sinna seinale sattunud, peaks pilt natuke kaootilisem olema. Pealegi oli ahi ja pool toru enne õues juba ära küpsetatud. Oleks ma seda saunas tegema hakanud, oleks ma sinna ilmselt ära lämbunud.
Minerit seinas on olemas ja valmis, ei tahaks seda enam lõhkuma hakata ...
Nüüd tuleks leida mingi lahendus, mida selle olemasolevaga peale hakata.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Parafraseerides ühte iidset muinasjuttu. "Guugelda ja sulle tuleb vasteid!"netmaster kirjutas:misasi on "valge VH"? ...

Urmas
-
- Korralik postitaja
Ma sain pikapeale aru, et kuna ilmselgelt ei ole tegemist Valge Hobu trahteriga (mida Google hoogsalt pakkus), siis vist on tegu mingi pahtliga.
Hmm, ma ei suuda uskuda, et pahtel seal peal seisab ja sealjuures sadu kraade kannatab ... pealegi ei aita ükski pahtel ega värv selle vastu, kui see plaat lõpuks lihtsalt kõveraks tõmbab.
Ma arvan, et lähen vaatan ikkagi seda plekist ekraani. Ahjul on juba osaliselt plekist kest ümber ja selle kohal pruunistumist ei ole, niiet ilmselt on sellest abi ...
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas Rein Sa »
-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 428 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ei ole, aga kasuks tuleb aeg-ajalt erineva kirjanduse lugemine.netmaster kirjutas:see on mingi ehitajate släng vist ...
Tihtipeale leiab netiavarustestest ka seda, mida sisimas rohkem igatsetakse.netmaster kirjutas:... Ma sain pikapeale aru, et kuna ilmselgelt ei ole tegemist Valge Hobu trahteriga (mida Google hoogsalt pakkus), siis vist on tegu mingi pahtliga...

Selles, et sul aluspind on sitt ja tõmbab kõveraks, ei ole süüdi pahtel ega värv. Supi võid pruunikas toonida, siis ei hakka plaadi kõrbenud kohad kohe silma riivama. http://www.tikkurila.ee/ehitus-_ja_remo ... .363.shtmlnetmaster kirjutas:..Hmm, ma ei suuda uskuda, et pahtel seal peal seisab ja sealjuures sadu kraade kannatab ... pealegi ei aita ükski pahtel ega värv selle vastu, kui see plaat lõpuks lihtsalt kõveraks tõmbab...
- P7010058.JPG (66.05 KiB) Vaadatud 13126 korda

-
- Korralik postitaja
ei maksa kohe nii tõredaks minnaSelles, et sul aluspind on sitt ja tõmbab kõveraks, ei ole süüdi pahtel ega värv.
maitseasi muidugi, aga selline "kõhulahtisuse pruun" riivab minumeelest veel rohkem silma ...Supi võid pruunikas toonida, siis ei hakka plaadi kõrbenud kohad kohe silma riivama.
Täna käisin uurisin oma seina seal lähemalt. Tegelikult on pruun osa ikkagi ainult selle tunneli kohal, mis on läbi seina. Ahi ise ilmselt ei ajagi seina pruuniks, vaid pigem tunnel, sest Minerit on serva pidi praktiliselt selle vastus (~15mm vahe). Kuna soe õhk tõuseb üles, siis ilmselt on ta ka kõrgemalt selle plaadi pruuniks ajanud ja võbolla on seal ikkagi mingil määral seda värvikärssamise pruuni ka. Toppisin sinna tulekinda villa ribad vahele ja ilmselt katsetan ikkagi roostevaba ekraaniga ka. Selle eest küsiti plekksepa juures ainult kümmekond euri, mis pole teabmis summa targemaks saamise eest.
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 18 korda
Lugemata postitus Postitas maik »
Teema oleks olemata kui juba eos oleks ettenägelikult fibo asemel nurka laotud viimistlust mitte vajav sein.netmaster kirjutas: Saun on puitsõrestik, ainult kerise nurka on laotud fibost sein.
Pean silmas puhta vuugina nägusat Columbia vaheseinaplokki, erinevat värvi fassaaditellist, PTT vms.
Nüüdseks on jäänud halvad ja veel halvemad (kolisevad) lahendused.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Miks igat lauset, mis on öeldud otse, ilma keerutama ja ilustamata, loetakse kohe mingiks tõredaks rääkimiseks. See on kõige lihtlabasem faktide konstanteerimine! Ei hakka keegi sulle rääkima juttu alates maailma loomisest ja evolutsiooniteooriast, psüühiliselt ettevalmistades lõppkokkuvõtteks, et aluspind on sitt ja tõmbab kõveraks. Sa said ju ise ka aru, et miski on jama. Kas tõesti on koolikiusamised ja õpetaja(te) poolt alavääristamine nii sügava haava löönud sinu enesekindlusse, et igat lauset loed negatiivse tagamõttega? Muide, see ei ole ainult sinu probleem, olen seda varemgi täheldanud.netmaster kirjutas:ei maksa kohe nii tõredaks minna.Selles, et sul aluspind on sitt ja tõmbab kõveraks, ei ole süüdi pahtel ega värv.
Vähem stressi ja rohkem positiivsust, seltsimehed!

Urmas
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit