tahmaimur - kust leida?

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
renke
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

tahmaimur - kust leida?

Postitus Postitas renke »

Tuhkatriinut või ... mingit muud imurit? Kes/(kust) Tallinnas laenutaks?
Cramod ja Ramirendid - negativ. Mõistagi - tuha-tahma jaoks.
Kasutaja avatar
erks
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Re: tahmaimur - kust leida?

Postitus Postitas erks »

Omale ostsin http://www2.etk.ee/et/kauplused/e-ehituskeskus, polnud väga kallis--hinda ei mäleta.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Postitus Postitas kaminahi »

Tehke naabrimeestega ühistu ja soetage Tuhkatriinu ühisvarana. :blush:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
hulgus
pole kodus
On tänatud: 4 korda

Postitus Postitas hulgus »

On see normaalne, et pütis sees asuv filter ummistub nii ära, et tolmuimejal (kärcher!) hinge kinni tõmbab?
Peale viimast puhastust sai korralikult puhtaks, koputasin filtrist ka suurema välja, aga no ei mahu sealt õhk läbi.

ostetud tööriistamarketist.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Postitus Postitas motamees »

hulgus kirjutas:On see normaalne, et pütis sees asuv filter ummistub nii ära, et tolmuimejal (kärcher!) hinge kinni tõmbab?...
On küll. Tuhk ju väga peenika värk. Selle vastu tõmban iga natukese aja tagant imemisvooliku oma august välja ja löön laia käega vastu auku. Põrutus ja õhulöök puhastavad piisavalt filtrielementi ja töö läeb edasi. Selleks ei jäta isegi tolmuimejat seisma.
.
Tel 5o9279o
ninatark
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Postitus Postitas ninatark »

Pärast selle asjanduse tööd hakkas naabrinaise suits minu pliidi kaudu väljuma.Naabrinaine elab minu kohal
Urmas
autodidakt
On tänanud: 403 korda
On tänatud: 439 korda

Postitus Postitas Urmas »

ninatark kirjutas:Pärast selle asjanduse tööd hakkas naabrinaise suits minu pliidi kaudu väljuma.Naabrinaine elab minu kohal
Mine tee naabrinaisel ka puhtaks, äkki siis hakkab teie mõlemi pliitide suits korstna kaudu väljuma :) !
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
renke
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Postitus Postitas renke »

Aitäh vastamast, a kärsitusest teie vastuseid ära ootamata, uurisin ise rendist. Noja oligi selline inff, et täis tõmmab, sunnik. Nii, et, Kaminahi, ei saa ma teps mette kallist naabrinaist aktsionäriks angažeerida - südametunnistus, noh, või nõnna kudagist...
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Postitus Postitas kaminahi »

renke kirjutas:Aitäh vastamast, a kärsitusest teie vastuseid ära ootamata, uurisin ise rendist. Noja oligi selline inff, et täis tõmmab, sunnik. Nii, et, Kaminahi, ei saa ma teps mette kallist naabrinaist aktsionäriks angažeerida - südametunnistus, noh, või nõnna kudagist...
Aga kust võisin mina teada, et südametunnistus, noh... :oops:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
elektron
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 32 korda

Postitus Postitas elektron »

Äratan vana teema üles.

Kas keegi teab, milliste masinatega korstnapühkijad oma tööd teevad? Netiotsingust tuleb välja ainult üks Kärcher AD4, mis tundub ikkagi mänguasi. Ja neid eraldi "ämbriga" tuhaimureid ammugi ei soovi, on nähtud ja proovitud.
Korteris käib korstnapühkija aastaid masinaga, millega tõmbab ühe korraga ahju ja pliidi, koos lõõridega puhtaks ja pärast tõstab õues kenasti tuha masinast välja prügikotti. On selline musta värvi kõrge masin ja peal on veel üks filterkott, mis õhuga täitub.
Oleks vaja endale maale midagi taolist soetada.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 85 korda

Postitus Postitas madis64 »

elektron kirjutas: 25 Okt 2025, 17:58 Ja neid eraldi "ämbriga" tuhaimureid ammugi ei soovi, on nähtud ja proovitud.
Tämapäevastel ehituspoodides müüdavatel tuhaimuritel on ka akutoide ja ventilaator "ämbri kaanes" - kas sellised ei sobi?
elektron
Ehitusspets
Ehitusspets

madis64 kirjutas: 25 Okt 2025, 18:55
elektron kirjutas: 25 Okt 2025, 17:58 Ja neid eraldi "ämbriga" tuhaimureid ammugi ei soovi, on nähtud ja proovitud.
Tämapäevastel ehituspoodides müüdavatel tuhaimuritel on ka akutoide ja ventilaator "ämbri kaanes" - kas sellised ei sobi?
Ei näe küll mingit vajadust akutoite järgi. Tahaks raha eest võimalikult palju sihipärast tööriista saada.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

elektron kirjutas: 25 Okt 2025, 17:58 Korteris käib korstnapühkija aastaid masinaga, millega tõmbab ühe korraga ahju ja pliidi, koos lõõridega puhtaks ja pärast tõstab õues kenasti tuha masinast välja prügikotti. On selline musta värvi kõrge masin ja peal on veel üks filterkott, mis õhuga täitub.
Saada korstnikule meil ja paku, et ostad ta vana imuri ära?
Urmas
autodidakt

elektron kirjutas: 25 Okt 2025, 17:58 Korteris käib korstnapühkija aastaid masinaga, millega tõmbab ühe korraga ahju ja pliidi, koos lõõridega puhtaks ja pärast tõstab õues kenasti tuha masinast välja prügikotti. On selline musta värvi kõrge masin ja peal on veel üks filterkott, mis õhuga täitub.
Mõtled vist midagi viites sarnase tööpõhimõttega isendit. https://interbauen.ee/puruimeja-hd-12-scheppach.html
Sori märksõnaga "saepuruimur/separaator".
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Urmas kirjutas: 25 Okt 2025, 19:55 Sori märksõnaga "saepuruimur/separaator".
Khm, saepurul ja lõõritahmal on vist väheke erinev fraktsioon, mida kinni püüda?
elektron
Ehitusspets
Ehitusspets

Urmas kirjutas: 25 Okt 2025, 19:55 Mõtled vist midagi viites sarnase tööpõhimõttega isendit. https://interbauen.ee/puruimeja-hd-12-scheppach.html
Sori märksõnaga "saepuruimur/separaator".
See kott tundus olevat viimase filtrina, ja oli ikka tunduvalt väiksem, ca 5L ehk. Masin oli käe otsas liigutatav.
elektron
Ehitusspets
Ehitusspets

madis64 kirjutas: 25 Okt 2025, 20:09
Urmas kirjutas: 25 Okt 2025, 19:55 Sori märksõnaga "saepuruimur/separaator".
Khm, saepurul ja lõõritahmal on vist väheke erinev fraktsioon, mida kinni püüda?
Lõõritahmal on suur himu tolmukotte ära lõhkuda. Olen katsetanud ehitustolmuimejaga, küll ende tuhaurnidega ja ka otse.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

elektron kirjutas: 25 Okt 2025, 20:16 Lõõritahmal on suur himu tolmukotte ära lõhkuda. Olen katsetanud ehitustolmuimejaga, küll ende tuhaurnidega ja ka otse.
Khm, minu kortsnik käib mitmeid aastaid sellise "musta tünniga" ja ei mingit "kotitamist".
Suhtle nendega, nad ütlevad sulle, mis töötab ja mis ei tööta.
Urmas
autodidakt

elektron kirjutas: 25 Okt 2025, 20:13 See kott tundus olevat viimase filtrina, ja oli ikka tunduvalt väiksem, ca 5L ehk. Masin oli käe otsas liigutatav.
Aga ma ju kirjutasin, et ...
Urmas kirjutas: 25 Okt 2025, 19:55 Mõtled vist midagi viites sarnase tööpõhimõttega isendit.
Kas korstniku oma ei olnudki sarnase tööpõhimõttega nagu minu viites olev?
elektron
Ehitusspets
Ehitusspets

Urmas kirjutas: 25 Okt 2025, 21:36
Kas korstniku oma ei olnudki sarnase tööpõhimõttega nagu minu viites olev?
Põhimõttega pole mul midagi peale hakata, ma otsin viidet konkreetsele tootele.
Urmas
autodidakt

elektron kirjutas: 25 Okt 2025, 21:45 Põhimõttega pole mul midagi peale hakata, ma otsin viidet konkreetsele tootele.
Näh, sa ei ikka ei saanud mu küsimuse mõttele pihta. Kui on sarnase tööpõhimõttega, siis võib juhtuda, et ise midagi otsides satub ette sarnane isend. Aga noh, eks ise tead. ;)
elektron
Ehitusspets
Ehitusspets

Urmas kirjutas: 25 Okt 2025, 21:50 ikka ei saanud mu küsimuse mõttele pihta. Kui on sarnase tööpõhimõttega, siis võib juhtuda, et ise midagi otsides satub ette sarnane isend. Aga noh, eks ise tead. ;)
Tegelikult sain aru küll, kuhu sa rihid. Ideepoolest võiks nii midagi leida jah, aga paraku on Eesti turg nii väike, et sellise tehnoloogilise kirjeldusega sobiva toote otse koperdada on peaaegu võimatu.
Urmas
autodidakt

Minu maailm ei piirdu ainult kohalike poodidega. ;)
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 15 korda

Postitus Postitas Vko »

Teevad täiesti edukalt ka "tavalise" tööstusliku tolmuimejaga (näiteks Kärcher). Kotte on erinevatest materjalidest tehtuna olemas, mõned on vastupidavamad.
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 83 korda

Postitus Postitas Prill »

Katla puhastamisel pelletituhast kasutan sellist: https://tooriistamarket.ee/et/tuha-kuiva-marja-imur
Sellel ka alumine konteiner jämedama sodi jaoks, ülemine peene sõelaga, ei mäleta kas oli kaasas või sai sai lisaks osta miski kott ülemise ämbri peale kummiga tõmmatav, et filtrit umbe ei tõmbaks, mootori küljes siis padrunfilter ja sellel ka filtrikott ümber :D
Kenasti toiminud, lisaks on nupust see nn filtri "puhtaks koputamise" funktsioon ka.

Vaatasin üle, 2018 maksin selle eest 155€.. :)
Vasta