tahmaimur - kust leida?
Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
- erks
- Korralik postitaja

- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Re: tahmaimur - kust leida?
Omale ostsin http://www2.etk.ee/et/kauplused/e-ehituskeskus, polnud väga kallis--hinda ei mäleta.
-
kaminahi
- Ehituspenskar

- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Tehke naabrimeestega ühistu ja soetage Tuhkatriinu ühisvarana. 
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
hulgus
- pole kodus
- On tänatud: 4 korda
On see normaalne, et pütis sees asuv filter ummistub nii ära, et tolmuimejal (kärcher!) hinge kinni tõmbab?
Peale viimast puhastust sai korralikult puhtaks, koputasin filtrist ka suurema välja, aga no ei mahu sealt õhk läbi.
ostetud tööriistamarketist.
Peale viimast puhastust sai korralikult puhtaks, koputasin filtrist ka suurema välja, aga no ei mahu sealt õhk läbi.
ostetud tööriistamarketist.
- motamees
- Ehituspenskar

- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
On küll. Tuhk ju väga peenika värk. Selle vastu tõmban iga natukese aja tagant imemisvooliku oma august välja ja löön laia käega vastu auku. Põrutus ja õhulöök puhastavad piisavalt filtrielementi ja töö läeb edasi. Selleks ei jäta isegi tolmuimejat seisma.hulgus kirjutas:On see normaalne, et pütis sees asuv filter ummistub nii ära, et tolmuimejal (kärcher!) hinge kinni tõmbab?...
.
Tel 5o9279o
Tel 5o9279o
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 403 korda
- On tänatud: 439 korda
Mine tee naabrinaisel ka puhtaks, äkki siis hakkab teie mõlemi pliitide suits korstna kaudu väljumaninatark kirjutas:Pärast selle asjanduse tööd hakkas naabrinaise suits minu pliidi kaudu väljuma.Naabrinaine elab minu kohal
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
Aitäh vastamast, a kärsitusest teie vastuseid ära ootamata, uurisin ise rendist. Noja oligi selline inff, et täis tõmmab, sunnik. Nii, et, Kaminahi, ei saa ma teps mette kallist naabrinaist aktsionäriks angažeerida - südametunnistus, noh, või nõnna kudagist...
-
kaminahi
- Ehituspenskar

- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Aga kust võisin mina teada, et südametunnistus, noh...renke kirjutas:Aitäh vastamast, a kärsitusest teie vastuseid ära ootamata, uurisin ise rendist. Noja oligi selline inff, et täis tõmmab, sunnik. Nii, et, Kaminahi, ei saa ma teps mette kallist naabrinaist aktsionäriks angažeerida - südametunnistus, noh, või nõnna kudagist...
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
elektron
- Ehitusspets

- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 32 korda
Äratan vana teema üles.
Kas keegi teab, milliste masinatega korstnapühkijad oma tööd teevad? Netiotsingust tuleb välja ainult üks Kärcher AD4, mis tundub ikkagi mänguasi. Ja neid eraldi "ämbriga" tuhaimureid ammugi ei soovi, on nähtud ja proovitud.
Korteris käib korstnapühkija aastaid masinaga, millega tõmbab ühe korraga ahju ja pliidi, koos lõõridega puhtaks ja pärast tõstab õues kenasti tuha masinast välja prügikotti. On selline musta värvi kõrge masin ja peal on veel üks filterkott, mis õhuga täitub.
Oleks vaja endale maale midagi taolist soetada.
Kas keegi teab, milliste masinatega korstnapühkijad oma tööd teevad? Netiotsingust tuleb välja ainult üks Kärcher AD4, mis tundub ikkagi mänguasi. Ja neid eraldi "ämbriga" tuhaimureid ammugi ei soovi, on nähtud ja proovitud.
Korteris käib korstnapühkija aastaid masinaga, millega tõmbab ühe korraga ahju ja pliidi, koos lõõridega puhtaks ja pärast tõstab õues kenasti tuha masinast välja prügikotti. On selline musta värvi kõrge masin ja peal on veel üks filterkott, mis õhuga täitub.
Oleks vaja endale maale midagi taolist soetada.
-
madis64
- Ehituspenskar

- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 85 korda
Tämapäevastel ehituspoodides müüdavatel tuhaimuritel on ka akutoide ja ventilaator "ämbri kaanes" - kas sellised ei sobi?elektron kirjutas: 25 Okt 2025, 17:58 Ja neid eraldi "ämbriga" tuhaimureid ammugi ei soovi, on nähtud ja proovitud.
-
elektron
- Ehitusspets

Ei näe küll mingit vajadust akutoite järgi. Tahaks raha eest võimalikult palju sihipärast tööriista saada.
-
madis64
- Ehituspenskar

Saada korstnikule meil ja paku, et ostad ta vana imuri ära?elektron kirjutas: 25 Okt 2025, 17:58 Korteris käib korstnapühkija aastaid masinaga, millega tõmbab ühe korraga ahju ja pliidi, koos lõõridega puhtaks ja pärast tõstab õues kenasti tuha masinast välja prügikotti. On selline musta värvi kõrge masin ja peal on veel üks filterkott, mis õhuga täitub.
-
Urmas
- autodidakt
Mõtled vist midagi viites sarnase tööpõhimõttega isendit. https://interbauen.ee/puruimeja-hd-12-scheppach.htmlelektron kirjutas: 25 Okt 2025, 17:58 Korteris käib korstnapühkija aastaid masinaga, millega tõmbab ühe korraga ahju ja pliidi, koos lõõridega puhtaks ja pärast tõstab õues kenasti tuha masinast välja prügikotti. On selline musta värvi kõrge masin ja peal on veel üks filterkott, mis õhuga täitub.
Sori märksõnaga "saepuruimur/separaator".
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
-
madis64
- Ehituspenskar

Khm, saepurul ja lõõritahmal on vist väheke erinev fraktsioon, mida kinni püüda?
-
elektron
- Ehitusspets

See kott tundus olevat viimase filtrina, ja oli ikka tunduvalt väiksem, ca 5L ehk. Masin oli käe otsas liigutatav.Urmas kirjutas: 25 Okt 2025, 19:55 Mõtled vist midagi viites sarnase tööpõhimõttega isendit. https://interbauen.ee/puruimeja-hd-12-scheppach.html
Sori märksõnaga "saepuruimur/separaator".
-
elektron
- Ehitusspets

Lõõritahmal on suur himu tolmukotte ära lõhkuda. Olen katsetanud ehitustolmuimejaga, küll ende tuhaurnidega ja ka otse.
-
madis64
- Ehituspenskar

Khm, minu kortsnik käib mitmeid aastaid sellise "musta tünniga" ja ei mingit "kotitamist".elektron kirjutas: 25 Okt 2025, 20:16 Lõõritahmal on suur himu tolmukotte ära lõhkuda. Olen katsetanud ehitustolmuimejaga, küll ende tuhaurnidega ja ka otse.
Suhtle nendega, nad ütlevad sulle, mis töötab ja mis ei tööta.
-
Urmas
- autodidakt
Aga ma ju kirjutasin, et ...elektron kirjutas: 25 Okt 2025, 20:13 See kott tundus olevat viimase filtrina, ja oli ikka tunduvalt väiksem, ca 5L ehk. Masin oli käe otsas liigutatav.
Kas korstniku oma ei olnudki sarnase tööpõhimõttega nagu minu viites olev?
-
elektron
- Ehitusspets

Põhimõttega pole mul midagi peale hakata, ma otsin viidet konkreetsele tootele.Urmas kirjutas: 25 Okt 2025, 21:36
Kas korstniku oma ei olnudki sarnase tööpõhimõttega nagu minu viites olev?
-
Urmas
- autodidakt
Näh, sa ei ikka ei saanud mu küsimuse mõttele pihta. Kui on sarnase tööpõhimõttega, siis võib juhtuda, et ise midagi otsides satub ette sarnane isend. Aga noh, eks ise tead.elektron kirjutas: 25 Okt 2025, 21:45 Põhimõttega pole mul midagi peale hakata, ma otsin viidet konkreetsele tootele.
-
elektron
- Ehitusspets

Tegelikult sain aru küll, kuhu sa rihid. Ideepoolest võiks nii midagi leida jah, aga paraku on Eesti turg nii väike, et sellise tehnoloogilise kirjeldusega sobiva toote otse koperdada on peaaegu võimatu.Urmas kirjutas: 25 Okt 2025, 21:50 ikka ei saanud mu küsimuse mõttele pihta. Kui on sarnase tööpõhimõttega, siis võib juhtuda, et ise midagi otsides satub ette sarnane isend. Aga noh, eks ise tead.![]()
-
Urmas
- autodidakt
Minu maailm ei piirdu ainult kohalike poodidega. 
-
Vko
- Ehitusspets

- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 15 korda
Teevad täiesti edukalt ka "tavalise" tööstusliku tolmuimejaga (näiteks Kärcher). Kotte on erinevatest materjalidest tehtuna olemas, mõned on vastupidavamad.
-
Prill
- Ehitusveteran

- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 83 korda
Katla puhastamisel pelletituhast kasutan sellist: https://tooriistamarket.ee/et/tuha-kuiva-marja-imur
Sellel ka alumine konteiner jämedama sodi jaoks, ülemine peene sõelaga, ei mäleta kas oli kaasas või sai sai lisaks osta miski kott ülemise ämbri peale kummiga tõmmatav, et filtrit umbe ei tõmbaks, mootori küljes siis padrunfilter ja sellel ka filtrikott ümber
Kenasti toiminud, lisaks on nupust see nn filtri "puhtaks koputamise" funktsioon ka.
Vaatasin üle, 2018 maksin selle eest 155€..
Sellel ka alumine konteiner jämedama sodi jaoks, ülemine peene sõelaga, ei mäleta kas oli kaasas või sai sai lisaks osta miski kott ülemise ämbri peale kummiga tõmmatav, et filtrit umbe ei tõmbaks, mootori küljes siis padrunfilter ja sellel ka filtrikott ümber
Kenasti toiminud, lisaks on nupust see nn filtri "puhtaks koputamise" funktsioon ka.
Vaatasin üle, 2018 maksin selle eest 155€..
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit