Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 61 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

EH.INS. kirjutas: 03 Aug 2025, 17:38
Laadimise aeg (ja kankoht) ei ole probleem ja sa ainult arvad, et on, aga 95% ajast sõidad vähem kui sõiduulatus ja seetõttu ei ole ka laadimine ja sõiduulatus probleem.
Kus selline arvamus tuleb, et Sina tead teiste eest mida nad arvavad ja mis on ja ei ole nende probleemideks?
Kah ametnik?
Mis sa arvad, et ma arvan teiste eest. Ma lihtsalt räägin siin kaasa otsused ja oma arvamused ju teete ise. Ma olen ka seda siia varem kirjutanud, et lihtsalt kirjutan siin teemas seleks, et on näha kuidas kõik need väited, arvamused on sisuliselt mööda. EV omanikel ei ole neid probleeme mida te kardate ja kirjeldate. Ma ei väida, et te peaks kuidagi teisit EV -desse suhtuma või neid ostma.

Nüüd mille alusel ma seda ise arvan on ka siin varem välja toodud. Isiklik ogemus EV -ga ja nö analüüsidest kuidas ja kui palju inimesed oma autosid kasutavad, kuidas neid finantseeritkase jne. Selle põhjalt võid sa ka ise samamoodi arvata, aga hirmud ju ei lase. Andmed on sul olemas, matemaatikas parem kui mina. Väitsid olema arvuta see 95% seisvate ja liisinguga finantseeritud autode kulu kütusele, hooldele jne ja pane mingisse raami. Muuda maailm kasvõi peas ringi. Kogu Eesti sisuliselt täna muud ei räägi kui raha vähe ja maksud kõrged, aga krt laadida 15 min ei sobi, et keskmist palka oma lambikäitumiselt kokku hoida jne. St käi kodus kusel ära ei pea Kaunasesse sõitma. 0.01% võimaluse valmisolekuks lihtsalt tambite kõik mutta ja muidugi kuldselt ka kinni. Muidugi kisada on liuhtsam, karta on lihtsam eks ma teen seda ju samamoodi asjades mida ma ei oska omaks võtta. Lisaks olukorras kus 1% käitub teisiti näikse see teid kuidagi suruvat ja häirivat. Mind ei häiri.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 82 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

netmaster kirjutas: 03 Aug 2025, 18:06 ... ei me ei saa enne homset kuhugi minna ja me ei saa seda teist ja kolmandat teha...
Kui sa öösel laadimiseks otsa ei paku, siis jäävadki sulle kukile?

Aga kui saabub näiteks kolm EV-d külalistega, siis öösel hakkab keegi nende laadimisjuhtmeid korraldama?
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas netmaster »

madis64 kirjutas: 03 Aug 2025, 18:14 Kui sa öösel laadimiseks otsa ei paku, siis jäävadki sulle kukile?
Aga kui saabub näiteks kolm EV-d külalistega, siis öösel hakkab keegi nende laadimisjuhtmeid korraldama?
ei ma õnneks nii kuri inimene ei ole ja maja otsas on pistikupesa ka olemas.
Samas, pikas perspektiivis kui EV’si rohkem olema hakkab, võib see muidugi järjekordseks probleemiks osutuda.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

netmaster kirjutas: 03 Aug 2025, 18:06
ülejäänud aja päevast auto seisab, ka kontserti ajal vms.
kontsert ja laadija ei pruugi samas kohas olla näiteks ...
Selge see, et loetletud probleemid on lahendatavad, kuid see on ebamugavus ja paljud, kaasa arvatud mina, ei soovi üldse neid probleeme omale.

Mul käisid eelmisel nädalavahetusel külalised EV'ga. Peaks ammu kohal olema, sai siis lõpuks helistatud. Me istume nüüd siin (tee peale mittejääva asula) parklas. Mis te seal teete, ära eksisite või? Ei, me laadime autot. Tuli välja, et nad olid omale kasutatud EV ostnud (pisike lükandustega Nissani kaubik) ja kui autos on koer ja lapsed, peab kont käima ja sõiduulatus on paarsada km. Kui kohale jõudsid, siis ka, ei me ei saa enne homset kuhugi minna ja me ei saa seda teist ja kolmandat teha. Siis ma mõtlesin küll, et no mida ....
Loll olla ei ole mudiugi kohustuslik :) ja neid hirme kirjeldab kõige rohkem nende "aga kui on perses" olukordade lõputu välja imemine. Kui ikka võtad vale auto, siis võtad vale auto. Mina valisin sellise sõiduulatusega kus igal pool Eestis äärest saab 20 - 40 min laadimisega tagasi Tallinna. Ja mul on aeglase laadimisega auto. Auto on suht vann olgem ausad, luksust seal ei ole. Uuemad ju laevad kiiremini ja jõuavad ka kaugemale, salongid mugavamad. Ma kuulun nende 95% hulka kes sõidavad kuus ~1500km ja auto ülejäänud aja pargib.

Ma ei ütlegi, et keegi peaks tegema sita või vale valiku. 1% on EV -sid selge see, et eelistatakse ju muud. Seniks kuni 33k€ Toyota Corolla saab 1.5% Toyota oma liisingusse ja selle kuumakse max jääkväärtuse juures on 250€ ongi raske ükskõik mis muud valikut eelistada.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 67 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

tabarabarap kirjutas: 03 Aug 2025, 18:14
EH.INS. kirjutas: 03 Aug 2025, 17:38
Laadimise aeg (ja kankoht) ei ole probleem ja sa ainult arvad, et on, aga 95% ajast sõidad vähem kui sõiduulatus ja seetõttu ei ole ka laadimine ja sõiduulatus probleem.
Kus selline arvamus tuleb, et Sina tead teiste eest mida nad arvavad ja mis on ja ei ole nende probleemideks?
Kah ametnik?
...lihtsalt kirjutan siin teemas seleks, et on näha kuidas kõik need väited, arvamused on sisuliselt mööda. EV omanikel ei ole neid probleeme mida te kardate ja kirjeldate. Ma ei väida, et te peaks kuidagi teisit EV -desse suhtuma või neid ostma.
Kuidas saab väita, et väited on sisuliselt mööda?
Kirjuta selgelt - Sinu jaoks on väited mööda ja Sinu kasutusvajadusi rahuldab EV
Ja Sina ei tea midagi teistest...
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

madis64 kirjutas: 03 Aug 2025, 18:14
netmaster kirjutas: 03 Aug 2025, 18:06 ... ei me ei saa enne homset kuhugi minna ja me ei saa seda teist ja kolmandat teha...
Kui sa öösel laadimiseks otsa ei paku, siis jäävadki sulle kukile?

EV selline vaikiv käitumine on see, et ikka pärsi suva kohas laadimas ei käida ilma eelneva kokkuleppeta. St ma ei lähe sõbra juurde laadima. Saaks, aga nii lihtsalt ei tehta ja need kes teevad on selle ennem kokku leppinud.

Samas kui 3 autot seisavad paagid tühjad sul hoovis orgunnitakse ikka kuidagi kanistriga keegi kuskilt kohale :) sama tegelt ka Ev -ga võib tegelikult piisata ka tavalisest kontaktist ja väga väiksest kulust, et laadida laadimisjaamani jõudmiseks.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 03 Aug 2025, 18:25 Kuidas saab väita, et väited on sisuliselt mööda?
Kirjuta selgelt - Sinu jaoks on väited mööda ja Sinu kasutusvajadusi rahuldab EV
Ja Sina ei tea midagi teistest...
Vaata EH.INS, sa kirjutasid, et sa oled matemaatikas väga kuldne. Lugemisega sul sitem, tekstist arusaamise ja maailma tajumiusega on sul natuke raskem kui teistel. Ja muidugi ma ei tea sind ja sinust, teistes foorumlastestki mitte midagi vaid ainult seda mida te siin olete kokku kirjutanud :) /s

Sul ei ole EV kogemust, Urmasel eil ole EV kogemust ja teie väited selles suunas on sisuliselt mööda.

Ja ärge muretsege, see on siin naljanurk ja seda kõike ei saa võtta tõsiselt.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kust peest Sa võtad, et mul pole EV kogemust?
Kui Sa minust essugi ei tea siis mis krdi-i asi paneb arvama, et mul on või ei ole probleemiks EV?
Mis asi üleüldse paneb arvama, et Sa tead minu eest paremini kui mina ise?

Korduvalt viidatud - teema sisu iseenesest on jabur

Kellel siin raskused on?
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 03 Aug 2025, 18:37 Kust peest Sa võtad, et mul pole EV kogemust?
Kui Sa minust essugi ei tea siis mis krdi-i asi paneb arvama, et mul on või ei ole probleemiks EV?
Mis asi üleüldse paneb arvama, et Sa tead minu eest paremini kui mina ise?

Korduvalt viidatud - teema sisu iseenesest on jabur

Kellel siin raskused on?
Sul on raskused :) Eelkõige selles osas, et sa arvad, et teised arvavad sinu eest midagi või arvad, et teised teavad paremini kui sina. Ilmselgelt su enda jutt siin eemas laseb arvata mis on sinu ja ka teiste probleemid/hirmud seonduvalt EV -dega.

Teema ongi naljanurgas, siin ei ole vahet kas ta on jabur või mõistlik.
eerik2
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas eerik2 »

Mul on EV kogemus, mul on sellise ICE kogumus, millest siin sajand postitust varem juttu oli - nelivedu ja palju hobujõude. Siiski lülitatav nelivedu, mitte pidev nagu soovitud oli, ja väänet ainult ca 450, aga siiski. Selle auto süsinikujälg on tõenäoliselt juba kustumas. Tahmavast diislist rääkides, puhus see auto viimasel ülevaatusel välja 0,4. Kui suure euronormi see teeb? euro5? euro6? Ja seda 30+ aastat auto kohta. Kas ma olen siis nüüd tagurlik? Ei taha uut autot, veel vähem EV-d. Kes ma siis nüüd olen ametnike silmis? Ja need kvoodimüügi rahad, millega EV-oste ja taristut toetatakse - kelle raha see ikkagi on? Minu meelest on see ikkagi eesti rahva raha, mis sujuvalt suunatakse kellegi taskusse. See raha peaks ikka kuhugi mujale minema. Mina olen nendega ühes paadis, kes ütlevad, et turg teeb hinna. Ehk siis ei peaks EV'del olema mittemingisuguseid toetusi mittekuskil, mitteüheski riigis. Nagu kõikide muude autodega. Ei tohiks olla ostutoetust, maksuerisust, registreerimissoodustust jne. Mittemingisugust toetust ei tohiks olla. Siis selgub asjade päris hind. Kes suudab odavalt müüa, see müügu (hiinlased?), kes mitte, müüb kallimalt ja kogu lugu.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Pole üleüldse vahet mida mina arvan või ei arva oma probleemideks olevat
Mulle EV ei sobi ja see ongi kõik...
Sulle sobib ja tore on...
Aga mis paneb Sind minu eest otsustama sellest küll aru ei saa...
Urmas
autodidakt
On tänanud: 396 korda
On tänatud: 432 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

tabarabarap kirjutas: 03 Aug 2025, 18:29 Sul ei ole EV kogemust, Urmasel eil ole EV kogemust ja teie väited selles suunas on sisuliselt mööda.
Kas mitte kasutaja Vko ei kirjutanud hiljuti tõdemust- seda, et sitt ei kõlba süüa, siis selleks ei pea ise sitta sööma. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 03 Aug 2025, 19:15
tabarabarap kirjutas: 03 Aug 2025, 18:29 Sul ei ole EV kogemust, Urmasel eil ole EV kogemust ja teie väited selles suunas on sisuliselt mööda.
Kas mitte kasutaja Vko ei kirjutanud hiljuti tõdemust- seda, et sitt ei kõlba süüa, siis selleks ei pea ise sitta sööma. :)
Tema kirjutatu puhul võib ütelda, et tal on ka tugev pede ja tõenäoliselt ka sitasöömise kogemus all :rotfl: /s

Ei muidugi laske edasi, lihtsalt maailmas tihti nii, et me ei hinda oma vajadusi reaalselt ja muidugi on see 99% transpordist täna ju väga pikalt sisse töötatud harjumus ja mõeldudki kõiki neid vajadusi katma.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Pole mingit vahet kes kuidas oma vajadusi hindab
Pole mingit vahet mis põhjusel EV ei sobi
Kui ei sobi siis ei sobi - nii lihtne ongi
Vasta