Krohv nõukaaegsesse korterisse

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Vedru1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Krohv nõukaaegsesse korterisse

Lugemata postitus Postitas Vedru1 »

Tere

1970. aastal 6 korruselisel ehitatud kivimajal (pole paneelmaja, osalt tellistest laotud, osalt vist mingid betoonplokid) on käimas korteri sees remont.

Seinas on paaris kohas vaja teha kohtparandust (eemaldatud ukselengide juurest, nurgad jne) ja täiendavat viimistlust, praegu tundub, et seinas on lubikrohv (küünega kratsides murdekohast mureneb ja tolmab väga kergelt, veega pritsides imas vee kohe sisse).

Millega seda tohib ülekrohvida ja seejärel viimistleda? Lubikrohviga? Lubitsementkrohviga? Kipskrohviga?
Tegemist on elutoa seinaga, niiskuskoormus ei ole suur. Juhul kui on mitu valikut, siis mis on ühe või teise eelis.

Millist on kõige lihtsam töödelda (pahtel + värv)

Kui mõni siseviimistluses pädev isik oskab täpsemalt rääkida muid nüansse nõukaaegse krohivtud seina ületegemise kohta, olen samuti tänulik.

Aitäh ette :hello:
elektron
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 33 korda

Re: Krohv nõukaaegsesse korterisse

Lugemata postitus Postitas elektron »

Mul on kivimaja ja seinad/laed lubikorhvi all.

Endal tegin järgmiselt.
Kus oli suuremat täitmist või parandust vaja kasutasin MP75 kipskorhvi, muidugi sobib ka lubikrohv jpt.
Siis käisin seinad kergelt jämeda 60-se liivapaberiga üle, et lahtised terad ja konarused maha lükata. Paberi tõmbas üsna ruttu täis, aga ega seda kokkuvõtteks palju ka ei läinud. Ilmselt on selleks mõni muu parem tööriist või jämedam paber ka olemas.
Siis niisutasin pritspudeliga paraja osa seinast ära ja tõmbasin laia liibiga viimistluspahtli seina. Mingisugust tõsist pahteldamise või krohvimise kogemust mul varasemalt ei olnud, aga sain siiski hakkama. Kui mõnes kohas jäi liibi servast mõni kerge triip pahtlile sisse, siis selle sai pärast üsna kergelt ära parandada. Hiljem läks juba värv peale je hetkel 7 aastat kestnud.
Paaris kohas on mul ka originaalne lubikrohvi sein alles, kuhu läks otse värv peale - värv seisab lubikorhvi peal väga hästi ja tulemus on täitsa kena.
Vasta