Paneelmaja vannitoa lagi ja meetrikõrgune jupp seina
saunad, santehnika, boilerid jne
Paneelmaja vannitoa lagi ja meetrikõrgune jupp seina
Lugemata postitus Postitas janekl »
Ahoi spetsialistid!
Alustuseks üks ajaloohõnguline küsimus:
Mis imelist rohelist läikivat värvi vene paneelmajade vannitubades lagede ja seinte värvimiseks kasutati? See on säärane kummaline ollus, mis kohati väga veenvalt seina küljes istub ja ülevärvimiseks karestamise eesmärgil sugugi ei allu - traathari ei tee põhimõtteliselt üldse midagi ja liivapaber näikse läikeomadusi ainult parandavat. Peale aquastopiga töötlemist pandud õhukese kihi Aquafilleri nime kandvat pahtlit (nagu poe-onu ja tema juhendid soovitasid) võib sealt veel paar päeva peale toimetamist pahtlilabidaga pingevabalt maha võtta. Mingi sõjatööstuslik pommikindel email?
Igatahes jõudsin niikaugele, et lõhun seda nüüd toore jõuga sentimeeterhaaval laest ja seintelt maha. Lõppeesmärgiks on lagi ja sein üle värvida - kas siis lateks aquastopitud ja pahteldatud seinale või, kui viimane väga jube jääb, siis värvitav tapeet veel sinna vahele. Teen ise, ideaali taga ei aja, aga tahaks, et kõik see krempel ikka seina ja lakke jääb. Mis mõtteid peale peavalu see targemates lugejates tekitab -- ja kas peale toore jõu on mõtet selle rohelise koletise eemaldamiseks mingit kavalat töövõtet tarvitada?
Lähen lõhun vahepeal jälle edasi..
Alustuseks üks ajaloohõnguline küsimus:
Mis imelist rohelist läikivat värvi vene paneelmajade vannitubades lagede ja seinte värvimiseks kasutati? See on säärane kummaline ollus, mis kohati väga veenvalt seina küljes istub ja ülevärvimiseks karestamise eesmärgil sugugi ei allu - traathari ei tee põhimõtteliselt üldse midagi ja liivapaber näikse läikeomadusi ainult parandavat. Peale aquastopiga töötlemist pandud õhukese kihi Aquafilleri nime kandvat pahtlit (nagu poe-onu ja tema juhendid soovitasid) võib sealt veel paar päeva peale toimetamist pahtlilabidaga pingevabalt maha võtta. Mingi sõjatööstuslik pommikindel email?
Igatahes jõudsin niikaugele, et lõhun seda nüüd toore jõuga sentimeeterhaaval laest ja seintelt maha. Lõppeesmärgiks on lagi ja sein üle värvida - kas siis lateks aquastopitud ja pahteldatud seinale või, kui viimane väga jube jääb, siis värvitav tapeet veel sinna vahele. Teen ise, ideaali taga ei aja, aga tahaks, et kõik see krempel ikka seina ja lakke jääb. Mis mõtteid peale peavalu see targemates lugejates tekitab -- ja kas peale toore jõu on mõtet selle rohelise koletise eemaldamiseks mingit kavalat töövõtet tarvitada?
Lähen lõhun vahepeal jälle edasi..
Re: Paneelmaja vannitoa lagi ja meetrikõrgune jupp seina
Lugemata postitus Postitas keemik »
Õlivärv ilmselt. Kata kas uue kihi õlivärviga või siis tuleks kasutada mingit krunti seal, mis on ka mõeldud selliste tööde jaoks (mingi uretaan vms).
Tänud vastamast!
Jõudsin vahepeal juba niikaugele, et tahtsin tule otsa panna. Ja see, muuseas aitas. S.t. gaasipliidi süütajaga kuumutades hakkas kogu see jama pahtlilabidale alluma. Mis tähendab, et ma sõidan nüüd poodi ja ostan endale kuumaõhupuhuri; Saab kergema vaevaga kätte ja tolmu on vähem.
Jõudsin vahepeal juba niikaugele, et tahtsin tule otsa panna. Ja see, muuseas aitas. S.t. gaasipliidi süütajaga kuumutades hakkas kogu see jama pahtlilabidale alluma. Mis tähendab, et ma sõidan nüüd poodi ja ostan endale kuumaõhupuhuri; Saab kergema vaevaga kätte ja tolmu on vähem.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 18 korda
Lugemata postitus Postitas Expert »
Selle nõukaaegse õlivärvi krundid Vivacolor Otex-iga
üle(vajadusel 2x) ja pärast seda värvid-viimistled juba midaiganes lõppvärviga olgu see siis lahusti või vee põhine.Edu !

Olukord Eesti ehitusturul on "suurepärane", kuid mitte lootusetu...
Nii, asi edeneb. Puhuri ja mingi pahtlilabida-sarnase värvikraabitsaga tuleb värv nüüd mõne raku hinnaga maha küll. Kohati on värvi all mingi valge , ilmselt mineraalne värk. On see kipsil või mingil kriidil põhinev pahtel, seda ma kindlaks teha ei oska - näpu igatahes jätab valgeks.
Küsimus on nüüd selles, kas ma pean selle jama, mis on samuti üsna tihkelt laes, maha kraapima/pesema, või võin selle aquastopi alla jätta. Edasi plaanin tolmu niiske lapiga ära pühkida, pinnad Aquastopiga üle käia, Aquafilleriga esmalt augud täita, peale kuivamist lauspahtli teha, lihvida, uuesti lapitada ja seejärel veel korra aquastopiga üle käia ; lõpetuseks Akrit 20 (kirjade järgi vee baasil akrülaat) sinna otsa ajada - see kraam on mul ka olemas.
Kuidas targematele tundub, jääb seekord lakke ja seina?
Küsimus on nüüd selles, kas ma pean selle jama, mis on samuti üsna tihkelt laes, maha kraapima/pesema, või võin selle aquastopi alla jätta. Edasi plaanin tolmu niiske lapiga ära pühkida, pinnad Aquastopiga üle käia, Aquafilleriga esmalt augud täita, peale kuivamist lauspahtli teha, lihvida, uuesti lapitada ja seejärel veel korra aquastopiga üle käia ; lõpetuseks Akrit 20 (kirjade järgi vee baasil akrülaat) sinna otsa ajada - see kraam on mul ka olemas.
-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 428 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Jääb, aga küsimus on selles, et kui kauaks.janekl kirjutas:... Küsimus on nüüd selles, kas ma pean selle jama, mis on samuti üsna tihkelt laes, maha kraapima/pesema, või võin selle aquastopi alla jätta. Edasi plaanin tolmu niiske lapiga ära pühkida, pinnad Aquastopiga üle käia, Aquafilleriga esmalt augud täita, peale kuivamist lauspahtli teha, lihvida, uuesti lapitada ja seejärel veel korra aquastopiga üle käia ; lõpetuseks Akrit 20 (kirjade järgi vee baasil akrülaat) sinna otsa ajada - see kraam on mul ka olemas.

Miks sa ei taha kõigepealt kruntida juba Experdi soovitatud Otex-ga ja alles seejärel hakka pahteldama-kruntima-värvima.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

Einoh, miks ma siis ei taha, kui see endiselt hea plaan on. Lihtsalt, ma olen vahepeal sellest õlivärvist lahti saanud. Mul on nüüd säärane seis, et kahes seinas on Aquastop all ja Aqua Filler peal - neil oli keegi enne juba pea kogu õlivärvist lahti saanud ja ma jõudsin selle sinna enne foorumit kenasti peale panna ning vahepeal õlivärviga kohad uuesti välja uuristada.
Kaks ülejäänud seina on tänu mu oma käerammule õlivärvist puhtad, vana pahtel kohati seinas. Kas Otex (see on vist tegelt tikkurila värk, vivacolor justkui ei tunnista seda omaks) on nii universaalne värk, et sellega võib nii vana "jumalteabmispahtli" kui ka Aqua Filleri, mis on vee baasil akrüüllateks, lihtsalt üle tõmmata? Või peaks selle kips- või kriitpahtli enne näiteks Tiefgrundiga ära kinnitama"?
Pea on pulki täis, kõiksugu tooteid on terve ilm ja juhendid on olemas, aga mingit usaldusväärset inffi, et kuidas neid õige kasutada on, pean foorumist palumas käima. Poes pole seni just targemaks saanud ja tootja info on nii üldine, et põhimõtteliselt võid südamerahus viimistluskihist alustada ja pärast üle pahteldada ja jutu järgi käib küll -- põhiline, et läige on matistatud -- igal tootel on see viimane rida kirjas :S
Kaks ülejäänud seina on tänu mu oma käerammule õlivärvist puhtad, vana pahtel kohati seinas. Kas Otex (see on vist tegelt tikkurila värk, vivacolor justkui ei tunnista seda omaks) on nii universaalne värk, et sellega võib nii vana "jumalteabmispahtli" kui ka Aqua Filleri, mis on vee baasil akrüüllateks, lihtsalt üle tõmmata? Või peaks selle kips- või kriitpahtli enne näiteks Tiefgrundiga ära kinnitama"?
Pea on pulki täis, kõiksugu tooteid on terve ilm ja juhendid on olemas, aga mingit usaldusväärset inffi, et kuidas neid õige kasutada on, pean foorumist palumas käima. Poes pole seni just targemaks saanud ja tootja info on nii üldine, et põhimõtteliselt võid südamerahus viimistluskihist alustada ja pärast üle pahteldada ja jutu järgi käib küll -- põhiline, et läige on matistatud -- igal tootel on see viimane rida kirjas :S
-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 428 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ise laseks selle tolmuse ja pudeda pahtli aiapritsiga märjaks, lükkaks pahtlilabidaga maha ja alles seejärel hakkaks küsima, kuidas edasi, eriti kui ise ei tea millega ja mida teha.janekl kirjutas:... Või peaks selle kips- või kriitpahtli enne näiteks Tiefgrundiga ära kinnitama"? ...
Kuna sul on nii kiire, et pole aega soovitusi oodata, siis sinu puhul on igasugused soovitused vist juba hiljaks jäänud.janekl kirjutas:Einoh, miks ma siis ei taha, kui see endiselt hea plaan on. Lihtsalt, ma olen vahepeal sellest õlivärvist lahti saanud. Mul on nüüd säärane seis, et kahes seinas on Aquastop all ja Aqua Filler peal - neil oli keegi enne juba pea kogu õlivärvist lahti saanud ja ma jõudsin selle sinna enne foorumit kenasti peale panna ning vahepeal õlivärviga kohad uuesti välja uuristada...
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

Liigne agarus on ogarus, seda muidugi. Tegelikult on asi selles, et alustasin poest saadud soovitustega ja nende järgi ostetud materjalidega; see, et need soovitused vett ei pidanud
, selgus töö käigus. Ja siis küsisin siit lisa. Vee ja pahtlilabidani jõudsin paralleelselt ise kah ja see töötas, kusjuures, päris hästi.

Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit