Avatud elektriturg - minu esimene leping

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Vasta
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 66 korda

Re: Avatud elektriturg - minu esimene leping

Postitus Postitas trebla »

Soomemaalt kirjutatakse:
:read:
https://elu24.postimees.ee/8332736/soom ... uure-noude
Lõuna-Soomes Kouvolas elav pensionär Reijo Löppönen kaebas kohtusse kohaliku energiaettevõtte KSS Energia, nõudes oma elektriarve hüvitamist. Linn palkas 600 000 euro eest advokaadibüroo, et mitte hüvitada pensionäri arvet ja nõuab nüüd pensionärilt hiigelsummat. Elektrifirma kardab, et kui nad praegusel juhul järele annaksid, avaks see tee teistele samasugustele nõuetele......
......
Löppöneni lahing algas 2022. aastal, kui ta sõlmis kaheaastase fikseeritud hinnaga elektrienergia lepingu. Elektrienergia hind oli ootamatult järsult tõusnud. Uues lepingus maksis elekter 27,25 senti kilovatt-tunni kohta, mida Löppönen pidas selles olukorras mõistlikuks. Ka paljud teised sõlmisid selliseid lepingud, mis hiljem läksid kalliks maksma. Börsil kaubeldava elektri hind jäi oodatust madalamaks. Samal ajal kasvas hüppeliselt KSS Energia kasum. 2021. majandusaastal oli ettevõtte ärikasum 1,2 miljonit eurot, järgmisel aastal aga umbes 29 miljonit eurot.....
....
Kui elektri hind langes, taotles Löppönen KSS Energialt hinnaalandust. Madala sissetulekuga pensionär oli lepingu esimesel aastal kulutanud elektrile üle 5000 euro. Ettevõte Löpponeni taotlusega ei nõustunud ja klient pöördus tarbijavaidluskomisjoni poole.

Komisjon soovitas KSS Energial langetada elektrilepingu hinda aastaks 20 sendini kilovatt-tunni kohta ja tagastada Löpponenile sellest suuremad maksed. KSS Energia keeldus soovitust rakendamast.....

Kuidas/kas meil neid kalleid fixe ennetähtaegselt lõpetada sai? Vist mitte ? Toetust maksti lihtsalt?
Viimati muutis trebla, 08 Okt 2025, 08:24, muudetud 1 kord kokku.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 402 korda
On tänatud: 438 korda

Postitus Postitas Urmas »

Ikka saab, meil on lausa lõpetamistasuta, kuigi mingi etteteatamise tähtaeg oli.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 75 korda

Postitus Postitas EH.INS. »

Põhimõtteliselt...
Sõlmisid lepingu x hinnaga
Ja siis pole nõus seda maksma
No mida krd-t sa selle lepingu siis sõlmisid - kes siin loll on?
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Postitus Postitas dumbuser »

EH.INS. kirjutas: 08 Okt 2025, 10:17 Põhimõtteliselt...
Sõlmisid lepingu x hinnaga
Ja siis pole nõus seda maksma
No mida krd-t sa selle lepingu siis sõlmisid - kes siin loll on?
Eesti puhul peab VÕS-i sobrama. Mõned aastad tagasi oli eraisikute puhul osadel juhtudel võimalus, et lauslollid lepingud olid õigustühised ja kui isik mõistis nendega kuskile kohtusse minna siis üldiselt see asi ka isiku kasuks lahenes. Juriidilistel tegelastel aga sedasi ei läinud. Aga ma pole enam ammu uurinud, võimalik, et hetkel on mingid teised tingimused.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 325 korda

Postitus Postitas Kalvis »

Oli jah, naabrimees sai priiks. Nüüd enam pole... (pole mõtet VÕS tuhnida)
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 75 korda

Postitus Postitas EH.INS. »

Ma räägin põhimõttest
Ise tegid - ise vastutad
Ja ei olegi normaalne, er nn "riik" peab sekkuma
See "lapsehidjast riik" ongi probleem
Vasta