Planeedi Maa päästmine

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
Vasta
Urmas
autodidakt
On tänanud: 407 korda
On tänatud: 444 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Postitus Postitas Urmas »

kunn24 kirjutas: 05 Dets 2025, 19:19 Ehk kui Saksas tuleks võimule näiteks AFD, oleks USA-s sillas. :banghead: Ja selliste tainaste suuvärk tahad sa siin olla? :confused:
Angela Merkeli "willcommen" mõtteviisi tulihingeline pooldaja? :scratch:
Täitsa huvitav oleks kõrvalt jälgida sinu reaktsiooni kui toidupoes tuleb vanavanaema kaudu EV kodakodnsust omav isik trügib järjekorra vahele ja sinu viisakale märkusele, et on olemas selline asi nagu järjekord ja see EV kodanik saadab sind oma emakeeles meesterahva suguorgani peale. Ütled talle tema emakeeles spassibo, seitšas platšu za svoi tover i pojdu? :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 45 korda
On tänatud: 136 korda

Postitus Postitas kunn24 »

Kindlasti mitte. Ära pane mulle sõnu suhu. See, et ma ühtesid jobusid kritiseerin, ei tähenda, et teised peaksid meeldima.
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 94 korda

Postitus Postitas EH.INS. »

kunn meenutab mulle EL-i poliitikuid...
Küll on süüdi Venemaa, küll USA - küll on pahad, teevad meile liiga, meie oleme nii head
Ja aastaid ja kümneid AINULT SÕNAVAHT - mitte midagi muud
Ise end nurka värvisite, lõpetage nüüd ükskord see hala ja tehke midagigi, et säilitada pisukestki eneseväärikust ja tõsiseltvõetavust... Ja kui ei tee, siis leppige, et kõik lasevad kaarega...
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Sinu arvates kõik riikidevahelised suhted on rajatud "blatnoi printsiibile" (tibla slängis: jõule) - viisakas asjaajamine ja kokkulepete austamine on nurka värvimine? Nõustun sellega, et Euroopas oldi USA suhtes naiivsed. Olgu, ma praegu rohkem ei viitsi, vaatame, kuhu su jutuvada edasi veereb, :).
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Minu jutuvada ei ole midagi muud kui reaalsus...
Jah, "päris maailmas" otsustavad need kel on mõjuvõim mis iganes kujul
EL-l pole mingil kujul
Võib loota ja lootma jäädagi millele iganes - aga halada pole mõtet
Urmas
autodidakt

kunn24 kirjutas: 05 Dets 2025, 19:54 Kindlasti mitte. Ära pane mulle sõnu suhu. See, et ma ühtesid jobusid kritiseerin, ei tähenda, et teised peaksid meeldima.
Mis sinuga juhtunud on? :scratch: Kes on sind ära tinistanud? Mõtlen ka teisi sinu kommentaare kasvõi elektriautode teemas a´la kui ma oleksin kohtunik jms. Reaalsusega probleemid? :scratch:
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

See asi läks sulle ikka hinge. ;)
Juhe teab kõike.
Urmas
autodidakt

kunn24 kirjutas: 05 Dets 2025, 20:33 See vangla asi läks sulle ikka hinge. ;)
Su see kommentaar läks ühest kõrvast sisse, teisest välja ja isegi mitte ühtegi hallrakku ei kasutanud selle kommetaari seedimiseks. :) Ma rohkem mures kaasfoorumlase vaimse tervise pärast. Noh, pidevalt loen meediast soovitusi märgata muutusi lähedaste käitumises. Lähedane sa mulle ei ole, aga mures ikka. :)
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

https://arvamus.postimees.ee/8371464/si ... lle-korval

rohevesinik: kallis, nõudlus madal, projektid viibivad ja ootavad riigi tuge

https://majandus.postimees.ee/8374349/b ... hingekella

Nagu kõik "rohe ja taastuv"
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

1. lugu on sul selline nagu oleksid treblastunud, teine rahulik uitelugu ilma mingi kindlate järeldusteta.
Ükskõik, millist sappi sa selliste lugude juurde pritsid- on iseenesest tervitatav, et sul on selliste lugude vastu huvi, :). Kui sa poleks neid siia viidanud, ma poleks viitsinud lugeda.

1 lugu, millest roheline mõtlemine sai alguse:
TAPPEV ÕHK: Londoni suur sudu nõudis tuhandeid ohvreid
https://www.ohtuleht.ee/1146028/tappev- ... id-ohvreid
Sealt lõpuotsast kokkuvõte:
Puhta õhu seadus

Katastroofil oli sügav mõju nii teadusele kui ka poliitikale. 1952. aasta Londoni suur sudu pani aluse kaasaegsele õhukvaliteeti propageerivale mõtlemisele. Avalik pahameel ja poliitiline surve sundisid valitsust astuma konkreetseid samme, mis kulmineerusid 1956. aastal nn puhta õhu seadusega (Clean Air Act).

See oli üks esimesi ulatuslikke keskkonnaregulatsioone maailmas, mis piiras kivisöe kasutamist, kehtestas suitsuvabade tsoonide loomise ning suunas tööstust kasutama puhtamaid energiaallikaid. Seadus ei sündinud kiiresti ega konfliktideta, kuid see muutis inglaste põhimõtteid ja suhtumist õhusaastesse. Londoni suur sudu tõestas, et õhukvaliteet ei ole vaid mugavuse küsimus, vaid otseselt seotud rahva tervise ja eluga.

Suur sudu oli ka kultuuriline murdepunkt. See sündmus tekitas avalikkuses arusaama, et senine kivisöel põhinev elulaad ei ole pikas perspektiivis võimalik. Ajakirjanduses ja kunstis hakati sudu kujutama inimliku hooletuse ja tööstusühiskonna negatiivse sümbolina. Ühe maailma suurima linna ajutine halvatus keset rahuaega näitas, et tehnoloogiline progress võib olla ohtlik, kui seda ei kontrollita. Traagilise sündmuse mõju kandus üle ka teistesse riikidesse, kus hakkasid ilmuma esimesed keskkonnakaitseprogrammid ning teadlased tõstsid teravamalt esile tööstuse ja linnastumise kahjulikke külgi.

Kokkuvõttes oli Londoni suur sudu üks olulisemaid 20. sajandi keskkonna- ja rahvatervise kriise. See tõi päevavalgele ühiskonna haavatavuse sellise nurga alt, mida seni ei olnud nähtud. Suur sudu oli hoiatav meeldetuletus sellest, et õhk, mida hingame, ei ole iseenesestmõistetav, ning et isegi Euroopa suurim linn võib hetkega muutuda paigaks, kus iga hingetõmme on surmav.
Viide WIKI-le: https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Smog_of_London
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kõik ju tore ja kena...
Aga milleks see odava möla selle kõige juurde???
Jätke see odava jutt, öelge, et jah, ongi sitaks kallis, aga näe - vot seepärast on vaja
JA PALUN KÜSIGE TARBIJATE KÄEST KA!!!
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Võta rahulikult, ma pole ka mingi paduroheline (nagu ütlesin, vesiniku lugu poleks viitsinud vaadata), kuid ajuvaba kisa ei istu kuidagi.
Esimeset nö Trebla loost tsitaat:
Euroopas tarbiti 2024. aastal 7,9 miljonit tonni vesinikku. Energiaühikutes teeb see 260 TWh aastas ehk umbkaudu sama kogus, mis tarbiti 2024. aastal Hispaanias elektrina. Suurimaks vesinikku tarbivaks riigiks on Saksamaa, kus kasutatakse seda väetiste tootmiseks ja kemikaalide rafineerimises. Kirjeldatud vesiniku transportimiseks tööstuspiirkondades eksisteerib Euroopas juba mitmeid tuhandeid kilomeetreid torustikke ja on olemas tööstuslik ekspertiis – see toimib.

Uus, arendamisel olev vesinikutaristu (torustik) erineb vanast tööstusepõhisest vesinikutaristust üleeuroopalise mastaabi ja integreeritusega elektrisüsteemi külge. Fossiilenergiast toodetud vesinik soovitakse asendada taastuvelektrist toodetud vesinikuga.
Ehk asi ju täiesti susiseb, kui esitatud faktid õiged.
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ma ei pea "kisa" ajuvabaks, rahulik olengi
Maksumaksja rahadega lollused pole kuidagi õigustatavad - raha omaniku käest pole küsitud kas ta on ka nõus oma raha sinna panema
Kui miski asi toimib on hästi, see ei vaja maksumaksja toetust ja sel juhul ei huvita millega tegu
Vasta