Siin foorumis on palju väga tarkasid inimesi ja ma loodan, et mõnedele oma küsimustele saan siit ehk ka vastuseid. Etteruttavalt ütlen, et olen püüdnud siin läbi lugeda kõik mind huvitavad teemad, aga ega päris pilti veel ees ei ole!
Olen tänulik, kui viitsiksite vastata konstruktiivsemapoolselt!:)
1. On plaanis osta vana taluhäärber aga ei oska uneski ennustada, et millise rahalise suurusjärguga peaks arvestama, et sellest vahvast osmikust ka tore kodu saaks. Maja kogupind on 508 ruutmeetrit. (maja alune pind oli vist 239. Ei leia seda infot enam üles). Majas elati viimati sees 2013 novembris. Ahjud olla heas korras ainult et korstnaid pole ilmselt jupp aega keegi pühkimas käinud. Veranda katus on sisse vajunud ja veranda põrand ka peetis, aga see ei ole karjuvalt hirmutav. Või ma eksin?
andmed:
1.maja on maakivi vundamendil. Keldrisse koguneb vesi ja maakleri sõnul on põhjus järgnev: Keldriveel vundamendiga seost ei ole, ka vajumise märke ei mitte. Ilmselt on tegu alt tõusva rõskusega ja lume sulamiste vee äravoolu puudumisega ümber maja. Maja tagune maapind on pisut kõrgem eespoolest.-- KÜSIMUS: Milline oleks lahendus?
2. vana katus (eterniit loomulikult, aga näib et vana laastu peale pandud). Maakleri hinnang: Katus üldiselt tervikuna sammaldunud, mistõttu paaris kohas vee äravool takerdunud, suuremate sadude ajal imbub läbi. Kandvate osadega probleemi pole. ---KÜSIMUS: Milline on uue katuse hinnanguline maksumus? (kuna lotovõitu pole siiani suutnud saada, siis odavaim võimalik lahendus)
3. Majas ei ole sees vett aga on selline asi nagu tsentraalvee kaev on õue peal. Sellest ma isegi ei saa aru, et mida see siis ikkagi täpsemalt tähendab?
4. Kuivkäimla. Sellele ma vastust ei ole saanud, et kuhu see (vabandust väljenduse pärast) sitt siis kaob.
5. Palgid esmahinnangul tunduvad olevat okeyd aga kuna ma ei ole spetsialist neid hindamaks, siis pead ei julge anda.
6. Elekter: Maakler ütles: Elektri leping on 20A voolu peale. 1 faas. Idee poolest on vajadusel võimalik saada ka 3 faasiliseks taodelda. --- KÜSIMUS: Mida soovitate?
Nüüd siit ka suurim "hurraa" koht. Nimelt asub maja vana mõisa pargi aladel ja see on ehitusmälestis (maja ise mälestis ei ole! sellega võib teha mis tahan

Ma saan aru, et mu jutt on täiesti segane ja ilmselgelt ebaprofessionaalne! Antagu see patt mulle andeks. Ka olen ma naine ja ilmselgelt ei oska ma küsida "õigeid" küsimusi. Antagu ka see patt mulle andeks. Aga ma olen otsatult tänulik, kui siinsed härrased oskaksid mulle anda kasvõi suuniseid ja nõu ja muidugi ka mingisuguse orienteeruva eelarve.
Pilte võite kaeda siit kui see midagi selgemaks teeb: http://www.domuskinnisvara.ee/422798 ja siit http://koduleidja.ee/et/client_view_reo.html/reo/320265
Kõike paremat, ja suurimad tänud ette!