Mul kah Tartus olemas üks suht suur maja, kus hirmal kombel tahaks katlakütja ametist priiks saada! Suurema finantseeringu jaoks on isegi raha olemas ning panka pole vaja käsi pikal minna. Nii ma olen siis uurinud üht- ja teistpidi aga tagaks pole saanud!!! ...millist süsteemi siis ikkagi eelistada?????
MAAKÜTE meeldiks ehk enim kuid krunt vaid 720m2, millest 144m2 maja all. Lisaks ühe suurema õunapuu põhjapoolsel küljel sooviks ka säästa ja pole ka kindel, kas kasvuhoone vundamendi alt on keegi nõus neid torusid läbi urgitsema

GAASItrass jookseb linnulennult 120 m kauguselt. Sel juhul tuleks saada nõusse vist veel mõni übruskaudne majaomanik.
KAUGKÜTE hinnapakkumine tehti Fortumi poolt: Cetethem Mini soojussõlm 80 000.- pluss liitumine 55 500.- pluss trass krundi piirist soojussõlmeni 10m ca 20 000.- pluss soojussõlme paigalduse maksumus. Soojakulu praeguste hindade juures tuleb ca 18 000.-/aastas (505 Mwh). hind pidi aga kohe tõusma veel.
PELLET meil vist suht keeruline teostada sest suves suuremate vihmadega lööb vee keldrisse, mis tähendab, et see aastaringselt suht niiske.
ÕLI juba on kallis
VEDELGAASi mõte oli ka korra. Kuid see pidavat samas hinnas elektriküttega olema?
ÕHK-VESI PUMP - sellest ei tea suurt midagi.
ÕHK-ÕHK PUMP - meil suht kinnine planeering.
Praegu kaldungi ehk kõige enam kaugkütte eelistamise poole. Selle hind ehk ka tulevikus väga hulluks ei aja?!?!
MAJA ISE: Krohvitud puitkarkassmaja, ehitatud 60-ndate lõpus täiskeldriga ja 2 täiskorrusega! Hetkel kogu majas radiaatorküte, kuid tulevikus plaanis 1-le korrusele rajada sauna ka põrandaküte. Pinda 220m2.

tänud kah !