Alt tuulduva põranda aurutõkke asukoht.

põrandad, põrandatööd
RaimoTammi
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Alt tuulduva põranda aurutõkke asukoht.

Lugemata postitus Postitas RaimoTammi »

Ma ei mäleta, kas oli eespool selle hoone küttesüsteemist juttu, aga kui teemaalgataja ei soovi (plaani) sinna põrandakütet, siis betoonpõrand jääks külmaks? Ma ei tea, kas RaJy poolt mainitud laagid+laud ka jahe jääks? Ja kipsivalust pole juttugi olnud, ka see oleks variant. Aga jargol on juba talad/laagid paigaldatud, kes ikka lammutada tahab. Samas nüüd oleksi ehk see viimane hetk :)
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 22 korda
On tänatud: 56 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

RaJy kirjutas: 06 Dets 2025, 07:51 ... Ehitaja - lammutajana neid mädasid "tuulduvaid" põrandaid küll näinud. ...
Kas nendel mädadel oled mingeid konstruktsioonivigu ka täheldanud või on täiesti korrektselt nõuete järgi tehtud ja tuuldumisvõimalus piisav, aga ikka mädanevad ära?
jargo
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas jargo »

Betoonpõranda ehitusest loobusin,kui sain põranda valu kohta hange.ee -st hinnapakkumise. See oli 10K€ +km
38m2

Jah ise olen vaene ja ei ole vaja ehitada kui raha pole.
Sellega olen nõus. Puitkarkassi materjal oli mul olemas ja sellepärast saigi plaani võetud alt tuulduv puitkarkass põrand. Olgu see siis ka selge.Miks ma ei soovi betooni.
Mul asub kinnistu lihtsalt sellise koha peal,kuhu betooniauto ei saa ligi. Vaja lisatranspordiga vedada või kohapeal teha. Sellepärast ka selline hind pakkujalt.

Hoone tegelikult väikemaja mida kasutan aastaringi.Sooja saan õhksoojuspumbast. Põrandakütet pole.

Usun ja loodan,et piisavalt läbimõeldud karkasspõrand võiks ka aastakümneid kesta. Sellepärast proovingi mõned korrad enne mõelda kui teha.
Viimati muutis jargo, 08 Dets 2025, 15:46, muudetud 1 kord kokku.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 94 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

jargo kirjutas: 08 Dets 2025, 13:01 ...ma ei soovi betooni...
Sellest ja muust tulnuks alustada...
Mitte rääkida, et ainus kriteerium on...
No ei ole ju!!!

Aga lähme siis edasi ja viitame jälle - mis siis juhtub kui aurutõket ei pane?
Mina ei panekski...
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

@Jargo, miks on iga lause lõpus hüüumärk?
jargo
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas jargo »

A23 kirjutas: 08 Dets 2025, 14:03 @Jargo, miks on iga lause lõpus hüüumärk?
Ilmselt telefoniga trükkides olen lohakas olnud. Korrigeerisin viimase postituse.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ootaks RaJy täpsustuse tema nähtud mädanevatest põrandatest ja kas mädanemist saaks seostada mõne projekteerimis- või ehitusveaga või mis tundus põhjuseks olevat.
(Omal suvemajas ka alt tuulduv, aga kasutusotstarve teine, köetakse vaid üksikutel päevadel aastas. Seega aurutõket ei pannud, 25 mm OSB ja SPC vinüül peal, mis minu arust annab ka piisava aurutõkke. Eelmine kuu oli teisel põhjusel just vaja "alla" vaadata, talad kuivad ja ilusad, aga olnud ka vaid ainult paari aasta ringis)
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 71 korda
On tänatud: 133 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

jargo kirjutas: 03 Dets 2025, 09:05 ...
Suures plaanis on küsimus ikkagi selles,kas aurutöke peaks asetsema võimalikult ruumi pool,või pigem vastu soojustust. Siis saaks võimalik niiskus näiteks osb plaatidest toa poole liikuda ja villas olev niiskus väljapoole liikuda.
...
Üldise reegli järgi oleks parim aurutõkke asukoht köetava ruumi välispiirde sisepinnal. Mida lähemal, seda parem. Aga kondensaadiohtu ei olevat, kui vajadusel viia natuke (25%...30%) sisepinnast väljapoole.
Põhimõte selles, et mida soojem on kile, seda vähema tõenäosusega sellele kondensaati saab tekkida - kondensaat tekib kastepunkti temperatuurist madalama temperatuuriga pinnale.
Sellest vaatepunktist lähtuvalt võiks aurutõke olla OSB peal. Selleks võib olla põranda pealiskate ise.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

vuuk kirjutas: 09 Dets 2025, 06:56 ...
Üldise reegli järgi oleks parim aurutõkke asukoht köetava ruumi välispiirde sisepinnal. Mida lähemal, seda parem. Aga kondensaadiohtu ei olevat, kui vajadusel viia natuke (25%...30%) sisepinnast väljapoole.
...
See viimane võimaldab (seinte kontekstis) ka mugavalt el juhtmete paigaldamist. Kui kile on sõrestikupostide ja 50 x 50 sisemise ristroovituse (kuhu ka 50 mm vill lisandub) vahel, siis saab kaablid kõik kilet lõhkumata ja kuhugi auke puurimata ilusti ära tõmmata.
Vasta