Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 67 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Aga ega ma surugi Sulle oma arvamust peale...
Teen seda isegi 2x aastas
Sina kuluta nii nagu heaks arvad...
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 103 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

Täpselt, keegi ei suru siin kellelegi midagi peale.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Tore...
Jõuaks veel nii kaugele, et poliitika ei suruks oleks super...
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

….prooviks esialgu vähe reaalsemaga ja ei postitaks igasse teemasse seda sodi/pläma, oleks juba ka parem.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Milline osa on pläma?
Milline osa on vale?
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Näiteks viimased postitused…..
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 82 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

tabarabarap kirjutas: 03 Aug 2025, 13:56 Urmas imeb endale ise lambi takistusi ette jne.
Tõsiselt mõtled nii?
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

Jah, need asjad mida ta siin viimati jälle loetles välja ei ole reaalsed ev omaniku mured ja on pigem ev kogemusteta inimeste hirmud. Mind see ei häiri, Dacia on ju ka väga ok käru.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaimagk kirjutas: 03 Aug 2025, 15:33 Näiteks viimased postitused…..
Milline osa seal pläma oleks?
Nt võrreldes Sinuga?
Või milline osa on vale?
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

tabarabarap kirjutas: 03 Aug 2025, 15:51 Jah, need asjad mida ta siin viimati jälle loetles välja ei ole reaalsed ev omaniku mured
Õiget juttu räägid, Urmase muredega (loetakse: reaalsete eluliste vajadustega) inimesed ei osta endale kunagi EV-d (rahas pole küsimus, EV lihtsalt feilib), seega ei saa "urmase mured" kuidagi olla "reaalsed ev omaniku mured".
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 03 Aug 2025, 16:03
kaimagk kirjutas: 03 Aug 2025, 15:33 Näiteks viimased postitused…..
Milline osa seal pläma oleks?
Nt võrreldes Sinuga?
Või milline osa on vale?
Kes on öelnud et minu viimased postitused poleks pläma.
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas netmaster »

tabarabarap kirjutas: 03 Aug 2025, 15:51 Jah, need asjad mida ta siin viimati jälle loetles välja ei ole reaalsed ev omaniku mured ja on pigem ev kogemusteta inimeste hirmud.
mul näiteks on EV'dega samad probleemid.
kui EV müügihind oleks ICE- ga samas hinnaklassis,
ei ole ju.
"tankimiste" aeg mu ärkvel oleku ajal ajaliselt sama,
ei ole ju sama.
läbisõidu ulatus sama,
ei ole ju.

Isegi kui need probleemid on ükshaaval lahendatavad, siis korraga kindlasti mitte. Pigem nad võimendavad üksteist. Näiteks, miks ma peaks maksma auto eest rohkem, kui tema kasutamisel ilmnevad igasugu "ebamugavused". Või kui läbisõit iga laadimisega oleks 1000km aastaringi, oleks laadimise pikk aeg tunduvalt väiksem probleem, jne. EV omanike tüüpiline vabandus on, et suurem osa ajast probleeme pole, mis on tõenäoliselt tõsi. Samas kui ma maksan 30-50% rohkem, tahaks ma iga asjaga, et probleeme ei oleks üldse.
Hea meelega ostaks EV, kuid võibolla teiseks-kolmandaks autoks.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Mina näiteks ei vabanda midagi EA omanikuna, lihtsalt naudin autot ja seda mida ta mulle pakub.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaimagk kirjutas: 03 Aug 2025, 16:48 ... lihtsalt naudin autot ja seda mida ta mulle pakub.
Võtame siis sõnal sabast kinni - tekib päeval tahtmine Tartu/Viljandi/Pärnu õhtul kontserdile sõita ja loomulikult ööseks koju tagasi. kuidas lahendad?
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Istun autosse ja käin ära, kui vaja laadida vahepeal siis laen ja nii ongi, või missassja?
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaimagk kirjutas: 03 Aug 2025, 17:10 ...kui vaja laadida vahepeal siis laen ja nii ongi, või missassja?
Sedasamustkit asja, ICE-ga ei pea sa kuskil jobutama, et laadida. Keerad võtit ja sõidad.

Sotsialistliku plaanimajanduse ja kapitalismi ehe erinevus.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

netmaster kirjutas: 03 Aug 2025, 16:32
tabarabarap kirjutas: 03 Aug 2025, 15:51 Jah, need asjad mida ta siin viimati jälle loetles välja ei ole reaalsed ev omaniku mured ja on pigem ev kogemusteta inimeste hirmud.
mul näiteks on EV'dega samad probleemid.
kui EV müügihind oleks ICE- ga samas hinnaklassis,
ei ole ju.
"tankimiste" aeg mu ärkvel oleku ajal ajaliselt sama,
ei ole ju sama.
läbisõidu ulatus sama,
ei ole ju.

Isegi kui need probleemid on ükshaaval lahendatavad, siis korraga kindlasti mitte. Pigem nad võimendavad üksteist. Näiteks, miks ma peaks maksma auto eest rohkem, kui tema kasutamisel ilmnevad igasugu "ebamugavused". Või kui läbisõit iga laadimisega oleks 1000km aastaringi, oleks laadimise pikk aeg tunduvalt väiksem probleem, jne. EV omanike tüüpiline vabandus on, et suurem osa ajast probleeme pole, mis on tõenäoliselt tõsi. Samas kui ma maksan 30-50% rohkem, tahaks ma iga asjaga, et probleeme ei oleks üldse.
Hea meelega ostaks EV, kuid võibolla teiseks-kolmandaks autoks.
Laadimise aeg (ja kankoht) ei ole probleem ja sa ainult arvad, et on, aga 95% ajast sõidad vähem kui sõiduulatus ja seetõttu ei ole ka laadimine ja sõiduulatus probleem. Sa ei pea seda ärkvel oleku ajal laadimagi, sa võid muidugi kõike teha. Homme on jälle päev odavam ööst jne. Nüüd kui sa oledki see vend kes sõidab iga päev 1000km, siis peaks mõtlema ennem läbi need läbitavad trassid ja selle mõtte taga reaalselt vedeleb sul keskmine kuupalk kokkuhoiuna maas. Ev ei sobigi 10 - 5% kasutusjuhtudest . Rekkaga ka sitt Selveris käia.

Hind on subjektiivne ja meil suurem enamus sellises 25 -35k hinnaklassis autosid liisitakse st ostetavate autode kuumakse on sama, kulud aga ühe puhul veel kordades väiksemad (teiste kulul). Osta selline mille hind sulle sobib ja kasulik tuleb. Mina uut autot ei jõua osta, sõidan kasutatud autodega

Neid probleeme sul reaalselt EV omanikuna ei ole ja see on hirm või kartus. Need hirmud kaovad peale paari kuud ev kasutamist.

Nüüd kes räägivad, et sõidavad 2x aastas diisliga säästetud rahaga puhkusele on lihtsalt minust palju rikkamad inimesed. Lihtsalt hea meel kui teistel läheb paremini. St siin foorumis on teil reaalselt Eestis ülemisse 10% teenivate detsiili kuuluvad inimesed kes on ka oma sõidu vajadustelt keskmisest ikka väga kaugel. Mis tähendab tõesti mitut asja, st neil on kuludest ja säästust suva kuna nad teenivad nii palju, neil oleks EV ga tõesti ebamugav, neid lihtsalt ev ei huvita jne.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Mis plaanimajandus ..... sõidan ja naudin, kui vahepeal peab tunnikese laadima teel olles mis siis saab, maailm saab hukka. Aga siin foorumis istumine aastaid on hullult targem tegevus.....
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaimagk kirjutas: 03 Aug 2025, 17:16 .... sõidan ja naudin, kui vahepeal peab tunnikese laadima teel olles mis siis saab,...
Ootad öö otsa oma laadimist, mis sa arvad, et Tartu lauluväljakukontserdile sina üksi siis EV-ga sõitmas oled?

Õige, sina ju ei sõidagi, istud kodus ja imed käppa, teised vabad inimesed jälle sõidavad - siis kui vaja, sinna kuhu vaja ;)
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Pole mul veel üksiki sõit tegemata jäänud laadimise pärast! Räägi enda eest! Aga jah, teile ei sobigi EA, sellest on siin ammu aru saadud!
Viimati muutis kaimagk, 03 Aug 2025, 17:23, muudetud 1 kord kokku.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

madis64 kirjutas: 03 Aug 2025, 17:06
kaimagk kirjutas: 03 Aug 2025, 16:48 ... lihtsalt naudin autot ja seda mida ta mulle pakub.
Võtame siis sõnal sabast kinni - tekib päeval tahtmine Tartu/Viljandi/Pärnu õhtul kontserdile sõita ja loomulikult ööseks koju tagasi. kuidas lahendad?
Kusemata Kaunasesse klassika. Sa kirjeldad 450km ringi, st sul on vaja 10 minti kuskil kiirlaadijas laadida. Lisaks oled sa sellel teel 5h ja ülejäänud aja päevast auto seisab, ka kontserti ajal vms.

Muidugi kui midagi tegema ei pea on lihtsam.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

tabarabarap kirjutas: 03 Aug 2025, 17:23 Kusemata Kaunasesse klassika. Sa kirjeldad 450km ringi, st sul on vaja 10 minti kuskil kiirlaadijas laadida.
Prostamol Uno pidavat põieprobleemide osas leevendust pakkuma, muud ma selle esimese lause kohta kommenteerida ei oska (peale selle, et tevaliselt mis meelel, see keelel ja sul järelikult on kuseteedega probleeme).

Kiirlaadijate juures tekivad järjekorrad niipea kui EV-d marginaaliseisusest välja kasvavad.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaimagk kirjutas: 03 Aug 2025, 17:20 Aga jah, teile ei sobigi EA, sellest on siin ammu aru saadud!
Ei sobi praeguste omadustega jah, mitte kuidagi.
Ma hindan oma otsustusvabadust (kuhu sõita ja millal) sedavõrd kõrgelt, et EV laadimine tee peal ei mahu kuskilt otsast pildile.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Laadimise aeg (ja kankoht) ei ole probleem ja sa ainult arvad, et on, aga 95% ajast sõidad vähem kui sõiduulatus ja seetõttu ei ole ka laadimine ja sõiduulatus probleem.
Kus selline arvamus tuleb, et Sina tead teiste eest mida nad arvavad ja mis on ja ei ole nende probleemideks?
Kah ametnik?
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas netmaster »

ülejäänud aja päevast auto seisab, ka kontserti ajal vms.
kontsert ja laadija ei pruugi samas kohas olla näiteks ...
Selge see, et loetletud probleemid on lahendatavad, kuid see on ebamugavus ja paljud, kaasa arvatud mina, ei soovi üldse neid probleeme omale.

Mul käisid eelmisel nädalavahetusel külalised EV'ga. Peaks ammu kohal olema, sai siis lõpuks helistatud. Me istume nüüd siin (tee peale mittejääva asula) parklas. Mis te seal teete, ära eksisite või? Ei, me laadime autot. Tuli välja, et nad olid omale kasutatud EV ostnud (pisike lükandustega Nissani kaubik) ja kui autos on koer ja lapsed, peab kont käima ja sõiduulatus on paarsada km. Kui kohale jõudsid, siis ka, ei me ei saa enne homset kuhugi minna ja me ei saa seda teist ja kolmandat teha. Siis ma mõtlesin küll, et no mida ....
Vasta