Ei ole varem ehitusega üldse kokku puutunud. Nüüd leidsin krundi, mis meeldib, ja mõtisklen, kas üldse on võimalik jändama hakata ehitusega või tuleb ehituskaugel inimesel siiski valmis maju vaadata. Nii et arvestage, et ma ei ole kunagi pidanud ehitusele mõtlema ega tea veel elementaarseid asjugi.
1) Kui detailplaneering on piirkonnas tehtud, vesi ja elekter olemas, kui kaua siis harilikult aega kulub, enne kui saab ehitama hakata? Ja mis sammud selleks astuda tuleb? (Ma ei vaja praegu detaile, mida keegi ei jõuaks mulle seletada, tahan üldiselt asjast aru saada)
2) Milliste väljaminekutega peab arvestama enne konkreetset ehituse kulu?
3) Kas arhtiekti koostatud projekt on alati palju kallim kui tüüpprojekt? Kui palju umbes kallim (suurusjärk)? Kas ka ehi
4) Kas individuaalse projekti korral on ehitus enamasti kallim kui tüüpprojekti puhul või teevad ka arhitektid mõistlike kuludega püstitatavaid lihtsaid maju?
Lollid küsimused
siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 62 korda
- On tänatud: 120 korda
Re: Lollid küsimused
Lugemata postitus Postitas vuuk »
1)Esimesele küsimusele saaks ehk vastuse konkreetse omavalitsuse ehitusnõunikult;kaalun kirjutas:Ei ole varem ehitusega üldse kokku puutunud. Nüüd leidsin krundi, mis meeldib, ja mõtisklen, kas üldse on võimalik jändama hakata ehitusega või tuleb ehituskaugel inimesel siiski valmis maju vaadata. Nii et arvestage, et ma ei ole kunagi pidanud ehitusele mõtlema ega tea veel elementaarseid asjugi.
1) Kui detailplaneering on piirkonnas tehtud, vesi ja elekter olemas, kui kaua siis harilikult aega kulub, enne kui saab ehitama hakata? Ja mis sammud selleks astuda tuleb? (Ma ei vaja praegu detaile, mida keegi ei jõuaks mulle seletada, tahan üldiselt asjast aru saada)
2) Milliste väljaminekutega peab arvestama enne konkreetset ehituse kulu?
3) Kas arhtiekti koostatud projekt on alati palju kallim kui tüüpprojekt? Kui palju umbes kallim (suurusjärk)? Kas ka ehi
4) Kas individuaalse projekti korral on ehitus enamasti kallim kui tüüpprojekti puhul või teevad ka arhitektid mõistlike kuludega püstitatavaid lihtsaid maju?
2)Ehitusmaksumuseks suurusjärguna võiks arvestada keskmiselt 1000 eurot/m2. Palju oleneb valitud materjalidest, kas eelistatum on tööstuslikum ja kiirem ehitustehnoloogia või pigem käsitöönduslik ehk veidi aeglasemini kulgev ehitus protsess. Viimane kipub maksumuselt kallimaks kujunema;
3)Arhitekti individuaal-projekt on reeglina kallim kui tüüp-projekt kuigi esineda võib erandeid;
4)Individuaalse projekti puhul ehitamine ei pruugi olla kallim. Palju oleneb projekteeritud hoone keerukusest, projekteerimise kvaliteedist ja ehitajast. Muidugi ka sellest, kas ja kuipalju tulevane omanik ise oma tööd (nii füüsilist kui vaimset tööd) ehitamise protsessi panustab;
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Sellesse detailplaneeringusse suhtu äärmise tähelepaneelikusega - tee selgeks, mis detailiga kehtestatud on ning kas millal see detail ka ellu viiakse. Oma kogemus - ehitusloa peal on kanalisatsiooni osas märge - liitumine võrku. Just kui ok, detailiga on ettenähtud bio puhasti jne.... ainus asi, et mis ajaks kehtestatud detailplaneering, sh kommunikatsioonid välja ehitatakse, ei tea keegi, lihtsalt planeeringu vastuvõtmisel on see pisi asi jäänud kahe silma vahele. Veel võid uurida, kelle kuuluvad ligipääsu teed (siin kuulda küll, et teed eravalduses-loe: arendaja, teeb mis tahab), kes on veemüüja ehk kelle käest ja mis tingimustel tuleb vesi majja, sama kanalisatsiooni osas - kuhu saab juhtida ja mis tingimustel.
Kas olemas elektriliitumine ja kui suur on peakaitse. Ehitama saad hakata kohe, kui ehitusluba olemas. Ehitusloa aluseks projekt, mis ka pääste ametis kinnitatud.
Kulud on projekteerimisega seotud kulud (arhitekt, konstruktor, elektriprojekt, vendi projekt), ehitusloa riigilõiv. Kui väga kevadel alustad, arvesta, et väiketeedel on 8t kaalu piirang võib olla kuni juuni alguseni, sõltub KOV ja teemeistrist.
Kas olemas elektriliitumine ja kui suur on peakaitse. Ehitama saad hakata kohe, kui ehitusluba olemas. Ehitusloa aluseks projekt, mis ka pääste ametis kinnitatud.
Kulud on projekteerimisega seotud kulud (arhitekt, konstruktor, elektriprojekt, vendi projekt), ehitusloa riigilõiv. Kui väga kevadel alustad, arvesta, et väiketeedel on 8t kaalu piirang võib olla kuni juuni alguseni, sõltub KOV ja teemeistrist.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kaalun »
Aga kas see 1000 eurot ruut, millest palju räägitakse, on reaalne umbes 150 m2 maja puhul ka nüüd? Kas see tähendab pigem odavaid lahendusi, keskmisi või mida? Midagi eriskummalist ei taha, aga ikka kvaliteetset soojapidavat maja ja normaalset siseviimistlust.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas timburi »
See on täiesti reaalne ükskõik mis suurusega maja juures, kui:
- ise asjaga tegeleda, ennast kurssi viia, kõik põhjalikult läbi mõelda
- mitte saada tünga tehes kellelegi ettemaksu
- mitte kasutada lambi ehitajaid, kes teevad vigu ja nende vead tuleb üle teha teiste ehitajate poolt
- otsida soodsaid materjale ja tarnida neid õigel ajal õiges koguses (liiga palju on halb - rahakulu, liiga vähe on halb - tööseisak) jne.
- leida tutvusringkonnast või siis väljastpoolt tutvusringkonda pädev ehitusjärelvalve
Mina teeks omale maja tunduvalt odavama hinnaga per/m2 ja kvaliteetselt, kuna olen ise ehitusega tegelenud, osaleks palju ise kogu protsessis, ja ka materjalide hankimises on head hinnad saadaval.
- ise asjaga tegeleda, ennast kurssi viia, kõik põhjalikult läbi mõelda
- mitte saada tünga tehes kellelegi ettemaksu
- mitte kasutada lambi ehitajaid, kes teevad vigu ja nende vead tuleb üle teha teiste ehitajate poolt
- otsida soodsaid materjale ja tarnida neid õigel ajal õiges koguses (liiga palju on halb - rahakulu, liiga vähe on halb - tööseisak) jne.
- leida tutvusringkonnast või siis väljastpoolt tutvusringkonda pädev ehitusjärelvalve
Mina teeks omale maja tunduvalt odavama hinnaga per/m2 ja kvaliteetselt, kuna olen ise ehitusega tegelenud, osaleks palju ise kogu protsessis, ja ka materjalide hankimises on head hinnad saadaval.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kaalupomm »
Kui liiga kaua kaalud jäädki kaaluma ja jääb elu elamata, tuleb teha ikka seda, mida tahad teha 

Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu