Abivahendid Temust

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 42 korda
On tänatud: 132 korda

Re: Abivahendid Temust

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Sa võta mõistusega, ilmselgelt selliseid asju ei saa ilma doteerimata sellise raha eest toota ja turustada. Toidad mingit moolokit, kellel on suuremad ja salakavalamad plaanid? Kui sa sellest asjast ilma pikemalt jauramata aru ei saa, ei saa ma aidata.
Juhe teab kõike.
rs7
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas rs7 »

kunn24 kirjutas: 13 Okt 2025, 16:08 Sa võta mõistusega, ilmselgelt selliseid asju ei saa ilma doteerimata sellise raha eest toota ja turustada. Toidad mingit moolokit, kellel on suuremad ja salakavalamad plaanid? Kui sa sellest asjast ilma pikemalt jauramata aru ei saa, ei saa ma aidata.
Ei usu, et see nüüd suur saladus on, et ca 40% tööstuskaupadest üle maailma toodetakse hiinas. Seda moolokit mindi juba 90ndatel agarasti toitma. Eks igaüks võib ju koduses majapidamises üle lugada, mitu asja on tal kodus “made in china”. Vähe neid pole.
Ja kui ostad kodumaisest kaubandusvõrgust indentse “made in china” toote 10x juurdehindlusega, siis jääb moolok toitmata või? Ei jää. Kohalik vahendaja saadab raha samasse kohta ja lisab marginaali. Ei saa kahjuks survepesuri otsikut või autosse juhtmeta laadijat “made in estonia” eestis toodetud toorainest, ega ju? Isegi made in EU ei saa.

Naine tuli koju, ostis Marati sametise kleidi. Küsisin, et kus see toodetud on? Ta vastas, et loomulikult eestis, marat ju! Ma ütlesin seepeale, et ma söön oma sokid ära, kui see on eestis toodetud. Otsis sildi üles - Vietnam.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 403 korda
On tänatud: 439 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kunn24 kirjutas: 13 Okt 2025, 16:08 Sa võta mõistusega, ilmselgelt selliseid asju ei saa ilma doteerimata sellise raha eest toota ja turustada. Toidad mingit moolokit, kellel on suuremad ja salakavalamad plaanid? Kui sa sellest asjast ilma pikemalt jauramata aru ei saa, ei saa ma aidata.
Sul tundub seda mõistust puudu olevat mõningates asjades. :scratch: Kasutaja rs7 seletas sulle ilusti, et vahet ei ole kes seda moolokit toidab- kas mina või mõni meie vahendaja. Kas sa sellest aru saad, jääks su senise jutu järgi juba kahtlevale seisukohale. Mul on umbes 15 erinevat Makita tööriista ja vähemalt pooled neist on toodetud Hiinas, ülejäänud teistes maades ja ainult üks Makita emafirma kodumaal Jaapanis. Kas ma peaksin nüüd Makita tööriistad ostmata jätma? Temust ostes jätan lihtsalt meie vahendajatele maksmata, vahendaja töö teen ise kodus ja vahendustasu jääb mu pangaarvele. Miks mind peaks huvitama Hiina RV majandus, et mida nad doteerivad ja mida ei doteeri.

Ei midagi isiklikku. ;)
Viimati muutis Urmas, 13 Okt 2025, 17:57, muudetud 1 kord kokku.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ja sul olid kindlad tõendid, et K-Rauas pakutav oli ka ilusas punases Hiinas tehtud? See, et ta seal oli samasugune, ei tähenda midagi. Ma üldiselt panin oma repliigi siia seetõttu, et terve su teema on rämpskaubaja täiesti nahaalne reklaam ja ma üldse ei saa aru, kas sa maksid foorumipidajale natuuras, et see pläust siin veel on. :hello:
Viimati muutis kunn24, 13 Okt 2025, 17:59, muudetud 1 kord kokku.
Juhe teab kõike.
juhtmepunt
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas juhtmepunt »

Üks asi, et peab oma raha peale ikka väga vihane olema, makstes identse asja eest 2-3-4-5x kallimat hinda.
Teine teema aga, et siit jaekaubandusest polegi võimalik leida osasid tööriistu.
Toon näite. Mul oli vaja 3mm paksusesse roostevabasse (RV) terasesse lõigata kroonpuuriga mitmeid 35mm avasid ja ka üks suurem ava. RV teras on metallipuuridele üsna karm vastane ja tavapuur lõpetab ruttu nüridana. No ei ole meie jaekaubanduses miskit sellist leida. Laialt levinud Morse kroonpuurid (või augusaed) saavad suure vaevaga maha musta metalliga, peale paari auku 3mm paksusesse musta metalli tuleb aga ära visata.
Vaatasin Alis ringi ja võtsin riski. 10-osaline kroonpuuride komplekt 60€ koos kohvriga! Hind oli veel täpselt selline, et kui puurid osutunuksid olema tehtuks chinesiumist, siis oleksin küll kurvastanud, aga peeglisse vaadanud ja sealt süüdlast otsinud.
Sain kroonpuuride komplekti kätte ja üllatusin väga, kui head need puurid on. Ma pole isegi musta metalli auke lõigates sellist lõikekiirust saavutanud ning lisaks on hiinlaste sama puur kasutatav aina uuesi ja uuesti! Fantastika, saada 3mm RV terasesse 35mm ava sisse puuritud 1 minutiga kodutöökoja vahenditega ja seejuures ilma puuri kaotamata :yahoo: Lasin spetsiaalselt aega võtta.
Viimati muutis juhtmepunt, 13 Okt 2025, 18:07, muudetud 1 kord kokku.
Tsiteerides klassikuid: "Kui on nurinaid, argumenteeri selgelt".
Enne kui sihitult täristama hakkad, hinga sügavalt sisse ja loe vahelduseks!
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kas sa oma sinisilmsuses tõesti arvad, et hiinlased on nendne algse projketi autorid ja pole neid nahaalselt maha viksinud (need turbanid viksivad veel lisaks üksteise tagant)? Jah, ma olen ka sealt tellinud, viimati tellisin Co-puurid, on ka päris head. Kuid ma vähemalt teadvustan omale, mis pätikarjast need tulevad ja üritan mitte sattuda eufooriasse ja Ehitusfoorumit mitte täis pasandada.
Juhe teab kõike.
Urmas
autodidakt

juhtmepunt kirjutas: 13 Okt 2025, 17:57 Üks asi, et peab oma raha peale ikka väga vihane olema, makstes identse asja eest 2-3-4-5x kallimat hinda.
Teine teema aga, et siit jaekaubandusest polegi võimalik leida osasid tööriistu.
Vahest on vaja väga ilusaid auke kuni 5mm metalli. Olen proovinud meie kaubanduses neid bi-metal freese. Sai ostetud Temust see komplekt. https://www.temu.com/ee/5-tk-vastupidav ... gz6muy5wah
Te ei kujuta ette kui ilusad puhtad augud tulevad, vedru viskab sisu välja, mitte nagu meie kaubanduses müüdavate freesi puhul. Veel, mida panin tähele, siis nende bi-metal freeside puhul tsenterpuur ei ole tsentris ja kipub loperdama, mis mõjutab ka augu kvaliteeti. Temu omadega lust teha.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt

kunn24 kirjutas: 13 Okt 2025, 18:03 Kuid ma vähemalt teadvustan omale, mis pätikarjast need tulevad ja üritan mitte sattuda eufooriasse ja Ehitusfoorumit mitte täis pasandada.
Eufooria ja täis pasandamine? Näiteks kasutaja optimist88 sai küll targemaks kui avastas enda jaoks mu esimeses postituses olnud trelli otsa käiva needitõmbaja. Äkki saab keegi veel targemaks?
juhtmepunt
Korralik postitaja
Korralik postitaja

kunn24 kirjutas: 13 Okt 2025, 18:03 Kas sa oma sinisilmsuses tõesti arvad, et hiinlased on nendne algse projketi autorid ja pole neid nahaalselt maha viksinud (need turbanid viksivad veel lisaks üksteise tagant)? Jah, ma olen ka sealt tellinud, viimati tellisin Co-puurid, on ka päris head. Kuid ma vähemalt teadvustan omale, mis pätikarjast need tulevad ja üritan mitte sattuda eufooriasse ja Ehitusfoorumit mitte täis pasandada.
Kui Sa oleksid Ehitustööriistade alamfoorumis pannud viite neile headele Co-puuridele, oleksid Ehitusfoorumile täiesti kasulik olnud.
Praegu on vastupidi, käesoleva teema Sinu kirjutatud kommentaarides on tööriistaotsijaile hunnik emotsionaal-verbaalset sõnnikut ja 0 kasulikku infot. Ehitusfoorumi täispasandamine, ei muud.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Aga palun, siis minu poolt ka viidatud asjade reklaam. Laske hea maitsta! Mitte miski ei ühenda inimesi tugevamalt, kui koos sooritatud kuriteod. ;) https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs= ... e_sn=10045
Juhe teab kõike.
juhtmepunt
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Nu näe, sellest oleksidki võinud alustada! Nii võib veel asja saada :thumbsup:
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Need on kirjelduse järgi:"roostevabast terasest puidu ja metalli puurimiseks". Et siis ei kasuta valesti.

Info mõttes, et keelatud on võltsitud kaubamärgiga tähistatud saadetiste (tarbekaup, nagu riided, jalanõud, kellad jms) tellimine ja saatmine. https://www.emta.ee/eraklient/saadetise ... tud-kaubad
Näiteks sellise asja puhul ei teki kahtlustki, mida on võltsitud. Niivõrd nahaalselt toimetavad. https://www.temu.com/ee/mitmefunktsiona ... q1fm5ligcy
Hilpudega on korduvalt meediast läbi käinud, et nädala pärast kellegi kollektsiooni väljatulemisest "müüb" ka Temu seda 10 x "soodsamalt".
Juhe teab kõike.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

kunn24 kirjutas: 13 Okt 2025, 19:12 "roostevabast terasest puidu ja metalli puurimiseks".
Ikka tõsiselt, roostevabast terasest valmistatud puurid?
Urmas
autodidakt

kunn24 kirjutas: 13 Okt 2025, 18:31 Aga palun, siis minu poolt ka viidatud asjade reklaam. Laske hea maitsta! Mitte miski ei ühenda inimesi tugevamalt, kui koos sooritatud kuriteod. ;) https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs= ... e_sn=10045
Tere tulemast klubisse! Klubi liikmeks saamise katse oled läbinud edukalt. :)
Urmas
autodidakt

madis64 kirjutas: 13 Okt 2025, 19:49 Ikka tõsiselt, roostevabast terasest valmistatud puurid?
Madis64, Temu tooteinfos kirjutatu kuulub siinse foorumi naljanurgas olevasse teemasse "Huvitavad tooteinfod" ja neid tuleks lugeda ja neist aru saada natuke teistmoodi.
Vasta