Katusepealse renni alla kolmnurkpruss - Kus müüakse?

rope1
külaline

Katusepealse renni alla kolmnurkpruss - Kus müüakse?

Lugemata postitus Postitas rope1 »

Kohe kohe tuleb plekksepp valtsplekki paigaldama ja vaja veel need kolmnurkprussid, mis jäävad katusepealset renni toetama. Kust neid võiks saada ja kas peab olema immutatud?

Soomes on need riiulikaup aga eestis?! :)

Tänan
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Re: Katusepealse renni alla kolmnurkpruss - Kus müüakse?

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Ei ole märganud, et sellist otse saada oleks aga saekaatrist saab kindlasti tellida. Immutada võiks puutõrva või tõrvaõliga...see ei kahjusta plekki igatahes...muude asjade kohta pole 100% kindel.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kui tellija selle ülesande enda kanda võttis, siis ehk lased need valmistada vähe kuivemast materjalist kuskil puidukojas. Mõõdud pead ikka ise ütlema.

taastaja

Pilt
rope1
külaline

Tänan kiirete vastuste eest!

Algselt oli plaan soomest tuua, kuid viimasel hetkel auto vahetus ja ei oleks mahtunud. Ilmselt tuleb siis saekaatrisse minna C18 või c24 materjaliga , või ise rendist tugevam platesaag võtta. Meetreid on umbes 60, ehk 7 prussi pooleks lasta.

:?
aero
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 83 korda
On tänatud: 82 korda

Lugemata postitus Postitas aero »

Mul oli vaja trapetsikujulist profiili. Puumarketis midagi isegi oli http://www.puumarket.ee/?op=body&id=2&prod=465 sõrestikprofiili nime all, Jüri laos. Aga ainult nende mõõdud. Oma mõõdu järgi tellida ei saanud. Sellist kogust saeveskid otse palgist ka ei sae. Mina ostsin lõpuks sobivas mõõdus kandilised prussid lasin õige nurga all piki pooleks saagida.
rope1
külaline

Kuna plekksepp ka ise ei osanud öelda, kust sellist leidub siis käisin soomes läbi K -rauta, bauhausi, OP Puu - ei midagi. Kuniks jõudsin Etelän puutavaran õuele, seal on väga palju ja ilusad sirged. Üks eesti vanem härra Jõgevamaalt töötab seal ja kui vaja lõikab ükskõik mis profiili kiirkorras välja.

Meetrihinnaks kujunes 1,3 euri. Pikkuseks oli 3,9meetrit.
Nüüd saab 50 eur/m katuserenni tegema hakata 8) - kokku 65 meetrit :D ( plekksepad võiks hinda kommenteerida, kas on OK või EI ?! )
Lihtsalt infoks :)

Tänud
Külaline
külaline

Lihtsalt infoks võiks meite puidutöö Kalevipojad kõrva taha panna, et kui odavalt saab põhjanaabritelt ja võiks ida suunast lauadade toomise, üle Peipsi, ära lõpetada. :lol:
Ja lihtsalt infoks tellijale, kui tal on sellise tasemega plekksepp, kes oma asjadest muud midagi ei tea, siis on tema erialane tase kindlasti kõrge ja ei tasu kahelda tema erialastes võimetes.

taastaja

PS võiks ikka ennem näidata mõne pildiga üht ja teist,ehk asjade tegelikku olemust, kui nii arvamust küsida. Kus meie teame millised pilpad sa sealt said ja millise tasemaga renn sulle nende ümber kokku keeratakse.
rope1
külaline

Plekksepal on enda sõnul alati puutööd tehtud olnud ennen. Üldjuhul saab sellised pilpad ka ise platepeal saagida kui rohkem aega oleks. Venemaalt tuua pole vaja.

Kvaliteedis ma ei kahtle selle plekksepa puhul, sest olen näinud eelnevaid tehtud töid.

Kindlasti lisan pildid, kui töö tehtud.

Minu küsimus oli üldise hinna kohta, kas 50 euri meeter on OK ( sest endale tundub kallis... ). Hiljem tulevad tagantjärgi targad nagunii kivi alt välja, sellepärast küsingi ennem ...
Külaline
külaline

Esimese hooga ei tundu sugugi kallis. Siis tulevad agad :Kas tuleb kivikatus, et rennil on eraldi hind? Mida see raha sisaldab? Ei tea isegi raha värvust jne.

taastaja

veel neist renni puudest. Madalam rennipuu kõrgus on olnud 60 mm ja kõrgem 200mm mis mulle on jalgu jäänud....ja need pilpad pole sugugi ühe hinnaga. :(
rope1
külaline

Tegu on valtsplekiga, ja katusepealse renniga. Töö hinnad, millega plekksepp teeb: 15EUR/m2 kogu katuseplekk, ääreliistud 5EUR/jm ja katuserenn 50 EUR /jm. Miks ma seda siia kirjutasin, on suurelt teadmatus EESTI kohalikest hindadest ja uurisin, et kas on OK. Ilmselt on... Valtsplekk maksabki ja sellega ma olen arvestanud. ( minu katusepuhul kogumaksumus puhtalt tööle on 7500 EUR + materjal 3300 EUR - töörahast suurem osa - 3000 EUR, läheb renni ehitamise peale, sellepärast tundus kuidagi kallilt) :)

Külaline kirjutas:Esimese hooga ei tundu sugugi kallis. Siis tulevad agad :Kas tuleb kivikatus, et rennil on eraldi hind? Mida see raha sisaldab? Ei tea isegi raha värvust jne.

taastaja

veel neist renni puudest. Madalam rennipuu kõrgus on olnud 60 mm ja kõrgem 200mm mis mulle on jalgu jäänud....ja need pilpad pole sugugi ühe hinnaga. :(
Külaline
külaline

[quote="rope1"]Tegu on valtsplekiga, ja katusepealse renniga. Töö hinnad, millega plekksepp teeb: 15EUR/m2 kogu katuseplekk, ääreliistud 5EUR/jm ja katuserenn 50 EUR /jm. Miks ma seda siia kirjutasin, on suurelt teadmatus EESTI kohalikest hindadest ja uurisin, et kas on OK. Ilmselt on... Valtsplekk maksabki ja sellega ma olen arvestanud. ( minu katusepuhul kogumaksumus puhtalt tööle on 7500 EUR + materjal 3300 EUR - töörahast suurem osa - 3000 EUR, läheb renni ehitamise peale, sellepärast tundus kuidagi kallilt) :)

Nii vahemärkuseks. Tihtipeale tellijad adu mingi töö ajakulu. Näiteks minu erialal läheb 30m2 sirge seina viimistlus 2x kiiremini kui sama pindala viimistlus,kus on vaja teha koos seitsme(umbes pakutud) erineva nurga viimistlus(sise- ja välisnurgad).

Urmas
Külaline
külaline

Urmas tõi esile ajakulu. Sisuliselt nii see ongi. Kui standardile vastavalt räästapealseid renne ehitada, siis aja kulu neile võib olla sama või rohkem, kui ülejäänud katuse katmiseks kuluks. Niisiis lihtsama katuse korral võib see osalusprotsent
olla 50:50 Tundub lihtsalt, et mis see "küna" siis pleki sisse mässida on, aga natuke ikka on, kui järgida, ka meil kehtivat standardit.

taastaja

..ja veel mis häirib...meie klassikalisel valtsplekil ei ole mingeid eraldi paigaldatavaid ääreliiste.
Külaline
külaline

rope1 kirjutas:Tegu on valtsplekiga, ja katusepealse renniga. Töö hinnad, millega plekksepp teeb: 15EUR/m2 kogu katuseplekk, ääreliistud 5EUR/jm ja katuserenn 50 EUR /jm. Miks ma seda siia kirjutasin, on suurelt teadmatus EESTI kohalikest hindadest ja uurisin, et kas on OK. Ilmselt on... Valtsplekk maksabki ja sellega ma olen arvestanud. ( minu katusepuhul kogumaksumus puhtalt tööle on 7500 EUR + materjal 3300 EUR - töörahast suurem osa - 3000 EUR, läheb renni ehitamise peale, sellepärast tundus kuidagi kallilt)
Ehk ei olnud minu eelmine näide kõige näitlikum toon natuke parema(oma erialalt).
Oletame,et seina pinda, millel tuleb viimistleda ka karniis, on kokku 25m2(10x2,5m), millest puhtalt siledat seina pinda on teha 22m2 ja karniisi 3m2(10jm). Kui nüüd siledat seina olen nõus viimistlema 8€/m2, siis karniisi eest küsiks 16€/jm , sest karniisi nikerdamine võtab aega 2x rohkem kui sileda seina viimistlemine. Mis välja tuleb? Tuleb see, et karniisi viimistlemise maksab ~53€/m2 :shock: . m2 hind ehmatab nagu tellija esmapilgul ära ja seepärast vahest tulebki tellijate jaoks see natuke söödavamatesse numbritesse(jm) tõlkida.* :)

* Kõik numbrid on näitlikud.

Urmas
Vasta