Abivahendid Temust
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 95 korda
Re: Abivahendid Temust
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
PDF manuses
- Manused
-
- Vestlus.pdf
- (674.2 KiB) Allalaaditud 23 korda
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 408 korda
- On tänatud: 446 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Madis64, millegipärast arvan, et need probleemid ei kuulu Temust tellinud tarbija murede hulka ja ma tõesti ei kavatse oma pead hakata vaevama sellepärast, et kas Hiina tootja on konkreetselt mulle vajaliku toote idee ise välja mõelnud, kopeerinud, varastanud, kellegi pealt maha viksinud võimisiganes. No mis teha, et ole mul see südametunnistus või rahakott nii suur, et peaksin hakkama enne ostu tegemist tegelema selliste probleemidega. Muidugi oleneb tootest, mis Temust tellin. Me direktoriga rahustame oma südametunnistust sellega, et Temust ostes ei ole konkreetne toode mõne teise eraisiku käest eelnevalt varastatud ehkki võib olla mõne bränditootega 98% sarnasus. Kui Temust ostes mingi isend on pekkis või ei vasta ootustele, siis oleme neile kirjutanud ja kahe tunni pärast on toote eest makstud raha arvel tagasi ilma, et peaks muretsema praaktoote tagasisaatmise pärast ehk utiliseerimine jääb minu mureks. Selle ühe toote puhul, mis jäi mulle, hakkasin mängima Leiutajateküla Lottet ja esialgu isend töötab.madis64 kirjutas: 19 Dets 2025, 19:21 Kui Hiina osapool otsustas äritundliku oskusteabe "internetti vabaks kasutamiseks riputada", siis tuleb see probleem ka sealsetes kohtutes lahendada.
Kunagi mingis teemas sõimati mind selle eest, et julgesin osta Makita vähekasutatud võimsama mudeli tikksae ametliku pandimaja järelmüügist(?). Heideti ette, et see tikksaag võis olla kellegi käest varastatud. Aga võis ka olla, et tikksae omanik sattus rahalistesse raskustesse. Pandimajast soodsalt ostud tikksae päritolu tuvastamise jätan sealt ostes ikkagi nende mureks.
-
ping
- Ehituspenskar

- On tänanud: 114 korda
- On tänatud: 295 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
See, et üks elektritööriist võib olla sinist, rohelist või punast värvi ning see, et asju toodetakse erinevates värvides, ei tähenda, et mõnda värvitooni saaks patendiga kaitsta.
Kui keegi kasutab oma tootel võõrast kaubamärki, siis siin tekkib vaidluse koht, et kellele kaubamärgi õigus kuulub.
Aga kui keegi toodab esmapilgul sarnast toodet oma kaubamärgi all, siis on väga raske tõestada, et tegu on kopeerimisega.
Tänapäeval on firmade ja brändide omandisuhted vägagi keerulised.
Näiteks, kui keegi arvab, et Varta on suur autoakutootja, siis ta eksib, sest tegelikult kuulub akude tootmine firmale Clarios LLC (USA) ja bränd Varta on üks selle kontserni paljudest kaubamärkidest, brändidest.
https://www.clarios.com/brands/brands-o ... kAEALw_wcB
Täitsa tavaline on, et ühe kontserni tehases toodetaks erinevate brändide tooteid, millel väliselt on ainult värvi vahe ja hoolega uurides on ka korpuse valuvorm sama meistri tehtud.
-
Urmas
- autodidakt
Siin ma vaidleks sulle veidi vastu. Kui tootja on oma toote kaubamärgi patenteerinud toote rahvusvaheliselt aktsepteeritava "värvipaleti" järgi, siis sul peab ikka olema väga-väga hea värvitundilikkkuse taju, et eristada ühe astmelise tooni erinevust. Ise õppisin ära värvitootjate palettidel oleva näidisvärvi ja reaalsuse erinevuse. Näiteks 1024(?) erineva värvitooniga paletti sirvides tunduvad need 15x35mm näidised heledamad kui 20 või 100m2 pinnal. Olen ka sisekujundatega lihtsalt omavahel värvitava pinna tooni üle"vaielnud". Loomulikult teen sisekujundate tahmise järgi ja mis kõikse huvitavam, neile on õigus jäänud. Kui asjad sees ja tuligi seintelt/lagedest kõrvalpeegeldused ja ongi tal oli õigus, et näiteks mingi värv on tumehall, mitte minu värvitaju järgi pruunikashall.ping kirjutas: 20 Dets 2025, 17:18 See, et üks elektritööriist võib olla sinist, rohelist või punast värvi ning see, et asju toodetakse erinevates värvides, ei tähenda, et mõnda värvitooni saaks patendiga kaitsta.
-
madis64
- Ehituspenskar

- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 87 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Sa ise tõid selle aspekti esile, mida "Temust tellinud tarbijad" täna tegelikult mõtlevad, ei oska öelda.Urmas kirjutas: 20 Dets 2025, 13:00Madis64, millegipärast arvan, et need probleemid ei kuulu Temust tellinud tarbija murede hulka...madis64 kirjutas: 19 Dets 2025, 19:21 Kui Hiina osapool otsustas äritundliku oskusteabe "internetti vabaks kasutamiseks riputada", siis tuleb see probleem ka sealsetes kohtutes lahendada.
Või on isikliku meelerahu huvides kasulikum olla mõtlemata - ei ole karistatav seni kuni illegaalse impordiga vahele jääd.
-
madis64
- Ehituspenskar

Patendiga kaitstakse leiutisi, värvitoon ei ole leiutis.ping kirjutas: 20 Dets 2025, 17:18 See, et üks elektritööriist võib olla sinist, rohelist või punast värvi ning see, et asju toodetakse erinevates värvides, ei tähenda, et mõnda värvitooni saaks patendiga kaitsta.
Värvitoone kaitstakse teiste intellektuaalomandi kaitsevahenditega.
-
Urmas
- autodidakt
Olles igatsugu meediast lugenud El bürokraatiat, siis ei imesta, et nihverdatakse esimese või teise vahele jäämiseni ja siis siis lihtsalt tehakse meite riigi poolt "tiigrihüppe" lihtsustatud variandi poolt uus firma. Lihtsam on uus teha teha kui vanaga jamada. Tegin kunagi oma firma samuti läpaka taga ja kõikse raskem oli firma nime välja mõtlemine. Oleks "tore tulemus" kui keegi tuleks ja värviks üle ajapikku kärbeste poolt täissitutud köögi lae.madis64 kirjutas: 20 Dets 2025, 19:30 Või on isikliku meelerahu huvides kasulikum olla mõtlemata - ei ole karistatav seni kuni illegaalse impordiga vahele jääd.
-
madis64
- Ehituspenskar

Juhul kui kannatab iga vahelejäämise puhul kauba maksumus maha kanda, on see teatud piirini võimalik.Urmas kirjutas: 20 Dets 2025, 19:48Olles igatsugu meediast lugenud El bürokraatiat, siis ei imesta, et nihverdatakse esimese või teise vahele jäämiseni ja siis siis lihtsalt tehakse meite riigi poolt "tiigrihüppe" lihtsustatud variandi poolt uus firma.madis64 kirjutas: 20 Dets 2025, 19:30 Või on isikliku meelerahu huvides kasulikum olla mõtlemata - ei ole karistatav seni kuni illegaalse impordiga vahele jääd.
Piir saabub esmaselt siis, kui Äriregistris deklareeritud tegelikud kasusaajad teatud mustriga korduma hakkavad.
Loota, et neid mustreid ei tuvastata, on lapsik, küsimus on prioriteetides.
-
Urmas
- autodidakt
Madis64, ma arvan, et konkreetselt sa ei ole nii naiivne?madis64 kirjutas: 20 Dets 2025, 20:24 Piir saabub esmaselt siis, kui Äriregistris deklareeritud tegelikud kasusaajad teatud mustriga korduma hakkavad.
Loota, et neid mustreid ei tuvastata, on lapsik, küsimus on prioriteetides.
Madis64, sa tead ise ja usun, et kindlasti teed enne tundmatuga mingisse ärisuhtesse astumist kasvõi kerget kodutööd. Kui inimesed ei viitsi kodutööd teha, siis vaadaku peeglisse või mingu timmeridama(tarokaartide pealt oma otsusele kiitust saama). Nende valik ei ole minu teha!
PS. Mul on kodus päris mitu peeglit, kus ennast vahtida. Iseasi, kas alati sealt vastuvaatav punastab.
-
ping
- Ehituspenskar

Kuna Makita müüb oma seadmeid USAs valget värvi, kas siis valge külmiku või pesumasina tootmine on ebaseaduslik?madis64 kirjutas: 20 Dets 2025, 19:32Patendiga kaitstakse leiutisi, värvitoon ei ole leiutis.ping kirjutas: 20 Dets 2025, 17:18 See, et üks elektritööriist võib olla sinist, rohelist või punast värvi ning see, et asju toodetakse erinevates värvides, ei tähenda, et mõnda värvitooni saaks patendiga kaitsta.
Värvitoone kaitstakse teiste intellektuaalomandi kaitsevahenditega.
-
ping
- Ehituspenskar

Nüüd nad teavad, et valdad vabalt võõrkeeli ja küll järgmine osavam helistab jälle.Urmas kirjutas: 20 Dets 2025, 21:28 .... Saatsin mulle helistanu tema emakeeles(vene, valdan seda keelt igatsugu nüanssidega) meesterahva suguorgani peale. ....
Mina alati tervitan helistajat rõõmsalt ja mängin hädise häälega kurti vanainimest, kes teist poolt kuulmata mõtetut iba ajab ja peale esimest minu lauset katkestab helistaja alati kõne.
Oma häälega ja Eesti keeles ka ei tohi vastata, sest peturobot salvestab su kõnehääle omale näidiseks.
-
madis64
- Ehituspenskar

Patendid, kaubamärgid jne kaitstakse "klassides" (kaubaklasides) - väheustuav, et Makitale külmikute ja pseumasineta klassis valge värvi kaitsmine lubati.ping kirjutas: 20 Dets 2025, 21:32 Kuna Makita müüb oma seadmeid USAs valget värvi, kas siis valge külmiku või pesumasina tootmine on ebaseaduslik?
Patendiamet teeb tasuta koolitusi intellektuaalomandi kaitsmise teemal, ehk on kasulik osaleda mõnel....
-
Urmas
- autodidakt
Kasutaja ping, ka helistajaid teevad oma tööd ja kui mul olnud igav(no ei olnud telekas saade, milles olevas igast sõnast oleks tahtnud ilma jääda), siis aeg-ajalt mängin lolli kaasa. väehemalt minul teeb see tuju heaks.ping kirjutas: 20 Dets 2025, 21:41 Nüüd nad teavad, et valdad vabalt võõrkeeli ja küll järgmine osavam helistab jälle.
Kommentaari algusse tulles, siis ma suutsin selle investeerimimiseks klientide meelitamise "halduri" ära tüüdata ja ta lõpetas kõne esimesena. Ei oska arvata, et kas mu telefoninumber pandi nimekirja, kuhu ei ole mõtet helistada.
OT. Vedelen voodis ja vaatan telekat. Mobla helin. Number tundmatu, kohalik ja võtsin vastu. Helistaja tutvustas, et helistab mingist bla-bla-blaast ja pakkus ÕL pabertellimust. Noh, vaatasin telekat edasi ja poole kõrvaga kuulasin edasi, et mida ta räägib. Peale mainimist, et midagiÕL-ga, sain juba enne aru. Mis teha, aeg-ajalt olen selline loll, et ei saada nagunii äraütlemisele kuuluvat kohe pikalt. Olgu, kuulasin vanema naisterahv(hääle järgi) jutu ära, vahepeal noh või jah öeldes ja siis teadustasin helistajale, tegelikult teadlikult valetasin, et mul on 80%-ne nägemiskaotus ja mulle ei mõtet ÕL paberväljannet pakkuda. Oi jeerum, milline vabandamine hakkas pihta. Mul hakkas sellest juba telefoniagendist kahju ja pidin hakkama teda lohutama, et pole hullu.
-
Urmas
- autodidakt
Poiss hakkab abielluma.
Pulmade eelõhtul läheb ta ema juurde ja küsib: "Miks on pruutide kleidid valget värvi?"
„See näitab inimestele, et pruut on puhas ja värske,“ selgitab ema.
Poiss otsustab ka isalt küsida.
„Aga sellepärast, pojake, et enamik kodumasinaid on ju valget värvi!" vastab isa.
PS või OT! Ma loodan väga, et minust ei mõeldaks kui šovinistlikust seast
-
madis64
- Ehituspenskar

Täpsustan siin enda postitust kodumasinate ja valge värvi teemal - Makita poleks seda saanud kodumasinate klassis kaitsta juba sel põhjusel, et see on üldlevinud ja ei midagi Makitale omast.
Samas pajatab kiire netiotsing, et Makital on kaitstud musta ja valge värvi kombinatsioon. Milline täpselt ja millises ulatuses, ei tea ja täpsem otsing ei paku huvi.
Lugemata postitus Postitas tom15 »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit